Merhaba, sorunsuz bir şekilde kullanmış olduğum Bosch marka bulaşık makinesinde son bir haftadır yaşamakta olduğumuz bir sıkıntıyı size danışmak istedim. Makine normal programda çalıştıktan sonra dibinde 2-3 parmak kalınlığında su bırakıyor. Dolayısıyla içerisindeki tabaklar da temiz çıkmıyor. Araştırmalarım sonucu filtreleri güzelce temizledim, içindeki pompa pervanesine bir şey sıkışmış mi diye kontrol ettim. Makine temizleme solusyonuyla boşta da çalıştırdım. Ayrıca gider hortumu tıkanmış mı diye kontrol ettim. Reset düğmesine de bastım. Farklı farklı programlarda da çalıştırdım. İşin garip tarafı 15 dakikalık durulama programını çalıştırdığımda ya da reset düğmesine bastığımda içinde hiç su kalmayacak şekilde pompa çalışıyor. Ancak asıl önemli olan normal yikama programlarında her defasında dipte su bırakıyor. Boş bir sekilde calistirdigimda dibindeki su berrak ve temiz oluyor. Bugün özel bir teknik servisten birisi geldi. Maalesef çözüm sunamadı. Yetkili servise başvurmadan önce önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı? Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler |
Bulaşık Makinesinde Su Birikmesi Sorunu
Bulaşık makinenizin tabanında veya içinde su birikmesi sorunuyla karşılaşıyorsanız, bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Bosch Bulaşık Makineleri ve Arçelik Bulaşık Makinelerinde Su Birikmesi
Bosch ve Arçelik gibi popüler bulaşık makinesi markalarında yaygın olarak görülen su birikmesi sorunu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç nedenden kaynaklanabilir:
- Tıkalı Tahliye Hortumu: Tahliye hortumu tıkandığında, yıkama döngüsü sırasında su makineden düzgün şekilde tahliye edilemez ve tabanında birikir.
- Arızalı Tahliye Pompası: Tahliye pompası arızalıysa veya yeterince güçlü değilse, suyun tahliyesi yavaşlayabilir veya hiç tahliye olmayabilir.
- Tıkalı Filtre: Bulaşık makinesinin filtresinde yemek artıkları veya yabancı cisimler biriktiğinde, su akışını engelleyebilir ve su birikmesine neden olabilir.
- Hasarlı Kapı Contası: Bulaşık makinesi kapağının contası hasar görmüşse, dışarıdan su sızabilir ve tabanında birikmesine neden olabilir.
- Yanlış Yükleme: Bulaşıklar bulaşık makinesine düzgün şekilde yüklenmezse, su akışını engelleyebilir ve su birikmesine neden olabilir.
Su Birikmesi Sorununu Giderme
Bulaşık makinesindeki su birikmesi sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Tahliye hortumunu tıkanıklık açısından kontrol et ve gerekirse temizle.
- Tahliye pompasının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et ve gerekirse değiştir.
- Filtreyi temizle ve gerekirse değiştir.
- Kapak contasını hasar açısından kontrol et ve gerekirse değiştir.
- Bulaşıkları bulaşık makinesine düzgün şekilde yüklediğinden emin ol.
Bu adımları izledikten sonra bulaşık makinesindeki su birikmesi sorununun giderilmesi gerekir. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden yardım alman önerilir.