Şimdi Ara

Bunlar termal ped mi termal macun mu? Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı ve işlemci üzerindekiler termal macun fakat vramlerde bulunan şey ne acaba termal ped mi ? servis bu şekilde macunlama işlemi yapmış fakat 7 8 ay önce ben ekran kartı işlemci ve vramlere termal macun sürdüm şimdi de hatırlamıyorum vramlerin üzerinde ki termal macun muydu yoksa termal ped miydi diye cihazın hala sıcaklık sorunu var termal ped koymam gereken yere termal macun sürdüysem bu yüzden ısınıyor olabilir mi cihaz ?

Bunlar termal ped mi termal macun mu? Acil yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 30 Ekim 2018; 16:19:28 >

• biraz garip bir macunlama yöntemi. laptopu toplayıp iyice ısınacak şekilde kullan ve hemen açıp o parlar metalleri kaldır. asetonla güzelce kalıntıları temizle. kaliteli bir macun ile tekrardan topla.

parlak metallerin üstüne macun çekilmediğinden ısı geçişi iyi olmaz. bu yüzden ısınma sorunu yaşatıyor olmalı.
  • Termal padi genelde termal macundan daha ucuz ve daha uzun gidiyor diye tercih ediyorlar. Macun daha iyi olur ama kullandığın macun türüne göre termal padlerden daha pahalıya gelmiş olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: start_system

biraz garip bir macunlama yöntemi. laptopu toplayıp iyice ısınacak şekilde kullan ve hemen açıp o parlar metalleri kaldır. asetonla güzelce kalıntıları temizle. kaliteli bir macun ile tekrardan topla.

parlak metallerin üstüne macun çekilmediğinden ısı geçişi iyi olmaz. bu yüzden ısınma sorunu yaşatıyor olmalı.
    Hocam bu macunlamayı servis yapmıştı 1.5 sene önce ki fotoğraf yeni değil benim sormak istediğim grafik kartı ve işlemci haricinde bulunan yerlerde macun mu kullanılmış yoksa termal ped mi? okuduğum kadarıyla VRM ve VRamlerde termal pad kullanılırmış yani yanlış bir işlem mi yaptım ben ? çünkü 6 7 ay öncesinde laptop un garantisi bittiği için kendim açtım ve görünen yerlere güzelce macun sürdüm kapattım şimdi tekrardan ısı sorunum olduğu için macun yenilemesi ve fan temizliği yapacağım ekran kartı ve haricinde ki yerlere termal pad mi koymalıyım diye soruyorum inşallah anlatabilmişimdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 31 Ekim 2018; 14:51:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

Termal padi genelde termal macundan daha ucuz ve daha uzun gidiyor diye tercih ediyorlar. Macun daha iyi olur ama kullandığın macun türüne göre termal padlerden daha pahalıya gelmiş olacaktır.
    Hocam bu macunlamayı servis yapmıştı 1.5 sene önce ki fotoğraf yeni değil benim sormak istediğim grafik kartı ve işlemci haricinde bulunan yerlerde macun mu kullanılmış yoksa termal ped mi? okuduğum kadarıyla VRM ve VRamlerde termal pad kullanılırmış yani yanlış bir işlem mi yaptım ben ? çünkü 6 7 ay öncesinde laptop un garantisi bittiği için kendim açtım ve görünen yerlere güzelce macun sürdüm kapattım şimdi tekrardan ısı sorunum olduğu için macun yenilemesi ve fan temizliği yapacağım ekran kartı ve haricinde ki yerlere termal pad mi koymalıyım diye soruyorum inşallah anlatabilmişimdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 31 Ekim 2018; 14:52:44 >

