Şimdi Ara

BULGARİSTAN'DAN GELEN TUZAK CEP KULLANICILARI BU NO'YU SAKIN GERİ ARAMAYIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
23.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

Orjinalden alıntı: DarknessAngel

bulgar göçmeni değil bulgaristan göçmen sırf bu söz yüzünden insanalr dava ediliyor.

Güzel bi noktaya değindin dostum.Bende bulgaristan göçmeniyim ve bazı insanların baan bulgar göçmenimisin demesi çok dokunuyor.
    Bulgar olsam bulgaristanda yaşardım.Ben Türküm ve Ellhamdüillah müslümanım.
    Lütfen dikkat edelim biraz arkadaşlar.Böyle basit sözler çok kırıcı olabiliyor.

bulgar olan musluman olamazmi ? ( pomaklar mesela ? )

Sevgili dostum anlamadın sen beni.Bulgarmısın diye sorulduğunda göçmenlere hristyanmısın sorulmuş gibi gelir.Göçmen olsan anlardın beni.
    Ve pomakları örnek vermişsin bu güzel bir örnek çünkü ben pomağım.
    Bize pomak denilmesinin sebebini de açıklayayım.
    Pomak kelimesi bulgarlar tarafından söylenmiştir ve pomagaç kelimesinden gelir.Yani yardımcı.Osmanlı zamanında müslümanlığı kabul etmiş ve osmanlıya yardım ettiğimiz için bize bulgarlar böyle bir ünvan takmıştır ve bizden hep nefret etmişlerdir.
    Hatta nefret eden sadece bulgarlar değildir.Genelde kırcali şehri ve o cıvarda yaşayan müslümanlarda bizi sevmez çünkü bizim gerçekten müslüman olduğumuza inanmazlar nedense.
    Bu Gerçekten de var olan bişey ve çevremde bunu çok yaşadım.
    Sizde müslümanmısınız diyen böyle ırkçı insanlar çok var etrafımda.Kendilerini bir kez bile camide görmüş değilim ama onalara göre sadece kendileri müslüman.
    Konu derin yani fazla dalmayalım.

bende gocmenim ! pomaklari onceden sevmezlerdi , cunku cogu yeni nesil pomaklar (1950-60 larda doganlar ) zamaninda turk dusmaniymis , hatta cogu islami birakmis . babam ve amcam bir okulda 3 turklermis pomaklarla cok kavga etmisler . ama simdi durum farkli , bulgaristanda ki pomaklar eskisi gibi artik turklerle iyi yasiyorlar ! yunanistandakiler zaten iyiydiler hep .

DarknessAngel

hehehe bilmeyen benmiyim senmi ?

simdi bir !

balkanlara turkler ilk osmanli ile degil ! kuman ve pechenegler ile geldi ( ogur ) , sonra asparuk bulgarlari daha sonra geri kalan oguz boyu geldi osmanli ile .

simdi benim baba annem hafif mongolid kaliyor yani cekik gozlu elmacik kemikleri cikik ama kumral ve mavi gozlu ! ben bunu arastirdim ve kuman denilen turklerin kumral ve sari sacli renkli gozlu olduklarini okudum

hatta eski latin dilinde kypcak kelimesnin karsiligi cuman yani sari sacli insan anlamina gelmekte imis cu=sarisin mans=insanlar adamlar !
    hatta ruslar bize Polovtsy (sarisin demek) hatta irkci avrupa bizim atalarimizi bu yuzden sakha kokenli yapip avrupali yapmak icin calismakta , turk olarak gostermemek istiyorlar bizi. konuya donersek 1960 kirim surgununden kacan tatarlar bile gelmis balkianlara ! gagauzlarda var . yani balkanlarda konyari ( konya osmanli turku ) turkleri yok sadece . Konyari olan unluye ornek Baris manco , ilker basbug gibi unlulerdir .

ama arkadasin dedigi muslumanim vurgusu biraz sacma geldi . yani turk oluncami musluman oluyorsun veya musluman olmayinca turk olunmuyormu ? oyle bir soylemissin ki insanin kafasina bu sorular geliyor ...

Irkıçı düşüncesi olan ve bizi müslüman görmeyen göçmenler için müslümanım ve türküm dedim.

• quote:

quote:

@Bluedevil86

Ben sana ilk Osmanlıylamı geldi diyorum. Yalnızca Osmanlıdanda geldiler dedim. Ayrıca yukarda Oğuz Boylarının Tunalarının dedim buda demek oluyoki Orta Asyadan geliyorlar. Yazıyı sonuna kadar ve ANLIYARAK ve DÜŞÜNEREK okusaydın o akdar çok aratırma yapmana gerek kalmazdı. Ayrıca yazdığım Müslüman vurgusu doğrudur. Adamlar Hristiyanları seçtikleri zaman Bulgaristan diye bir ülke kurmuşlar.

o zaman sibir , tuva veya gagauzlar turk olamaz yani oylemi ? musluman degillerde onun icin sordum ...

