Şimdi Ara

Bunlar arasında kaldım. Yardımcı olur musunuz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce fiyat performans ürünü olarak 3000 TL 'e kadar en iyisi hangisidir? Ben Samsung'u çok beğendim. Siz hangisini önerirsiniz?

BOSCH KGN56VW30N

Siemens KG56NVL30N

Samsung RL4353FBASL

Samsung RL4323RBASP

Edit: Reklamı ben eklemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proportions -- 9 Ağustos 2017; 13:18:52 >

• Buzdolaplarına verilen paraya acıyorum. Buzdolabı bence beya zeşya sektörünün yaramaz çocuğu.

Çamaşır makinesinde ekonomi performanısının yanında yıkaması, durulaması da değerlendirilir, davlumbazda kapasitesi göze alınır, elektrikli sürüpgelerde sert ve havlı zemin performansına bakılır.. Buzdolaplalrında sadece tüketime bakılıyor.

Vakum kalıpta büyük iç parça için en ucuz plastik kullanılır. Dalgaları ışıkta belli olmasın diye bir de hijyene aykırı olarak mat doku verilir. Hava kanalları strafordur. Onun da kalitelisi var ama kaliteli strafor bile değildir, bazı ambalajlarda daha kaliteli straforlar bulunur. Bunlar bütün kokuyu, kötü havayı içine çeker, nemli, gözenekli girintili çıkıntılı, iç köşeli bir sürü detay vardır . Bir defa elektrik kesilsin, bakteri jeneratörü olurlar.

Çalışmadıklarında içi boşaltılmış, veya hiç yemek dökülmemiş olsa bile leş gibi kokarlar bu yüzden. Çünkü hijyenik değiller. Laminat kaplı ucuz mutfak dolaplarlarında çok daha kaliteli plastik vardır. Paslanmaz çelik olan buzdolapları da var ama neredeyse otomobil fiyatı. Bidon plastiği, içine poliüretan köpük sıkılınca ayakta durabilen yaldız gibi bir sac, kompresör... üç bin lira. Hatlarda bir hata olsun tamir de edilemiyorlar. Her hatada değişim lazım, peki firmalar değiştiriyor mu?

Yani alın birini vurun ötekine. Yabancılar biraz daha kaliteli. Amerikan pazarına satılanlar da biraz daha iyiler. Arçelik'in iyi bir modelini almıştım, 5 C'nin altına inmiyor. O da sabaha karşı. Kapağı bir defa açılsın bu havada bir saat boyunca 14 -15 C… Ne o buzdolabı. Fresh active, fresh master… palavra. 70'lerden kalma emaye dolabımız çok daha uzun saklıyor. En az iki üç kat daha uzun. Peynirler bozulmuyor, maydanoz solmuyor, bütün raflar tel ama kokular karışmıyor. Aslında kokuların soğuk ortamda karıştığı falan yok:

1. İyi soğutmuyorlar.
    2. kokuşuklar… pardon, hijyenik değiller.

Neticede kendim bir daha dolap alacak olsam kasapalara özel ebat yapan yerlerden birisine yaptıracağım herhalde. Fansız kompresör isteyip biraz da ses yalıtımıyla evde kullanabilirim sanırım. Bu sağlıksız şeylerle uğraşmaktansa ses problemiyle uğraşmak daha kolay bence.

örnek:http://www.dosansogutma.com/urun/karaman-tipi-kapakli-buzdolabi/

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Buzdolaplarına verilen paraya acıyorum. Buzdolabı bence beya zeşya sektörünün yaramaz çocuğu.

Çamaşır makinesinde ekonomi performanısının yanında yıkaması, durulaması da değerlendirilir, davlumbazda kapasitesi göze alınır, elektrikli sürüpgelerde sert ve havlı zemin performansına bakılır.. Buzdolaplalrında sadece tüketime bakılıyor.

