Şimdi Ara

BURADA İŞİN ERBABI İNSANLAR OLMASI COK GÜZEL... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Emre kardeş aklıma takılan bir durum var.htp 071 sistemindeki recevier vsx modeli olarak geçiyor sanırım peki onlarda kendi aralarında model model degisiyormu.yani ben Bu sistemi alırken özellikle recevier in modelinede mi dikkat etmeliyim eğer öyleyse hangisini onerirsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meren84 M kullanıcısına yanıt
    Hocam htp 071 setin içinde pioneerin 3xx serisinden vsx 321 modeli bulunuyor 2011 model 2012 modeli ise vsx 322 ve de en son çıkan vsx 323

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 22 Haziran 2014; 0:35:59 >
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse sizin bana önerdiğiniz vsx 321 modeli butcem dahilinde.belki siz biliyorsunuzdur diye soruyorum diğer modelleri de ayni fiyatmidir acaba...ayrıca fiyattan ziyade almışken en son modelini almak daha mi mantikli olur sonuçta üç modeli var o set içerisinde adamlar model yukselttigine göre mutlaka birinin diğerinden farkı ve artisi vardır Bu konuda aydinlanmak istiyorum size zahmet.

hocam set içinde 321 modeli bulunur 322 modeli ile arasında pek büyük fark ufak tefek farklar var fiyatlar ise 322 tek fiyatı 600-700 lira en son modeli ise 323 bana göre en iyi özelliği usb den ses dosyası çalması birde bu işlerde en son olayı pek yok çünkü her yıl modeller değişiyor piyasaya göre yeni özellikler ekleniyor siz bir ucundan başlayın zaten dediğim gibi gerisi gelecek başta çok fazla kasmaya gerek yok önce bi acemiliğinizi atın sonra zaten model yükselterek daha iyilerine sahip olursunuz aradaki farkları detaylı yazmadım öyle uçurum şeyler yok ama isterseniz yazarım sorun olmaz benim için birde kullanmayacak özelliğe para vermek bana pek doğru gelmiyor nedense :)
    322 tek başına 600-700 dedin anlaşılan 323 daha da pahalı anladigim kadarıyla peki 321 set olarak satılıyor diğer iki model Neden set olarak satılmıyor yoksa benmi yanlış anladim...

323 750-850 arası 321 set olarak satılmasının nedeni 321 hiç bir zaman tek satılmadı hep set olarak geldi satıldı ve satılıyor birde artık pioneer set yapmıyor tek tek satıyor belki ileride yeniden yeni setler yapabilir belli olmaz
    Hocam sonuçta elektronik cihaz alıyoruz.aslinda ben her zaman suna inanırım elektronik işi tamamen şans işi Bu anlamda illaki sıfır yani garantili almak mi daha iyidir yoksa fiyat açısından 2.ele mi yönelmek gerekir.321 sıfır fiyatı ile 323 2. El belkide ayni fiyattir.ama suda var tabii ki 321 hazır set halinde 323 almış olsak birde hoparlör tAkımı almak gerekecek.Bu avr sistemleri oldukça gelişmiş be emre kardeş yada ben bilmediğim icin bana oyle geliyor.