Asimile olmuşlar adamlar yeni ülke kurmuşlar diyorum ben sana diğer ülkeler Müslüman olmadığı için Türk olamazlarmı diyorum. Beni anlamamak için elinden geleni yapıyorsun. Ben sana şunları söylüyorum:
    ''Adamlar Avrupalı ülkeler yüzünden asimile olup Müslümanlığı bırakıp Hristiyan olmuşlar. Bunun yüzündende Bulgaristan diye ülkeyi kurmuşlar.''
    Şimdi konu din değil, ayrıca ben sana Bulgarların tarihinde onlarında Türk olduklarnı söylüyorum sen hale Türk olmak için Müslümanmı olamk gerek diyorsun.

• evet benide aradılar kod numarasına bakmıstım Bulgarıstan oldugunu ogrendım.
    Zaten hemen aklıma bu tür olaylar geldi. Aramadım tabi.
  • quote:

quote:

quote:

@Bluedevil86

Ben sana ilk Osmanlıylamı geldi diyorum. Yalnızca Osmanlıdanda geldiler dedim. Ayrıca yukarda Oğuz Boylarının Tunalarının dedim buda demek oluyoki Orta Asyadan geliyorlar. Yazıyı sonuna kadar ve ANLIYARAK ve DÜŞÜNEREK okusaydın o akdar çok aratırma yapmana gerek kalmazdı. Ayrıca yazdığım Müslüman vurgusu doğrudur. Adamlar Hristiyanları seçtikleri zaman Bulgaristan diye bir ülke kurmuşlar.

o zaman sibir , tuva veya gagauzlar turk olamaz yani oylemi ? musluman degillerde onun icin sordum ...

Asimile olmuşlar adamlar yeni ülke kurmuşlar diyorum ben sana diğer ülkeler Müslüman olmadığı için Türk olamazlarmı diyorum. Beni anlamamak için elinden geleni yapıyorsun. Ben sana şunları söylüyorum:
    ''Adamlar Avrupalı ülkeler yüzünden asimile olup Müslümanlığı bırakıp Hristiyan olmuşlar. Bunun yüzündende Bulgaristan diye ülkeyi kurmuşlar.''
    Şimdi konu din değil, ayrıca ben sana Bulgarların tarihinde onlarında Türk olduklarnı söylüyorum sen hale Türk olmak için Müslümanmı olamk gerek diyorsun.

hayir sen oyle bir desmissin ki turk olarak geldim diyorsun muslumanim diyosun , buradaki ana tema turk olmandir ama sanki cemaatcilere yalakalanir gibi yazmissin o biraz keyfimi kacirdi . heleki alperen ulkuculeri var ki onlara gore musluman olmayan turk olamazmis . zaten onlarda ulkuculugu cokertmek icin kuruldu , turkesin turkculugunden ne kaldi ? herneyse bulgarlar musluman degildi , tangri dinine inaniyorlardi gokturkler gibi . ama han boris hristiyanligi kabul edince , tanri dininden vazgecmiyen her bulgarin ailesinin kafasini vurdurmus . hani bizde yobaz kelimesi varya , bu kelime bu han boris icinde gecerliymis . bulgarlar ( tuna ) hic bir zaman musluman olmadilar , hristiyanligi secince bulgar olsunlar . onlar zaten bolgar denilen bir kavimdi !
    5 e ayrildilar asyadan sonra !!!
    kara , atil , kama ( baskyr ) , balkar(kabar) ve asparuk tuna ( tuna ) bulgarlari . bilmiyorsun ve sacmaliyorsun , ayrica senin dedigin o noktaya geliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 15 Şubat 2009; 23:34:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Bluedevil86

hayir sen oyle bir desmissin ki turk olarak geldim diyorsun muslumanim diyosun , buradaki ana tema turk olmandir ama sanki cemaatcilere yalakalanir gibi yazmissin o biraz keyfimi kacirdi . heleki alperen ulkuculeri var ki onlara gore musluman olmayan turk olamazmis . zaten onlarda ulkuculugu cokertmek icin kuruldu , turkesin turkculugunden ne kaldi ? herneyse bulgarlar musluman degildi , tangri dinine inaniyorlardi gokturkler gibi . ama han boris hristiyanligi kabul edince , tanri dininden vazgecmiyen her bulgarin ailesinin kafasini vurdurmus . hani bizde yobaz kelimesi varya , bu kelime bu han boris icinde gecerliymis . bulgarlar ( tuna ) hic bir zaman musluman olmadilar , hristiyanligi secince bulgar olsunlar . onlar zaten bolgar denilen bir kavimdi !
    kara , atil , kama ( baskyr ) , balkar(kabar) ve asparuk tuna ( tuna ) bulgarlari . bilmiyorsun ve sacmaliyorsun , ayrica senin dedigin o noktaya geliyor .

