< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 25 Ekim 2023; 9:29:36 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (28. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ne mutlu size hocam :) Darısı başımıza. Bu arada BG' nin Schengen bölgesine dahil olma sürecindeki son gelişmeler nelerdir ?
-
Tr ye dönünce paylasırım,
Malum Bg de internete ulaşma sorunum var…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bg de suan yerel seçimler var;
Herkes ona odaklanmış durumda…
Shengen için ;
Geçen haftalarda Bg basbakanı Avusturya basbakanı ile görüştü.
Toplantı biraz sert geçmiş;
Avusturya “yasadışı göçü” öne sürüyor baska ergümanı kalmadı elinde, ve shengenin ii calısmadıgını öne sürüyor.
Bg tarafıda “yasadısı göçün” sadece bg ve romanyanın sorunu olmadıgı ro-bg nin eunun dış sınır olmasi ile bütün yükün faturasını kendilerine kesilemeyecegini,eu üyesi olmayan bazı kuzey ülkelerin shengen dahilinde olmasına karsın “çifte standart” oldugunu ve gerekirse kendi vize uygulamasını uygulayabilecegini belirterek, bunun Eu ya güvenin azalcbilecegi veparçalanma süreci olabilecegini belirterek sertleşme ye basladılar..
Bu persembe brükselde toplanacaklar ama görüşmeler bayagı sert geçecek gibi..
Bg ve Ro kamuoyu üvey evlat muamelesi gördüğü için kızgın, ki kendilerinden 5-6 yıl sonra üye olan hırvatların alınması dahada arttırıyor…
Hırvat sınırlarından “yasadışı göç” akdeniz ve ro-bg den daha fazla olması işleri iyice geriyor…
Yani suan sadece “yasadısı göç” tantanası var Avusturya nın elinde, baska erguman yok…
Bg Euro ya geçmeye hazır oldugunu belirtti ztn.
Sene içinde alman basbakanıda avusturya ziyareti yaparak avusturya ya baskıyı arttırdı…
Muhtemelen Avusturya belki 1 yıl daha erteleyebilir..
Ama görüşmeler sıkı gececek gibi,
Eu daki çatlak hiçbirinin işine gelmez özellikle Almanya nın..
Aralık ayında hersey belli olur gibi…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam, hoşgeldiniz.
-
Saol hocam🙏
Herkese merhabalar kendi durumumu sizlere izah edeyim öncelikle ismim emirhan yaşım 27 Bursada yaşıyorum.Ananem 1936 doğumlu 1950 göçmeni Bulgaristan eski cuma iline bağlı gagovo köyü doğumlu 1995 senesinde vefat etti. Vefat eden ebeveyn üzerinden önce annem sonrasında benim vatandaslık almam için 2022 ağustos ayında ananemin işlemleri için öncelikle uzun bir süre isim denklik belgesi bekledik yaklaşık 6 ay kadar sonuç RED geldi.Sonrasında bulgaristandan bir takipçiden ananemin doğum belgesini talep ettik.Doğum belgesini burada yeminli tercüman ile tercüme ettirerek (Noterde) Tekrardan Bağlı olduğumuz (kendimizin bağlı olduğu göç edenin değil) isim denklik belgesine başvurduk sonuç geldi kendisi 1950 eylül ayında sınır kapısından giriş yaptığı için vatandaşlık hakkı korunma ihtimali yüksekmiş.Bu süreçi bu şekilde başlatarak BAŞTAN SÖYLİYEYİM. (ÇOK UZUN ÇOK UĞRAŞTIRICI ÇOK SABIR İSTEYEN VE ÇOK PARA GİDER MASRAFI OLAN BİR İŞ. ) Ananem için istenen evrakları toplamak yaklaşık 6 ay kadar süremizi aldı.Neden diye soranlar için Vekaletname,Ölüm Belgesi,Taabiyet beyannamesi,Doğum tarihi düzeltmek için mahkeme işlemleri bu çok uzun bir süreç.Ayrıca tüm evrakları teker teker Bağlı olduğunuz Kaymakamlıkta Apostille ediyorsunuz.6 ayın sonunda tüm evrakları toplayıp aracıya kargolayıp. Yaklaşık 6 ay sürecek dedikleri vatandaşlık sorgulama işlemleri 1,5 ayda VATANDAŞTIR. ibaresi ile elimize ulaştı. Toplam ananem için verdiğimiz Ücret 1000 euro. 150 euro doğum belgesi burdaki işlemler mahkeme vs git geller tercüme ücretleri yaklaşık 10000 tl civarı.
Ananemin vatandaşlığı korunduğu için hemen annemin işlemleri başlattık gerekli olan tüm evrakları topladık,Bizden talep edilen ücret ( ANNEM İÇİN ) 1200 euro, Mülakatlar kapalı olduğu için Takipçi bizden Mülakat için ekstra 500 euro ücret talep etti. Bu ücretide kendisine teslim ettik. Çünkü 1 ay sonrasına konsoloslukta vatandaşlık mülakatı randevusu oluştururum yada sizler kendiniz mülakat için siteden kendiniz randevu alabilirsiniz dedi. Bu işlemleri bilmediğimiz için kolay olan yolu seçtik Ayrıca Mülakat Türkiyedeki konsoloslukta olucak.