merhaba hocam aynen katılıyorum şans işi birazda bence garantili almakta fayda var zaten 0 cihazların keyfi başka oluyor 2.ele pek girmeni gerektirecek durum yok diye düşünüyorum şimdilik zaten 2.el 321 bulman zor olur 323 hiç yok en azından ben denk gelmedim şuana kadar eğer tek tek almaya kalksan 1500-2000 lirayı bulursun zaten daha ayak ve kablo masrafı olacak birde avr leri sistemlerin sonu yok diyebilirim benim bile bilmediğim bir sürü cihaz ve hoparlörler kablolar var daha şimdi size çok uzak geliyor banada ilk başlarda öyleydi ama işin içine girdinizmi zaten ister istemez piyasaya azda olsa hakim oluyorsunuz
    Emre kardeşim tavsiyen üzere mediamark a bizzat gittim.ellerinde sadece teşhir ürünü vardı.ilgili arkadaştan yardim etmesini istedim oda bir adet dvd player getirdi arkasindan iki adet erkek çıkış alıp amfiye takti.ve beklenen an geldi ürünü açtı powerından ;-) neyse dinlemeye başladım 10 dk kadar dinledim alan geniş subwooferin arkasındaki kapak hava alıyordu galiba her basda titreme yapıyordu sonuçta teşhir ürünü neyse dinledim dinlemesine fakat beni tatmin etmedi gibi Tamam kötü değildi ama o ses seviyesini sonuna getirdigimde daha farklı bekliyordum ama oyle cok beni etkilemedi yani.acaba elemanın yaptığı baglantidan dolayi mi oldu yoksa gercekten yerin genisliginden dolayi mi Anlamadim gitti bilgin olsun....birde sitenin birinde şu ürünü buldum ama sıfır degil ben yazayim sen gereken aciklamayi yaparsın sabırsızlıkla bekliyorum.
    Pioneer vsx-520K+pioneer 5.1 hoparlör seti HTP -150 marka ve model Bu dostum hatta hoparlör setinin tam detayı şöyle gerçi sen biliyorsundur ama ben yine de yazayim.
    s-sp24 5.0 hoparlör
    s-21w sub.
    Ayrıca resimleri de temsiliydi fakat kozmetik olarak 10 üzerinden 9 yazmış.velhasıl seni dinliyorum...

Bu arada fiyatı 750 tl...

hocam gidip dinlemekle iyi yapmışsın ama ordaki alan büyük ve ses yayılıyor ayrıca ayarları tam doğru düzgün değildir her neyse ama öyle çok büyük bi beklentin varsada seni zaten pek kesmez o hoparlörler sen hoparlörleri eşantiyon gibi düşün 321 nin yanında şimdi vsx-520 ile yapılmış set te htp-071 sete benzer bende halen 520 var 2 yıldır kullanıyorum benim ilk set içeriğim htp-200 dü sonra ben değiştirdim kısaca sana söyle söyleyeyim 321 nin ve dediğin 520 nin yanında verilen hoparlörler pek iyi değil idareten verilen setler fazla beklenti içine girersen seni tatmin etmez zaten bir şekilde başlarsan biraz idare edip daha iyi hoparlör seti alıp bağlarsın bu sayedede istediğin ses tonunu elde edersin gelelim tercihe 520 2.el bi set garantiside bitmiştir veya bitmek üzeridir bunu göze alman lazım ben 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sorun yaratmadı şuan benimkinin garantisi bitmiş durumda halen devam :) kısaca 2 sette hemen hemen aynı kapıya çıkar ama ben sana 520 li seti almanı öneririm tabi gene karar senin ben kendi fikrimi belirttim

Hocam anladigim şu 321 ve 520 özellik olarak ayni set olarak da ayni ses tınısı olarak da ayni diyorsun.peki sende kullanıyorsun sonuçta 2 yıldır Bu yuzden mi 321 e göre 520 i tercih et diyorsun yoksa kullanıyor olmanın dışında gercekten hiçbir artisi yokmu 321e gore...hoparlör seti kisminda aslinda BENDE sana katiliyorum artık ama ana govde olmuşken Benim segmentinde iyi olsun diyorum.Bu yuzden 520 i sana sorma ihtiyacı duydum malum sende 2 senedir kullanıyorsun piri olmussundur artık :-) fiyat olarak nasil peki iyi mi yani fiyatı ben hale araştırma icerisindeyim kimbilir 50 tl daha aşağıya bulurum ileriki günlerde...

Konuyu başından sonuna kadar takip ettim. Bütçeniz doğrultusunda arkadaşlar htp-071 seti önermişler. Bu konuda ben de hem fikirim.

Fakat 1000tl AVR'li bir sistem için gerçekten az kalıyor. Tatmin edici bir sonuç için 2000tl gibi bir rakama çıkmanız gerekli. Aksi takdirde aldığınız bu set bir süre sonra yetersiz gelecek ve değişikliğe gitme ihtiyacı duyacaksınız. Bu da daha masraflı olacak.

Açıkçası htp-071 set tam bir giriş seviyesi set. Bu tarz bir hoparlör takımı kullanmış biri olarak çok tatmin edici bir sesi olmadığını söyleyebilirim. Dts yada dolby ses kodlu 5.1 filmde sesin farklı yerlerden geldiğini hissedebiliyorsunuz fakat seste bir derinlik ve doygunluk olmuyor. Bunun sebebi de hoparlörlerin çok küçük olması. Muhtemelen bu seti beğenmemenizin sebebi de bu olmuştur. Gerçi o koca alanda seti bu şekilde değerlendirmek haksızlık olsa da, 20m2'lik bir odada çok tatmin edeceğini düşünmüyorum. Nihayetinde bu işlerde hoparlörlerin ebadı önemlidir. Bu sebeple sizi raf ve kule tipi hoparlörleri olan setler tatmin edecektir. Ama alan çok büyük olmadığı için çok büyük boyutlu hoparlörler de sesin yankılanmasına yol açabilir.

Sonuç olarak bu iş için bütçenizi biraz daha arttırmanızı ve aşağıda linkini verdiğim set ile başlamanızı öneririm. Filmlerde ve müziklerde çok daha başarılı olacağından emin olabilirsiniz. Hoparlörlerin ebadı da 20m2 bir oda için gayet idealdir.
    http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Vsx-323-Magnat-Supreme-802-Hcp-Sinema-Paketi__isp12448542

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgi ve alakaniz icin cok mutesekkur oldum.ama bütçe olmadığı icin gercekten böylesine kendini koseye sikismis gibi hissediyor insan.ahh şu paranın gözü kör olsun ne diyelim...

• Pioneer htp 071 al, daha sonra 4 tane ikinci el muzik seti hoparloru alirsin buyuk, takarsin olur biter, sana masrafi 1000 i asmaz hatta bulmaz bile (pioneer set haftasonlari 500-600 lere kadar dusuyor mediamarktda).

Yalniz bu kombinasyonla z5500 deki gibi bass alamazsin onuda soyleyeyim..
    merhaba hocam ses tınılarında çok büyük fark yok ama 321 520 nin gerisinde kalıyor biraz tabi 520 321 göre daha eski 520 de birde oto kalibrasyon var 321 arc desteği fark fark olarak birde vsx-520 321 e göre biraz daha fazla torka sahip zaten htp-071 ile htp-150 setin hoparlörler aynı fark olarak 321 de aktif subwoofer çıkışı yok 520 de var 520 yi gözüm kapalı bile kullanabilir durumdayım :) yada sen 2 setten birini alacaksın kendi hoparlörlerinden hariç 1 çift veya 2 çift müzik seti hoparlörü alıp bir süre onlarla idare edeceksin diğer arkadaşın dediği gibi sonra daha iyi bir 5+1 sete girersin veya şuan bir şey almayıp bütçeni 1500-2000 liraya çıkartıp bir kaç ay sonra daha iyi bir set alacaksın hocam karar senin
  • 321 de arc var.

071 ide alsan yukaridaki arkadasin onerdigi magnat li setide alsan, bu hoparlorlerin hicbiri subwooferin isini yapamaz bunu unutma. Yani z5500 deki gibi bir bass alamazsin. Birde aktif sub alman gerekirki fiyat katlanir gene.
  • Ben en iyisi bir tane 2. Elde olsa temiz z5500 alayım önce onun zevkine varayim malum icimde uhde o sistem.daha sonra avr ye geçeceğim zaman ki bütçe olarak tabii kendimi ayarladiktan sonra elimdeki z5500 de en fazla aldigimdan 50 tl asagisina satarım üzerine BENDE koyup güzel bir avr ye geçiş yaparım ve yine zamanı geldiğinde siz saygıdeğer arkadaslarimi rahatsiz ederim...ne dersiniz...

Arkadaşım Z5500 gibi bir alete hiç bulaşma. Amacın sadece bas ise
    5500 yerine davul calsan daha iyi. O alette ne bir ses kalitesi, ne bir tiz ve ne de bir mid duyabilirsin. Sadece bas içinde parana yazık. 520'li seti veya magnat'li seti al en azından kaliteli ses duy

• enerji78 kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle kafayı yiyecem sanırım...avr li bir sistem alsam diyorum yanına birsey media player almam lazim sanirsam...Benim evdeki televizyon malesef çağ atlamadi henuz tüplü crt tv kullanıyorum 72 ekran... Sadece müzik icin de almak olmaz şimdi 520 yi...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.