Evet ateist olduğum için cemaitçilere yalakalık ediyorum. Ayrıca ben sana dini karıştırma adamların soyuna bak diyorum sen hala diyorsun şu han yüzünden olmuştur. Neyse istediğin şeyi yaz sana bundan sonra cevap yazmıcam. Vakit kaybından başka birşey değilsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ateist olduğum için cemaitçilere yalakalık ediyorum. Ayrıca ben sana dini karıştırma adamların soyuna bak diyorum sen hala diyorsun şu han yüzünden olmuştur. Neyse istediğin şeyi yaz sana bundan sonra cevap yazmıcam. Vakit kaybından başka birşey değilsin.

sen degil zaten kont_andre ye bu sozum

• beni de yemek yerken aramışlardı 1-2 hafta önce açmadım
  • pomaklar musluman olmus bulgarlardir...
  • Yakın bir tanıdığımı da +359 lu bir numara aradı.İyi ki tekrar aramamış.
  • Benim geçenlerden başımdan bir olay geçti ama o daha farklıydı.Bir turkcell numarasından sürekli mesajlar gelmeye başladı.İşte senden hoşlanıyorum da.İş yerinin önünden geçtim sen yoktun çok üzüldüm filan.Bu arada ben sürekli arıyorum ama meşgule aktarıyor.Baktım sonunda sana çok önemli birşey anlatmam gerek bana 100 kontör yollayabilirsen ararım seni son kontörüm.Bu mesajdan sonra benim kafada ampuller yandı.Turkcell'de çalışmanın da avantajıyla sistemden baktım numara kiminmiş diye bi baktım abdullah diye biri.Kontör koparmak için kurdukları bir tezgah olduğunu anladım.Ondan sonra bir daha rahatsız etmedi zaten.
  • meral ediyorum 100 kontör 25 ytl olduğu zaman ne olcak sanırım ya canını ya kontörünü diycekler
  • bugün benide aradı +359897295552 numarasından ama daha önceden uyardığınız için açmadım. Teşekkür ediyorum arkadaşlar
  • sabahın köründen beri beni arayıp duruyor. canıma tak etti arayıp bi ton küfür ettim. (tabi o da bana etti) yaklaşık 1 dak. konuştum. İnşallah fatura kabarmamıştır.

şerefsiz! zordayım bana yardım eder misiniz falan diyor. aman arkadaşlar +359.... la başlayan numara gördünüz mü kapatın gitsin... şuan hala çağrı gelip duruyor. herhalde sabahtan beri 23 defa oldu...

yasal olarak yapabilecğimiz bir şey var mı acaba?
  • bu adamlar beni neden aramaz
  • selam arkadaşlar,bu yazıyı dikkatli ve sonuna kadar okuyun.diğer çağrı gelen arakadaşlar gibi banada farklı nolardan çağrı geldi o ayrı bunlar amatörler.şimdi bunların taktiklerini anlatayım;önce herhangi bir arakadaşlık sitesinden bir maille telefon nosu atarlar veya siz ona selam verirseniz tel.no isterler.siz telefon açtığınızda çok profesyonel bi tuzak başlar.ilk başta para gönder gelecem filan demez,kız önce normal bi ev kızı gibi eveden sizinle görüşür(işte biri geliyo kapatıyorum,şu anda ev işi yapıyorum,telefona cevap vermez bazen;abim var babam var felan der kapatır yada açmaz)kesin bu kızın ya ailesinde hasta vardır ya çok fakirdirler para ihtiyacını vurguluyo yani.kız işte alacaklarını alamıyodur,çalışmak istiyodur iş yok der,sizden önce ufak bi harçlık ister göndermezseniz arayı biraz soğutur.böyle samimiyet ilerler aşkım demeler başlar.sonra başta sizden para istemez pasaport ve bilet parasını arkadaşından borç istedim der(nasılsa türkiyeye gelip çalışacakya).sonra derki pasaportum hazır bilete param yetmedi üstünü sizden ister,verirseniz ne ala vermezseniz ben hallettim biletimi aldım der havaalanına geldim ama pasaport kontrolünden geçemedim işte bulgaristandan vize serbest ama ordan gelen bayanlara türkiyede yetecek kadar harçlığınız varmı diye sorarlar ve göstermelerini istenir buda 500-3000 euro arası değişir kızın sizi kandırmasına bağlıdır(ki bu gerçek ben bizzat türk polisine sordum)ama tabi kızda bu para yok.bu parayı western union dan göndermenizi polise gösterip geldiğinde size vereceğini söyler.western den göndermezseniz moneygram diye sistem var işte parayı çekmeden sadece göstercem der,onuda yapmazsanız aallaahh bi ağlama bi yaygara kopar ki sorma(işte bensenin için bunları yaptım da evden kaçtımda beni yarı yolda bıraktın hiç param yok aç açıkta kaldım da kötü yola düşücemde daha neler)he parayı yollarsanıza gelelim.parayı yollasanızda ya başka bi aksilik çıkar ya para gönderdiğinizde kızın borcu vardır ona tutmuşlardır.bu arad uçak zamanıda geçer sizden tekrar para isterler,yani paranı alıp hattıda kapatmıyolar.alabildikleri kadar almaya çalışıyolar.bununla bitiyo sanmayın eğer para gönermezsen kızın başına bulg. daha çook işler geliyo sonu yok yani.bir tuzak daha var;kız bulgaristandan gelecekya sınıra geliyor yanında para yok ama altınları var,ama bozduracak yer yok sınırda gösterme parasını sizden istiyor nasılsa gelince size verecek altınlarıda türkiyede bozduracak.bunca şeyyazdım bunu okuyupta hala bunlara kanan olmaz heralde,çünkü bunları analtıp benim elime para geçmeyecekki benim isteğim hem türk kardeşlerim paralarını kaptırmasın bu sahtekarlara hemde bunların tekerine taşkoymak.inanmayan varsa buradan benden mail adresi tel.no ne isterseler yazarım.oradan aranan tel no larınıda vereyim;00359892324188-00359890587514-00359892327726 sakın ha ne olursa olsun aramayın onlar mesaj atsada arayıp konuşsada siz görüşmeyin.

