Arkadaşlar uzun zamandır harici hdd'mde tuhaf isimli klasörler oluşuyor "a74b5a5be04ac7065c66230e56870b14" gibi. Silmek istediğimde erişim iznim olmadığı ve S-1-5-21-1659004503-1390067327-1177238915-500 isimli kullanıcının (!) erişim hakkı olduğu belirtiliyor. İşin garibi erişim haklarının tamamını özelliklerden kendime almama rağmen sonuç aynı. Klasörlerin içinde işletim sistemine ait bazı update dosyaları var sanırım. İnternetten araştırdım ve bazıları bunun recycler virüsü olduğunu, combofx ile temizlenmesi gerektiğini söyledi. Sırf bunun için xp kurdum ve programı çalıştırdım ama nafile, yanı tas aynı hamam. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum
Onlar Windows Update nin İndirdiği Dosyalardır..Saygılar..
Cevap için teşekkür ederim
Peki bunları nasıl silebilirim? Çünkü sürekli sayıları artıyor.
Bir de neden windows güncelleme dosyalarını harici hdd'de depoluyor? Bunu ayarlamanın bir yolu var mı?
O Konuyu Bilmiyorumda Driver,Güncelleme Dosyaları Böyle Saçma İsimlerde Depolanıyor...
Gerçekten çok saçma sapan bir uygulama ama acaba virüs mü sorusu hala kafamda. Windows S-1-5-21 kullanıcısına bilinmeyen kullanıcı diyor
Güvenli modda da silinmiyor. Silmek istediğimde erişim hakkım olmadığını söylüyor. Özelliklerden baktığımda, tüm yetkiler bende gibi görünüyor ama silmek için S-1-5-21... kullancısının izni gerekiyormuş!
Unlocker kullan büyük bir ihtimal siler
silme, kalsın. user hesabına göre atıyoo. olduya ilerde lazım oldu windows tarafından. yada uninstall durumuna göre. güncelleştirme için olanları sil, driver ve hesap için olanları skla.
tune up ta bi yer var o gereksizleri siliyoo o gerekli görürse siler depolama alanı kazanmak için..
Unlocker'ı kurmak istediğimde nod32 virüs olduğunu belirtiyor.
Yok mu şunun çözümü kafayı yiyeceğim resmen
8 ay evvel de aynı şey olmuş koca hdd'yi formatlamıştım. Bir müddet sorunsuzdu ama sonra sonuç gene aynı. Şubat-Mart ayından beri habire tuhaf isimli dosya oluşuyor
quote:
Orijinalden alıntı: ibraxi
silme, kalsın. user hesabına göre atıyoo. olduya ilerde lazım oldu windows tarafından. yada uninstall durumuna göre. güncelleştirme için olanları sil, driver ve hesap için olanları skla.
tune up ta bi yer var o gereksizleri siliyoo o gerekli görürse siler depolama alanı kazanmak için..
Hocam zaten istesem de silemiyorum. Marttan beri dosyalar atılmış o klasörlere. Ben marttan bu yana onlarca kez format atıp xp-vista-win 7 kurdum. Hayır yani 1-2 klasör olsa neyse de habire sayıları artıyor bunların
O dosyalar eğer tek hdd varsa ve bölünmemişse tek harddiskte eğer bölünmüşse veya başka bir disk varsa onda oluşmakta. Çoğu zaman mikrosoft programları vede driver kurarken oluşuyor. sonradan kurulum bittikten sonra kalktı kalktı kaldırılamadı orda kaldı. o an silersen ne ala onun haricinde silemiyorsan tek çare diski biçimlendirmek. bazende virüs olabiliyor. maalesef biçimlendiricin. en sağlamı o.
Biçimlendirsem bir müddet sonra gene çıkıyor. Neyse ne yapalım artık madem virüs falan değil, katlanacağız
Biçimlendirmene gerek yok, LiveCD (MiniXP) indir netten, pc yi onunla aç ve sil.
Onlar güncelleme değil geri dönüşüm dosyaları. Sistem geri yükleme yaptığın zaman kullanılırlar. Eğer diskinde o dosyaların tutulmasını istemezsen sürücü özelliklerinden sistem geri yüklemeyi devre dışı bırakabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme