Şimdi Ara

Bulaşık makinesi gövdesinde elektrik kaçağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
3
Favori
74.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kartal

Teşekkürler, ama musluk derken neyi kastediyorsunuz.

Faz-nötr 220
    faz-toprak 150
    toprak- nötr 0

bu arada evdeki bir prizin toprak hattında 220 v tespit ettim.Buda ilginç.

Tekrar merhaba,

Evinize uzman bir elektrikçi getirip bu sorunu çözebilirsiniz. İsterseniz bu konuda daha sayfalar dolusu cevap yazabilirim size (neden olur, neden kaynaklanır, nerelere dikkat etmek gerekir, nasıl çözüm getirilebilir).

Ancak biraz uğraş gerektiren hobi olarak uğraşarak giderilemeyecek (daha doğrusu tehlikeli) bir arıza. Buraya daha çok şeyler yazılabilir ancak beyhude bir çaba olacaktır ikimiz içinde.

Siz büyük işler yapan bir elektrik şirketinden elinde doğru düzgün alet edavatla gelecek birini getirtin sorunu çözün.

Tabi isterseniz karşılıklı yazışmaya devam edebiliriz, ancak ben amatör olarak iç tesisata müdahale edilmesine karşıyım.

Saygılarımla...

• takip.
  • Rezistans kireç sebebiyle çürümüş olabilir. Etrafı kireç kaplar işini görür ancak kaçak yapabilir. Kontrol etmekte fayda var.
  • Kimse çözemedi o haliyle kullanmaya devam ediyorum.
  • Kaçak akım rölesi edinin hemen. Sanırım sizde yok, böylelikle güvenliği sağlamış oluruz. Bulaşık makinesi bağlı değilken röle atarsa evin topraklamasında sorun var yada bulaşık makinesi hariç başka cihazlardanda bozukluk var demektir. Toprak hattı olmayan bir tüketici alın (telefon şarjı mesela) evinizdeki bütün prizlerdeki eşyaları çıkartın ve teker teker bütün prizlerde telefonunuzu 1-2 saniye şarj edin. Bütün prizlerde röle atıyorsa hattınızın toprak ile nötr hattı birleştirilmiş demektir. Eğer bir kaç prizde atıyorsa o prizler sorunlu; atmıyorsa topraklamanız sağlam demektir. Topraklamanız sağlamsa sorun bulaşık makinesindedir. Eğer bulaşık makinesinin takıldığı prizde sorun varsa prizdeki sorun giderilir (büyük ihtimal nötr yerine toprak bağlanmıştır yada 2 ucada nötr bağlanmıştır.) bu hata giderilir ve çarpılmadan kullanılmaya devam edilir. Topraklama yapılmamış bir prizde eğer çarpılmıyorsanız kesinlikle bulaşık makinesi sorunludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kartal K kullanıcısına yanıt
    Beyazeşyalarda kullanılan filtre kapasiteleri nedeni ile oluyormuş o. Benim evde ilk taktıklarında klima kaçak akım sigortasını attırıyordu, Çin malı yerine daha kaliteli bir kaçak akım takın dedi servis, değiştirdim düzeldi. O zaman biraz detay öğrendim. Konunun marka ile alakası yok, genel olarak beyaz eşyalarda böyle imiş.

Filtre kapasitesinin bir ucu L/N de diğer ucu gövdede olurmuş, gürültüyü toprağa basmak için anladığım. Klimanın üzerindeki filtre kapasitesi büyük herhalde, toprağa fazla akım aktarıp sigorta attırıyordu. Eğer sizin makinanın kablosunda, prizin toprağında yahut makinenin içinde kablonun gövdeye bağlantısında sorun var ise gövdeden hafif çarpılmanız normal anladığım kadarıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 16 Aralık 2013; 8:59:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal

Kimse çözemedi o haliyle kullanmaya devam ediyorum.

Hele bi o rezistansı boşa çıkar ve ölçü aletini eline al bakalım sonuç ne olacak? Rezistansın dışındaki metal kaplama ile rezistansın herhangi 220V girişini ölçü aletin ile empedansı ölç. özellikle megaohm konumunda ölç ki daha rahat anlayabilesin.
  • BEnzer sorun benim de makinamda vardı, prizi değiştirince sorun düzeldi, kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde elektrik olmadığını gördüm :) Daha önce ufak çarpmalar olmuştu :)
  • Bende de iç kısımdan elektrik çarpıyor dışta bişey yok ama içteki metal kısma dokununca irkiliyor insan neden oluyor acaba

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    yok be 180 derece fişi döndürmekle ne alakası var ama yine de deneyeyim dedim çalıştı. elektrik bilgime bir yeni bilgi daha ekledim çok sağ ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: angelizer

yok be 180 derece fişi döndürmekle ne alakası var ama yine de deneyeyim dedim çalıştı. elektrik bilgime bir yeni bilgi daha ekledim çok sağ ol.
    Beş yıl sonra gelen cevap Bazı durumlarda bahsi geçen yöntem günü kurtarabiliyor. Özellikle kombilerde ve minik çaplı kaçaklarda

Ama tavsiyem cihazda ya da tesisatında güç hatlarından birisi toprak hattına karışıyor. Hangisinde bir şey diyemem, elektrik şakaya gelmez. Bir an önce kontrollerini yaptır.

• Musluktan çarpma olayı var bizde.. Priz toprak ve priz nötr 220-230 arası toprak nötr arası 0.02 v gibi bir değer çıktı. priz faz ve musluk 150v priz toprak v musluk 0.04v priz nötr ve musluk 0.04v.. Bu değerler normal mi sizce?

• Arkadaşlar konuyu hortlaticam ama bende de buna benzer bir durum var. Fotoğrafta sag ustte gördüğünüz priz buzdolabına hemen yanındaki mikrodalga firina altta tek basina olan ise bulasik makinesine ait prizler. Buzdolabi ve bulasik makinesine veya buzdolabi ve mikrodalga firina dokununca elektrik carpiyor. Mikrodalga firin ve bulasik makinesine dokununca birsey olmuyor. Prizleri 180 derece çevirip denedim fayda etmedi. Ne yapabilirim yardimci olabilir misiniz lütfen, teşekkürler. 😊

Bulaşık makinesi gövdesinde elektrik kaçağı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Laylaylom1907 L kullanıcısına yanıt

eline kontrol kalemi alıp her prizin bağlı ulduğu cihazın gövesinden bak ışık yanmayacak şekilde bağlı prizi ters çevir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.