Teknik olarak 18 Ay sürecek diyorlar annemin BG vatandaslığı alması,fakat forumlarda genellikle 36-41 Ay diyorlar. Aynı şekilde Benimde o kadar süreceğini söylediler.
Neden bu kadar fazla uğraşıyorsun ve çok para harcamışsın diyenleriniz olucaktır Sebebi ise TR deki hayat koşulları,ekonomik problemler,suriyeliler ve malum parti.
Amacım BG üzerinden gidip belçikada yaşamak yolum uzun maliyet ve sabır çok istiyor.Ama elbet bir gün bende Oralara gidip yaşayacağım.Yapamazsam bile denedim olmadı derim.
Hepinizin hayatı güzellikler ile dolsun arkadaşlar,Sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyabilirim 50 Göçmenleri için bu noktaya kadar tüm sürece hakimim. İlerlemeler oldukça burada hepinizi bilgilendiririm.
28/10/2023 tarihinde buraya yazdık bakalım. Annemin mülakat gününü bekliyoruz. Umarım Benimde vatandaşlığı elime aldığım günü görüp sizleri bilgilendirmek dileğiyle.
Bir Umut..
-
Öncelikle hayırlı olsun;
İyiki anneanneniz vatandaş çıkmış, hakikatten uzun ve yorucu süreç.
İsim degişimi eylül 2022 ye kdr 1yıl veya 6 ay kdr (tam emin degilim)mahkemeye gitmeden kanun çıkarmışlardı.
Evraklarınız o zmna denk gelseydi zmn ve ugrasmadan daha ii olurdu..
Ebeveyn üzerinden vatandaslık maalesef 3.5-4 yıla çıkıyor.
Dogumdan vatandaslık 1.5-2 yılda..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 30 Ekim 2023; 9:56:17 >
Malesef böyle uzun bir maratonmuş büyük paralar harcadık,yapıcak birşey yok sabır ile bekliyeceğiz.
Artık rotayı Karadağ çevirdik Avrupa öncesi orda yaşam TR den daha iyi olacağını düşünüyorum.
-
Keşke tüm BG doğumlulara vatandaşlık dediğiniz sürede hak tanınsa. Ama olmuyor mağlesef :/
-
Aynen,
Gecikme oluyor ama, erken olması söz konusu degil maalesef..
Gecen yıl hükümeti kuramadıkları için gecikme yasanmıstı..
İsin içine birde makedon ve ukraynalılar girince olumsuz olarak yansıyor bizlere…
Hayırlı olsun kardesim,
Dedigin gibi uzun ve mesajatli bir süreç..
Ben Bg doğumlu oldugum halde 2018 nisan gibi ilk resmi irtibatı yaptıgım halde (araya pandemi fln da girdi)
2020 aralık ayında oturum aldım.
24.10.2023 mülakata girdim, daha da 1.5-2 yıllık bir süreç var..
Bu yola çıkan herkese hayırlısı olsun..
vatandaşlıktan çıkarılmış olanlara hala hakları iade edilemiyor değil mi eğer yaşamıyorlarsa?
-
Bg silsile yoluyla vatandaslık veriyor;
Vatandaslıktan cıkan ilk alacak, sonra oglu, sonrası torunu seklinde…
Vatandaslıktan çıkan,
vatandaslıgı almadan vefat ederse oglu-torunu maalesef
Yani orada dogan ilk alacak, baska yol yok..
Silistre-dobriç dede den 3. Kusaga kdr Romanya üzeri alabiliyor…
evet sizlerin önce oturum ile başlatıyorlarmış süreci bizler ise sağlık sigortası ücreti vermeden ve oturum almadan direk vatandaş grubuna dahil oluyormuşuz. Hepimiz için hayırlısı olsun.
-
Ebeveyn üzerinden alacaklarında prosedür maalesef aynı kardeşim,
Sadece işlemleri bg ye gitmeden konsolosluk ta yapabiliyor ve gss ödemiyor vs..
Sizler randevu olmak zorundasınız ve randevu için aracılar absürt para isteyebiliyor maalesef…
Merhaba;
1950 girişli babam için neredeyse 7-8 yıllık süren bir süreç sonunda vatandaşlığını alabildik. Şimdi kendim için vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorum fakat daha önce çalıştığımız aracı avukattan memnun kalmadığımız için işini düzgün yapan bir aracı veya avukatla çalışmak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan referans alabilirsem çok memnun oldurum.
İstanbulda ikamet ediyorum.
-
Selam hocam, BG' de hangi bölge ?
-
koşukavak / kırcaali
-
Orada işlemler yapan bir tanıdım var haskovo da…
İstersen atarım..
Kendisi türk ztn.
Gecen hafta yanındaydık…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 3 Kasım 2023; 15:38:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X