Şimdi Ara

BULGARİSTAN'DAN GELEN TUZAK CEP KULLANICILARI BU NO'YU SAKIN GERİ ARAMAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
23.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının keyfini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.

'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
    +35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir 'seks hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.

Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.

SAKIN GERİ ARAMAYIN

Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

http://www.ensonhaber.com/yasam/186607/cep-kullanicilari-bu-numaraya-dikkat.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdakiciplakadam -- 15 Şubat 2009; 20:35:18 >

• dün arkadaşın biri de diyordu bu forumdan biri yani, beni 7 ile başlayan birileri rahatsız ediyor diye.başka biride +359 ile başlayanlar rahatsız ediyor demişti.Galiba burda yazan problemi yaşıyor o da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 15 Şubat 2009; 20:31:31 >
  • vay be demekki sadece bankalardan ya da türk telekomdan aramıyolarmış
  • ohaaaa beni aradı

+359899615775 numaralı bi telefon çaldırıp çaldırıp durdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: danger_rogue

ohaaaa beni aradı

+359899615775 numaralı bi telefon çaldırıp çaldırıp durdu

yuh ne zaman SS isterük olmaz böle
  • beni bulgaristandan bir kız aramıştı, aradım bana yarım türkçesi ile ''türkiyede çalışmak istiyorum beni karşılarmısın'' dedi. suratına kapattım
  • Babamı da aramışlardı
  • bi 533 sürekli rahatsız ediyor bulgar göçmenimi ki(:
  • İyi ki cep telefonu kullanmıyorum. Bu arada sadece faturalıları arıyorlar sanırım. Kontürlüleri aramıyorlardır heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 15 Şubat 2009; 21:09:56 >
  • buyrun ss

• beni de

05347168255 numarası ödemeli aradı kesin fakeydi arayan ben 0532 li hattımla tekrar aradım ve kolpa olduğunu anladım ama iş işten geçti galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: ten_don

bi 533 sürekli rahatsız ediyor bulgar göçmenimi ki(:

bulgar göçmeni değil bulgaristan göçmen sırf bu söz yüzünden insanalr dava ediliyor.
  • 3598 ile baslayanlar dikkat . bulgaristandaki cingenelerin isi , dikkatli olun !
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarknessAngel

quote:

bulgar göçmeni değil bulgaristan göçmen sırf bu söz yüzünden insanalr dava ediliyor.

Güzel bi noktaya değindin dostum.Bende bulgaristan göçmeniyim ve bazı insanların bana bulgar göçmenimisin demesi çok dokunuyor.
    Bulgar olsam bulgaristanda yaşardım.Ben Türküm ve Ellhamdüillah müslümanım.
    Lütfen dikkat edelim biraz arkadaşlar.Böyle basit sözler çok kırıcı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kont_andre -- 15 Şubat 2009; 22:23:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

quote:

Güzel bi noktaya değindin dostum.Bende bulgaristan göçmeniyim ve bazı insanların baan bulgar göçmenimisin demesi çok dokunuyor.

bulgar olan musluman olamazmi ? ( pomaklar mesela ? )

• quote:

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

quote:

quote:

Güzel bi noktaya değindin dostum.Bende bulgaristan göçmeniyim ve bazı insanların baan bulgar göçmenimisin demesi çok dokunuyor.

Sevgili dostum anlamadın sen beni.Bulgarmısın diye sorulduğunda göçmenlere hristyanmısın sorulmuş gibi gelir.Göçmen olsan anlardın beni.
    Ve pomakları örnek vermişsin bu güzel bir örnek çünkü ben pomağım.
    Bize pomak denilmesinin sebebini de açıklayayım.
    Pomak kelimesi bulgarlar tarafından söylenmiştir ve pomagaç kelimesinden gelir.Yani yardımcı.Osmanlı zamanında müslümanlığı kabul etmiş ve osmanlıya yardım ettiğimiz için bize bulgarlar böyle bir ünvan takmıştır ve bizden hep nefret etmişlerdir.
    Hatta nefret eden sadece bulgarlar değildir.Genelde kırcali şehri ve o cıvarda yaşayan müslümanlarda bizi sevmez çünkü bizim gerçekten müslüman olduğumuza inanmazlar nedense.
    Bu Gerçekten de var olan bişey ve çevremde bunu çok yaşadım.
    Sizde müslümanmısınız diyen böyle ırkçı insanlar çok var etrafımda.Kendilerini bir kez bile camide görmüş değilim ama onalara göre sadece kendileri müslüman.
    Konu derin yani fazla dalmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kont_andre -- 15 Şubat 2009; 22:46:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne kadar çocuksu bi laf ettiğini söyliyim sana bi kere Bulgaristana Türkler Türkiyeden çoğunlukla Konya şehrinden gitmiştir(benim atalarım ordan örneğin). Ayrıca tarih dersi görcek akdar büyüdüysen Osmanlı devletinde ''iskân'' diye bir olay vardı. Bu olay yeni alınan bölgelere Türk aileleri yerleştirilirek ordaki insanların ayaklanma çıkmasını engelliyordu. Bu sayede ordaki Türklerin sayısı arttı. Ayrıca şuanki Bulgarlarda senin kadar Türk(dini filan farketmez.). Tuna Oğuzları(bunlar Türk boyları) göç sonucu benliğini kaybedip Avrupalılar gibi Hristiyan olmuştur. Yani ''Bulgar'' göçmeni olsam bile bu Türk olmadığım anlamına gelmez. Tarihi bilmeden etmen yazma. Ayrıca Bulgarlar genel olarak Müslüman olmazlar. Olsalar bile bilki onlar asimile olamamış fakat ordaki Türklere zülüm karşısında Bulgar olarak görülen insalardır. Ayrıca pomaklar bu yukardan olaylardan dolayı Bulgar olmazlar çünkü onlar zaten asimile olmuş Türklerin ve Asimile olmamış Türklerin sonucudur, ''pomak'' kavramını tarihi bilmeyenler der..

Edit: İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 15 Şubat 2009; 22:57:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sevgili dostum anlamadın sen beni.Bulgarmısın diye sorulduğunda göçmenlere hristyanmısın sorulmuş gibi gelir.Göçmen olsan anlardın beni.
    Ve pomakları örnek vermişsin bu güzel bir örnek çünkü ben pomağım.
    Bize pomak denilmesinin sebebini de açıklayayım.
    Pomak kelimesi bulgarlar tarafından söylenmiştir ve pomagaç kelimesinden gelir.Yani yardımcı.Osmanlı zamanında müslümanlığı kabul etmiş ve osmanlıya yardım ettiğimiz için bize bulgarlar böyle bir ünvan takmıştır ve bizden hep nefret etmişlerdir.
    Hatta nefret eden sadece bulgarlar değildir.Genelde kırcali şehri ve o cıvarda yaşayan müslümanlarda bizi sevmez çünkü bizim gerçekten müslüman olduğumuza inanmazlar nedense.
    Bu Gerçekten de var olan bişey ve çevremde bunu çok yaşadım.
    Sizde müslümanmısınız diyen böyle ırkçı insanlar çok var etrafımda.Kendilerini bir kez bile camide görmüş değilim ama onalara göre sadece kendileri müslüman.
    Konu derin yani fazla dalmayalım.

bende gocmenim ! pomaklari onceden sevmezlerdi , cunku cogu yeni nesil pomaklar (1950-60 larda doganlar ) zamaninda turk dusmaniymis , hatta cogu islami birakmis . babam ve amcam bir okulda 3 turklermis pomaklarla cok kavga etmisler . ama simdi durum farkli , bulgaristanda ki pomaklar eskisi gibi artik turklerle iyi yasiyorlar ! yunanistandakiler zaten iyiydiler hep .

DarknessAngel

hehehe bilmeyen benmiyim senmi ?

simdi bir !

balkanlara turkler ilk osmanli ile degil ! kuman ve pechenegler ile geldi ( ogur ) , sonra asparuk bulgarlari daha sonra geri kalan oguz boyu geldi osmanli ile .

simdi benim baba annem hafif mongolid kaliyor yani cekik gozlu elmacik kemikleri cikik ama kumral ve mavi gozlu ! ben bunu arastirdim ve kuman denilen turklerin kumral ve sari sacli renkli gozlu olduklarini okudum

hatta eski latin dilinde kypcak kelimesnin karsiligi cuman yani sari sacli insan anlamina gelmekte imis cu=sarisin mans=insanlar adamlar !
    hatta ruslar bize Polovtsy (sarisin demek) hatta irkci avrupa bizim atalarimizi bu yuzden sakha kokenli yapip avrupali yapmak icin calismakta , turk olarak gostermemek istiyorlar bizi. konuya donersek 1960 kirim surgununden kacan tatarlar bile gelmis balkianlara ! gagauzlarda var . yani balkanlarda konyari ( konya osmanli turku ) turkleri yok sadece . Konyari olan unluye ornek Baris manco , ilker basbug gibi unlulerdir .

ama arkadasin dedigi muslumanim vurgusu biraz sacma geldi . yani turk oluncami musluman oluyorsun veya musluman olmayinca turk olunmuyormu ? oyle bir soylemissin ki insanin kafasina bu sorular geliyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 15 Şubat 2009; 23:09:24 >

• @Bluedevil86

Ben sana ilk Osmanlıylamı geldi diyorum. Yalnızca Osmanlıdanda geldiler dedim. Ayrıca yukarda Oğuz Boylarının Tunalarının dedim buda demek oluyoki Orta Asyadan geliyorlar. Yazıyı sonuna kadar ve ANLIYARAK ve DÜŞÜNEREK okusaydın o akdar çok aratırma yapmana gerek kalmazdı. Ayrıca yazdığım Müslüman vurgusu doğrudur. Adamlar Hristiyanları seçtikleri zaman Bulgaristan diye bir ülke kurmuşlar.
  • quote:

@Bluedevil86

Ben sana ilk Osmanlıylamı geldi diyorum. Yalnızca Osmanlıdanda geldiler dedim. Ayrıca yukarda Oğuz Boylarının Tunalarının dedim buda demek oluyoki Orta Asyadan geliyorlar. Yazıyı sonuna kadar ve ANLIYARAK ve DÜŞÜNEREK okusaydın o akdar çok aratırma yapmana gerek kalmazdı. Ayrıca yazdığım Müslüman vurgusu doğrudur. Adamlar Hristiyanları seçtikleri zaman Bulgaristan diye bir ülke kurmuşlar.

o zaman sibir , tuva veya gagauzlar turk olamaz yani oylemi ? musluman degillerde onun icin sordum ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.