• ARKADAŞLAR....artık bu konu yunanistandan da geliyor..ben bulgaristan,romanya,ukrayna oyununu bildiğim için yunanistan oyununa kandım..şöyle arkadaş.comda çok kız var..böyle neyse..yunanistan-selanik olduğunu duyunca biraz daha içime yattı..sonrası aynı işte..msn falan..sonra ben gelmek istiyorum dedi..daha öncekiler pasaport geyiği yapmışlardı,para istemişlerdi..işte 500 euro verirsen bir günde çıkar..100 euroda iki ayda çıkar falan..tabi hiçbirine para göndermedim.ve genelde aramalarımı skype üzerinden yapıyorum..neyse bu kızın adı Sıdıka Hasan..süper güzel bir kız..msnde cam da konuştuk falan..çok hoş,utangaç,akıllı gibi:)) görünüyordu..neyse..ertesi gün bana alacağı parayı alamadığını alınca geleceğini söyledi..ben pasaportun varsa biletini ben alayım dedim..selanik-atina-atina-istanbul..aegean airlines..150 euro..tek gidiş aldım..herşey ok görünüyordu..uçak sabahı aradı..buradakilerin 1500 euro,kredi kartı veya banka hesabı istediklerini söyledi..neden?? işte güvenlikmiş falan filan..sonuçta ben yurtdışına çok gidiyorum..rusyadan,ukraynadan,moldovadan gelse belki ama..bir ab ülkesinden türkiyeye gelirken hiç sanmıyorum oldum..neyse kafamda biraz soru işaretleri belirmeye başladı..sonra dedim oradan birileri ile konuşabilirmiyim..bana türkçe konuşan bir kızı buldu,görevli olarak..bende ona açıkladım böyle birşeyin saçma olduğunu falan..neyse kız işim var diye konuyu geçiştirdi..sonra bu beni devamlı arıyor..işte western union ile para gönderebilirmisin?? ne kadar 1500 euro..ohaa...ama kız ağlıyor işte ben senin için evden kaçtım falan filan..neyse..ben para göndermem dedim..işte bu bulgaristan olaylarını söyleyip,dolandırılma hikayelerini anlattım..daha fazla bir ağlamaya başladı...neyse tamam 300 euro göndericem dedim yalandan..bir western union kodu uydurdum gönderdim..tabi hemen kontrol edip olmadığını görüyorlar ya..valla bir yanlışlık var bu işte gönderdim..falan filan..dedim oradan birisini versene bir telefona ona sorayım,sen yunanca biliyormusun diye bana soruyoru kız bende ingilizce sorarım,bir aksaklık oldu sanırım diye..tamam dedi..iki dakika sonra aradım..( allahtan cepten aramıyorum) bir kadın çıktı telefona bana direkt rusça konuşunca,dedim yunanistanda bankada neden rusça konuşuyorlar..o zaman jeton düştü..sonra hadi bakalım sana kolay gelsin..telefondan bir 50-100 lira falan girer..o da aptallığım için..ama çok masumlar dikkat..+306993972093 numara..adı sıdıka hasan..arkadaş.comda almirena24 diye bir rumuz kullanıyor...

ben ucuz atlattım allahtan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.