Yemek yedikten sonra bulaşıkları doğrudan makineye atsak ve tamamen tertemiz yapıp çıkarsa tamam diyeceğim ama bulaşık makinesine atmadan önce tabakların tencerelerin vs. dibinde kalan yemek artıklarını temizleyip sudan geçirmemiz gerekiyor e o zaman da makinenin hiçbir anlamı kalmıyor çünkü ben elimi bir kere o suya değdirdikten sonra, elime o bulaşık süngerini veya teli vs. aldıktan sonra zaten bulaşıkları da yıkarım. Mesela atıyorum puding yaptın tencerenin dibinde puding kaldı. O tencereyi doğrudan makineye atamıyorsun sudan geçirmen gerekiyor o zaman da zaten su harcamış oluyorum elimi kirletmiş oluyorum. Ayrıca bulaşık makinesi tabletleri çok pahalı ve elektrik tüketimini de artırıyor. |
Bulaşık makinesinin işlevselliği en düşük makine olması
-
-
Faydalı konu
-
Endüstriyel makineler daha güçlü sanırım
Bence en önemli sorun suyu yeterince tazyikle ve deterjanla karistirarak vermemesi
Hani mesela çok yüksek güçlü tazyikle vursa ve suyu atmadan once deterjanla karistirsa çoğu zaman halleder kirleri ama yok
Gideri de ufak salatali tabagi falan asla koyamazsin
En gelismesi gereken ürün 2000 yillarinda aldigimiz makine de ayni simdikiler de camasir makineleri gene biraz gelişti az suyla ve daha sessiz çalışıyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceden temizlemeyin
diyorlar
Klasik tv reklamı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yemeği ye
Artıkları lavaboda temizle
Makineye yerleştir
Tablet koy çalıştır
2 saat bekle
Tekrar çıkar dolaba yerleştir
Eeöhh.. ne anladım bu işten 😒
Yıl oldu 2025 bilimadamları uzaya filan gitceğine önce şuna bi çözüm bulsunlar boş boş işlerle uğraşıyorlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
su tasarrufu sağlıyor.
yemeği yer yemez suya tut sonra makineye salla.
elde yıkamak =amelelik....net....ıslat sabunla ovala durula 50 tane iş.. haşır huşur boşa akan su da cabası...
-
Kİmse bahsetmemiş ama bir de bunun makine temizliği var; aşağıdaki pompa filtresini düzenli olarak temizlemek gerekiyor ki, o tabakları suda geçirmekten daha çok zahmetlidir.
Ben burda makinenin faidesinden daha çok yararlanmak için bizimkilere tabakları sudan geçirmeyin, keyfinize bakın , direkt atın makineye diyordum... ancak filtrenin içler acısı haline gördükten sonra ben de tabakların kabasını almaya karar verdikten sonra filtre çok kirlenmemeye başladı..
burda ufak bir tüyo vereyim: çoğu peçete eşşek kadardır.. halbuse ağzınızı sildiğinizde peçetenin yarısı hala temizdir, az bir yeri kirli olacaktır... peçeteyi alıp tabağın kabasını alarak silin ve peçeteyi çöpe , tabağı da makineye atın. ben böyne yapiyrem...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Ocak 2025; 10:30:18 > -
Ben çoğunu yıkamıyorum, sudan geçirmiyorum. Direkt atıyorum yıkıyor. Elde 40 derece suda bile yıkamak zorken makine 60-70 derecede yıkıyor. Su tasarrufu sağlıyor...
Ayrıca bu mantıkla, çamaşır makinesi de gereksiz. Zaten duşa giriyoruz, kıyafetler üzerimizdeyken bir tur da onları sabunlarız, olur biter. Sonra otururuz bir plastik sandalyeye, üzerimizde de kurur. Ne o öyle, çıkar makineye at, yıka, as, ütüle, katla, dolaba yerleştir falan...
-
Alakası yok işte çamaşır makinesi işimizi inanılmaz kolaylaştırıyor olmazsa olmaz makinelerden biri. Üstünü çıkarıp makineye atıyorsun bitti bu kadar 3sn sürüyor. Tuşa basıyorsun yıkıyor sana tertemiz veriyor hatta şimdi kurutanları da var.
Bulaşık makinesi öyle değil işlevselliği çok düşük. Gerçekten uzaya falan gitmeden önce şu bulaşık işini çözsünler makine hiçbir işe yaramıyor işin yarısını yine biz yapıyoruz. Çamaşır makinesinde işin %99'unu makine yapıyor.
-
Ütüsüz mü giyiniyorsun?
-
Hayır giymeden önce ütülüyorum.
-
2 bulaşık makinesi kullan. İhtiyaç oldukça temiz olandan al, kullandığını diğerine koy. Temizlerin olduğu boşalınca kirlilerin olduğu dolmuş olur. Yıkayınca da bu sefer kullanıp diğerine doldurursun.
Tamam işte.
Nasıl çamaşırların makineden çıktığı zaman giyilmeye hazır olmuyorsa, bulaşık makinesi de aynı. Çamaşır yıkamak sadece "makineye koy, düğmeye bas" değil sonuçta. Renkleri, kumaşları ayır, yıka, çıkar, as, ütüle, katla... Yıkama dışında bütün bu adımları yapmak zorundasın. Bulaşık makinesinde ise bu ekstra adımları bulaşığı makineye koymadan önce yapıyorsun, o da bazı durumlarda. Geri kalanı makine hallediyor, çıkan kuru bulaşığı alıp rafa kaldırıyorsun.
Eğer "çamaşır makinesi faydalı" diyorsan, aynı mantıklı "bulaşık makinesi faydalı" da diyebilmen lazım. Yok eğer aradaki bağlantıyı göremiyorsan ona bir şey diyemem. Herkes kuramıyor kafasında böyle ilişkileri, normal yani.
-
Büyük mutfak lazım yer olsa aslında öyle yapılır. Büyük banyosu olanlar da çamaşır ve kurutma makinesini üstüste koyup kullanıyor
Doğrudur. Forumun en zeki ve üstün üyelerinden biri olarak o ilişkileri sen kurabiliyorsundur. Ben kuramıyorum maalesef senin kadar zeki olmadığım için
Bulaşık makinesi işe yaramaz ve boş bir makinedir. Senin gibi. Kendini beğenmiş, bulaşık makinesi hakkında konuşurken bile birilerini aşağılama ihtiyacı duyan zavallıları görmek istemiyorum. Blok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedonistadam -- 29 Ocak 2025; 16:2:14 > -
Onunla uğraşacağıma ve o kadar makineyi eve sokacağıma elde yıkarım daha iyi. 10 yıllık su faturam, deterjan ve sünger parası o iki makinenin parasından çok daha düşük olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X