Vakum kalıpta büyük iç parça için en ucuz plastik kullanılır. Dalgaları ışıkta belli olmasın diye bir de hijyene aykırı olarak mat doku verilir. Hava kanalları strafordur. Onun da kalitelisi var ama kaliteli strafor bile değildir, bazı ambalajlarda daha kaliteli straforlar bulunur. Bunlar bütün kokuyu, kötü havayı içine çeker, nemli, gözenekli girintili çıkıntılı, iç köşeli bir sürü detay vardır . Bir defa elektrik kesilsin, bakteri jeneratörü olurlar.

Çalışmadıklarında içi boşaltılmış, veya hiç yemek dökülmemiş olsa bile leş gibi kokarlar bu yüzden. Çünkü hijyenik değiller. Laminat kaplı ucuz mutfak dolaplarlarında çok daha kaliteli plastik vardır. Paslanmaz çelik olan buzdolapları da var ama neredeyse otomobil fiyatı. Bidon plastiği, içine poliüretan köpük sıkılınca ayakta durabilen yaldız gibi bir sac, kompresör... üç bin lira. Hatlarda bir hata olsun tamir de edilemiyorlar. Her hatada değişim lazım, peki firmalar değiştiriyor mu?

Yani alın birini vurun ötekine. Yabancılar biraz daha kaliteli. Amerikan pazarına satılanlar da biraz daha iyiler. Arçelik'in iyi bir modelini almıştım, 5 C'nin altına inmiyor. O da sabaha karşı. Kapağı bir defa açılsın bu havada bir saat boyunca 14 -15 C… Ne o buzdolabı. Fresh active, fresh master… palavra. 70'lerden kalma emaye dolabımız çok daha uzun saklıyor. En az iki üç kat daha uzun. Peynirler bozulmuyor, maydanoz solmuyor, bütün raflar tel ama kokular karışmıyor. Aslında kokuların soğuk ortamda karıştığı falan yok:

1. İyi soğutmuyorlar.

Neticede kendim bir daha dolap alacak olsam kasapalara özel ebat yapan yerlerden birisine yaptıracağım herhalde. Fansız kompresör isteyip biraz da ses yalıtımıyla evde kullanabilirim sanırım. Bu sağlıksız şeylerle uğraşmaktansa ses problemiyle uğraşmak daha kolay bence.

Kardeşim uzun uzun yakınmışsın sağol, mağara yok ki doğal olarak soğuk bir yerine yiyecekleri koyup muafaza edelim.

• Ben de de Samsung RL4353 model buzdolabı var. İstemeyerek de olsa aldık. Çünkü evkurdaki satıcı bu dolabı öve öve bitiremedi. Bizimkiler de beğendi aldı. Ama daha sonra dolapta sorun olursa ben size demiştim Diye başınızın etini dedim. Baya uzun süredir kullanıyoruz. Soğutması güzel sesi normal seviyede. Ama raf düzeni çok kötü. Kahvaltılık çekmecesi yok en nefret ettiğim durum. Cam rafı çok zor yerinden çıkıyor. Ve kapısı çok hızlı kapanıyor. Elinizle tutup kapıyı kapatmadığınız zaman kapının şırrak Diye kapanıp dolaptaki şişeleri kırması an meselesi. Ama derin dondurucusu çok büyük ve kullanışlı. 5 akıllı sensör var İnverter kompresör var. 5 kademeli inverter kompresör var odanın sıcaklığına Göre ve dolabın iç ısısına Göre kademesini seçip çalışıyor. Ve dolabın arka kısmında tel yok. Isıyı alttan fan yardımı ile atıyor. Kısacası Samsung un bu dolabı evet kötü değil güzel ama ederine Göre çok pahalı. Yeriniz varsa Profilo nun 578 lt veya 682 lt dolaplarını öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Buzdolaplarına verilen paraya acıyorum. Buzdolabı bence beya zeşya sektörünün yaramaz çocuğu.

1. İyi soğutmuyorlar.

Yapacak bir şey yok maalesef üreticiler tüketicilere ayak uydurmak için maliyetten kısıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    +1 katılıyorum.

Ya 5-10 bin lira verip aynı malı marka diye alanlara ne demeli

Not: Samsung RT46K6360SL kullanıyorum
  • Yani bi dolaba max kaç para verelim, hangisini alalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaşlar alternatif cevaplar bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.