Şuanda kullandığım bilgisayarın özellikleri; Amd FX 6350 Sapphire r9 270x 2gb 8 gb ram. Gigabyte ud3p-970a anakart. 600 w pus. Sistemi ufaktan güncelleyim diyorum.Anakart işlemci ve ram almayı düşünüyorum . Ek'e koyurum almayı düşündüğüm parçaları.
Bu işlemci ile şuanda kullandığım ekran kartıyla problem yaşar mı ? eski işlemciye göre performans artışı olur mu ? Daha hesaplı parça önerilerinizede açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartı ile niye problem yaşayasınız ki.
cpu.userbenchmark.com
UserBenchmark: AMD FX-6350 Six-Core vs Ryzen 5 2600
İşlemcilerin hız değerleri arasındaki fark. Ancak bu fark birebir oyunlara yansımıyor kullandığınız kart vb bir sürü parametre var.
Birbirine uymaz manasında demiştim ben onu.Performans artışı olmaz diyorsunuz yani ?
rainrose743
kullanıcısına yanıt
Pci-express üzerinden takacaksınız iki kartı da.
Performans artışı olur ama o testte gözüken dramatik farkın hepsi birebir yansımayabilir anlamında yazdım.
Fark illa olur; fakat ekran kartına yüklenen uygulamalarda çok hissedilmez, işlemciye yüklenen uygulamalarda fark bariz belli olur.
Yenileme amaci nedir? Gundelik kullanim, ofis kullanimi, multimedya kullanimi gibi sebepler ise dogru parcalar secmissiniz. Oyunlarda performans artisi hedefliyorsaniz oncelikle ekran kartini yenilemenizi oneririm. Cunku bu bilesenleri yenilediginizde oyunlarda kayda deger bir artis yasamayacaksiniz.
Oyunlar icin dusunursek:Islemci tabii ki yetersiz gelecek ama once ekran kartini yenileyip, oyunlarda kayda deger bir artis yasayip, sonraki planda islemci-ram-anakart degistirirseniz daha makul olacaktir. EK olarak oncelik oyun degilse bilesenlerin arasina kesinlikle SSD ekleyin. Asil performans farkini SSD den yasarsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: CCaaNN
Yenileme amaci nedir? Gundelik kullanim, ofis kullanimi, multimedya kullanimi gibi sebepler ise dogru parcalar secmissiniz. Oyunlarda performans artisi hedefliyorsaniz oncelikle ekran kartini yenilemenizi oneririm. Cunku bu bilesenleri yenilediginizde oyunlarda kayda deger bir artis yasamayacaksiniz.
Oyunlar icin dusunursek:Islemci tabii ki yetersiz gelecek ama once ekran kartini yenileyip, oyunlarda kayda deger bir artis yasayip, sonraki planda islemci-ram-anakart degistirirseniz daha makul olacaktir. EK olarak oncelik oyun degilse bilesenlerin arasina kesinlikle SSD ekleyin. Asil performans farkini SSD den yasarsiniz.
Güncelleme amacım oyun hocam. Ssd şuanda kullanıyorum. Bu üçlü dışında hangi ekran kartını alırsam performans artışı sağlayabilirim ? Son zamanlarda oyunlarda kasmaya başladı. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Niye vatanı tercih ediyosun ki hocam daha ucuza bulmak varken?
rainrose743
kullanıcısına yanıt
Eger birkac ay icerisinde islemci+anakart+ram yenileyecekseniz, 1080p 60FPS icin RX580, GTX1060 cok guzel olacaktir. Eger ekran karti aldiktan sonra butceniz kalmayacak ise 1050TI dusunebilirsiniz. Buyuk ihtimalle FX6300 ile 1050TI - 1060 farkini hissedemezsiniz cunku.
Ama dedigim gibi, uzun vadeli bir plan ise RX580 8gb - 1060 6gb ikilisinden uygun fiyatli buldugunuzu degerlendirin.
Guncel olarak FX8350 islemci kullaniyorum. HD7950'den(asagi yukari denk bir kart sizinkisine) 1060 6gb modele gecis yaptim ve GTA V, COD WW2 gibi oyunlarda cok ciddi FPS artisi yakaladim. Islemci hala biraz darbogaz yaratiyor ama 2600x - HD7950 ile High- Very high ayarlarda 60FPS alma sansim hic yoktu, simdi alabiliyorum
CCaaNN
kullanıcısına yanıt
Hocam benim şuan oynadığım oyunlar sadece csgo ve fortnite. Cs yi zaten yüksekvayarlarda oynamıyorum hepsi low ve düşük çözünürlük . Fortnite. Fortnite da genel olarak düşük ayarlarda. Azıcık detay girdimi Fps düşüyor. Bende kasa power supply harddisk ve ssd var. İlk başta 3 parça anakart işlemci RAM değiştireyim demiştim. İleriki zamanda da bir ekran kartı alırım diyordum sadece.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme