Bulgar için çok okudum, tesrkkurler yorumlarınız için, plesio ve zora nin 1 er mağazasını gezdim tax free yok dediler zaten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bulgaristan' dan Playstation 5 Getirmek (7. sayfa)
-
-
Filibe'deki Zora'da sıkıntı yaratmıyorlardı.
Konsol değil ama daha geçen hafta telefon için Kapıkule'den tax free iade aldık. Ofisteki kadın çok kibardı. Ama polisler çok kaba...
-
Alacaklar için bilgi vereyim, technomarket sofia mall mağazasında bolca stok var, basic paket yanında 2.kol 1229 leva.
Tax free için evrak aldim, fatura ve tax free evragi verdiler faturaya kase imza yaptılar tax free evraginda gerek yok dediler, bizim ismimiz ge fatura no yaziyor dediler, yarin araba ile dönüş yapacağım, insallah kapikule de cash olarak alabilirim,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam topic in en basinda arkadaşın anlattığı yerlere mi gittiniz, hangi adımları izlemeliyim, guncelde bir değişiklik var mi
Kapıkule için söyleyeyim:
Sınıra gelince gişelere gelmeden (Bulgaristan'dan çıkmadan) aracı parkedin.
Bulgaristan'a giriş tarafındaki gişelerden 2 numaralı gişeye gidin. (A4 kağıdı ile 2 yazıyor) Tax free kayıt işlemi burada yapılıyor. Yanınızda pasaport, belgeleri ve satın aldığınız ürünü mutlaka olsun. Çok kaba davranıyorlar şimdiden uyarayım. Araç plakasını da soruyorlar.
İşlem bittikten sonra araçla geldiğiniz tarafa geçin ve yürüyerek Bulgaristan'a geri dönün. İlk girişin orada yeşil sigorta yapılan barakayı geçin, ileride sola doğru patika var. Patikayı geçince sağ tarafa yönelin. Yaklaşık 100 mt ileride orayı alacağınız ofisi göreceksiniz. Tax Free yazıyor zaten. 08:00 - 20:00 saatlerinde açığız yazıyor kapıda.
Kasada para varsa hemen ödeme gerçekleşiyor.
Kolay gelsin.
-
Tesekkue ederim bilgilendirme için, güncellemek adına son durumu yarin yazarim
Hocam selamlar, ben de dedeagac tarafına gidip bakicam bi mağaza falan bulabilir miyim diye. Yalnız global blue'nun sitesinde Yunanistan'da vergi oranları %24-%17 değişiyor diyor. Tamam global blue da bi miktar kesiyor ama siz %12 aldım demişsiniz. Yarısını bu global blue mu cukkaliyor cidden yoksa İnternet sitesinde yazdıkları oranlar yalan dolan mi?
Dedeağaçta da söylediğim mağaza var. Yıllardır tax free alışveriş yaparım, bazı ülkeler harcanan paranın miktarına göre oranı yükseltiyor, bunlardan birisi de Yunanistan. Belirli bir limite kadar en yüksek tax free veren de Yunanistan iPhone 14 Pro Max ve PS5 aldım tek faturada 2000 Euro üstündeydi harcamam ama aldığımız oran %12, sanırım 5000 Euro üstünde oran değişiyor. Birde İtalya 'da %12 almıştım yani Yunanistan zaten iyi bir oran iade gerçekleştiriyor.
Buna göre hesaplarınızı yapınız.
-
Teşekkürler hocam bilgi için, tamamen ayni alışverişi yapıcam sizle :) bakalım mağazada stok vardır inşallah.
Tax Free için de kaseli imzalı belge alıp ipsala'da ofise vereceğiz herhalde.
Bakalım şansımıza belki daha uyguna bi ps5 gelir belki.
bulgaristan dönüşü kapıkule de konunun en başında anlatılan gibi işlemleri yaptık, tax free iademizi nakit aldık, 2 3 kişi vardı önümüzde, beraber yürüdük, zorluk çıkaran da olmadı, yönlendirdiler garip şekilde,
1229 leva ya çift kollu ps5 aldım, 202 leva vergi iadesi faturası verdiler fakat 160 leva aldım, 42 leva kesinti oldu,
benden önceki kişinin 214 euro geri alma faturaası olmasına rağmen 150 leva iade aldı,
iade ofisinde çalışan kadın faturayı sisteme giriyor ve kaç leva verceği çıkıyor,
technomarket ten aldım ben ürünü, iade kısmında en karlı firma orasıymış oransal olarak
-
Size kaç TL'ye gelmiş oldu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende aynı alışverişi, yapmayı düsünüyorum.. bayramdan sonra dedeagac a gidecegim.. orda elektronik alisverisi yapilabilecek neresi var? ve vergi iadesi nasil oluyor detayli anlatabilirmisiniz?
-
Dedeağaç 'ta Public var, public.gr den kontrol edebilirsin. Orada stokta hangi model olur yada olur mu bilmiyorum. Kasada pasaportunu veriyorsun, tax free istediğini belirtiyorsun onlar kesiyor faturanı tax free olarak, sonra da sınırda yunan polisine göstereceksin onlar onay damgası vuracaklar. Sonrasında ise onaylanan belgeyi ptt ile karşı ödemeli global blue firmasına gönderiyorsunuz.
-
Sadece onaylanan belgeyi mi gönderdiniz, yoksa fiş, fatura gibi onları da eklediniz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X