• @vtnsvr yardımcı olur musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 31 Ekim 2018; 16:6:39 >
  • ClydeShelton kullanıcısına yanıt
    *chipsetlerin kenarlarında kaynak yerleri varsa macunun buraya girme ihtimaline karşı pad kullanılır.
    **macun kullanılan yüzeyler metaliktir. silikon bazlı malzemelere macun kullanılmaz.
    ***pad olsun macun olsun amaç ısıyı radyatörlere aktarmaktır. macun sürdüğünüz chipler pad kullandıgınız chiplerden daha assagıda kalarak radyatörlere temas etmeyebilir. bu alanlara da pad kullanmanız gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 14 Şubat 2023; 0:33:49 >
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafta görünen heryer macun gibi duruyor değil mi ? 5 6 ay önce ben de açtım aynı şekilde servisin sürdüğü yerlere macun sürdüm şimdi tekrardan macun yenileme işlemi yapacağım fakat kaç mm ped almalıyım ve pedi nerelerde kullanmalıyım ?
    cpu ile gpu ya macun sür. vramlerin ve mosfetlerin üstüne pad koy. pad kalın gelirse heatsink cpu ile gpu ya değmez. gerekirse pad koyma.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Vram dediğiniz ekran kartı yanında ki 4 lü siyah yer değil mi ? mosfetler neresi oluyor yukarda ki 6 tane ufak parça mı ? 0.5 1 1.5 ve 2mm kalınlığında satılıyor genelde pedler ortalama 1mm kalınlığında ped nasıl olur sizce ? şuan saydığınız her yerde macun sürülü 5 6 aydır kullanıyorum sıcaklık değerlerim oyunda maximum 86 oluyor ortalama 82 derece falan şimdiden açıp dediklerinizi yapayım mı yoksa biraz daha kullanıp mı yapayım ?
    ekran kartı yanındaki 4 büyük olan vram.
    cpu nun altında yanyana 6 tane mosfet aynısından ekran kartının üstünde de var 4 tane. onlara termal pad kullanırsan yararlı olur. ancak pad in kalınlığı işlemci ile ekran kartının macununa engel olmasın. kalın olursa heatsink cpu ile gpuya temas etmez. ince olursa mosfetler heatsinke değmez. 1 mm al. alçak gelirse 2 tane üstüste koy. önümüz kış ancak laptop desktoptan daha fazla ısınıyor. tüm parçalar iç içe. kısa zamanda yap bence. cpu ile gpu nun sadece metalik kısımlara gelecek şekilde (merkezlerine) macun sür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

cpu nun altında yanyana 6 tane mosfet aynısından ekran kartının üstünde de var 4 tane. onlara termal pad kullanırsan yararlı olur. ancak pad in kalınlığı işlemci ile ekran kartının macununa engel olmasın. kalın olursa heatsink cpu ile gpuya temas etmez. ince olursa mosfetler heatsinke değmez. 1 mm al. alçak gelirse 2 tane üstüste koy. önümüz kış ancak laptop desktoptan daha fazla ısınıyor. tüm parçalar iç içe. kısa zamanda yap bence. cpu ile gpu nun sadece metalik kısımlara gelecek şekilde (merkezlerine) macun sür.
    1mm kalın gelirse peki pc yi açık bırakıp 0.5 mm ped siparişi mi vereyim yoksa ped konulması gereken yerlere birşey koymadan kapatayım mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar meseleyi gayet ayrıntılı irdelemişler sağolsunlar. Bir şey yazmamıza gerek yok gibi görünüyor. Kolay gelsin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

Termal macun değişimini yaptım işlemci sıcaklığı 7 8 derece düştü fakat ekran kartı sıcaklıgım 1 2 derece yükseldi macunu zar gibi ince sürdüm acaba ekran kartı sıcaklıgım neden arttın? Termal pedleri hic kullanmasa mıydım? İşlemcim 75 77 derecelerde ortalama ekran kartım de aynı seviyelerde geziyor

• Ped yerine macun kullanmak o kadar basit değil. Pedler 1 mm den kalın olabiliyor. O boşluğu macunla kapatmak imkansız gibi. Üretimden kaynaklı engeller olabilir. Pedin altına üstüne macun sürebilirisiniz.

Kalıntıları çıkarmak için alkol kullanabilirsiniz. Elektrikte olmasın. Fiş çekiliyken 1 kaç kez açıp kapatın gücü yesin. Ya da saç kurutma makinesiyle bir nebze ısıtın işiniz kolaylaşır.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Boyları aşağı yukarı aynı sadece ekran kartının yukarısındaki metalik iki parça biraz aşağıda kalıyor o kadar bugün ekran kartı ve işlemci dışında ki heryere termal ped uyguladım ve sıcaklık testi yaptım ekran kartımda 3 4 derece artış görünce termal pedleri çıkarıp termal macun sürdüm termal pedi ise yalnızca ekran kartı üzerindeki parlak 2 li olan kısma sürdüm çünkü aşağıda kalıyor termal macun kurtarmıyor.Sıcaklık derecelerim şuan iyi oyunda ortalama 75 dereceleri görüyorum fakat arkadaşlar oralara termal ped uygulanmaz dediği için tekrardan sorayım dedim bir sıkıntı çıkarır mı acaba o bölgelere termal macun uygulamam serviste böyle uygulamıştı çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClydeShelton -- 6 Kasım 2018; 23:49:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.