Şimdi Ara

buraya çanak anten kurulur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: janjarre

Eyvallah kardeş Aslında çanak kurulumunu video'ya çekip foruma koymak istiyorum ama muhitte çanak kuracak ev kalmadı Tüm komşuları çanaklandırdım çok şükür

Peki hocam bişey soracam tek ve çift çanak kurulumuna ne kadar alıyorsunuz? Bende uyducuyum aslında sadece yaşadığım ille karşılaştırmak için yer Adana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben uyducu değilim yaw Müsait olduğum zamanlarda konu komşunun işini görmek için yardımcı oluyorum... Komşuluk bizim burda çok değerli...Para pul mevzuları hiç konuşulmaz.

Yalnız tüm ekipmanlar müşteridense, yani müşteri aldıysa 50 TL den başlayan fiyatlarla tek çanak, çift çanak kuran elektrikçiler var... Bornovada pek uyducu yok, bu işi elektrikçilerde yapıyor... Bazı uyducularda çift çanak + uyduruk bir receıverı + 20 Mt kablo ile 200 TL ye kuruyor. Her şey uyducuya ait anahtar teslim... Yani kim ne tutturduysa....

Bu arada yer İzmir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 25 Mart 2014; 8:14:40 >
  • quote:

Ben uyducu değilim yaw Müsait olduğum zamanlarda konu komşunun işini görmek için yardımcı oluyorum... Komşuluk bizim burda çok değerli...Para pul mevzuları hiç konuşulmaz.

Yalnız tüm ekipmanlar müşteridense, yani müşteri aldıysa 50 TL den başlayan fiyatlarla tek çanak, çift çanak kuran elektrikçiler var... Bornovada pek uyducu yok, bu işi elektrikçilerde yapıyor... Bazı uyducularda çift çanak + uyduruk bir receıverı + 20 Mt kablo ile 200 TL ye kuruyor. Her şey uyducuya ait anahtar teslim... Yani kim ne tutturduysa....

Bu arada yer İzmir

Çanak kuruyorum deyince uyducu sandım hocam kusura bakmayın bizim burada öyle birtane uyducu var burda millete sürekli kazık atıyor,ben öğrenciyim sadece harçlık ve hemde hobi olarak uğraşıyorum kim ne kadar verirse cevabınız için teşekürler.

• Yok estağfurullah... Yalnız ben bedava yapıyorum ama, dediğim gibi bizim burada çok eskilere dayanan ahbablık komşuluk olayları var....Beraber yiyip içtiğimiz, beraber ağlayıp güldüğümüz insanlar....

Yoksa tanımadığım bir insana bedava kurmam, çünkü emek veriyoruz sonuçta.... Heleki öğrenci bir adamın kesinlikle bedava hatır işi yapmaması lazım....Ne verirlerse indir cebe,
  • quote:

Yok estağfurullah... Yalnız ben bedava yapıyorum ama, dediğim gibi bizim burada çok eskilere dayanan ahbablık komşuluk olayları var....Beraber yiyip içtiğimiz, beraber ağlayıp güldüğümüz insanlar....

Yoksa tanımadığım bir insana bedava kurmam, çünkü emek veriyoruz sonuçta.... Heleki öğrenci bir adamın kesinlikle bedava hatır işi yapmaması lazım....Ne verirlerse indir cebe,

Çok teşekür ederim hocam saoulun.

• arkadaşlar uyducuyu çağırdım 40tl ye kurdu gitti ancak sinyali bulucuyla bile zor buldu duvar sinyali engelliyor dedi çatıya kurdu zaten resimdeki yere değil ancan show fox tv8 gibi bazı kanallar yok ntv spor birde admda alet var mobil tv gibi birşey elinde kutu şeklinde kabloyu o cihaza bağladı kanalların hepssini gösterdi ancak benim uydu alıcı yukarıda yazılı olan kanalları göstermiyor birde çanak ikinci el toplama dedi eski sistem dedi ben acemi olduğum için kazıklanmış olabilirim normal karşıladım

herşey oldu ancak şimdi sorun şu reciever çekmediği kanalları nasıl gösterecek sıkıntı lnb ve çanağın yönünde değil sıkıntı recieverde özellikle tecrübesi olan arkadaşlardan yaedım istiyorum

cihaz buhttp://www.skytech.com.tr/Tr-TR/main.asp?ID=51&CID=63 Skytech - ST-1300

• multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Eski sistem neymiş ya Belliki çanak antenin kalibrasyonu bozuk...Yukarıda yazmıştım;

++ Çanak antende deformasyon varmı ++ lnb - çanak mesafesi tamammı ? (Daha önce kullanılmış ve hoyrat şekilde sökülmüş çanaklarda kalibre bozulabiliyor

Uyducunun kullandığı cihaz "profesyonel satfınder" olup oldukça hassas olduğundan düşük sinyalleri bile kendi bünyesinde işler ve görüntüyü alır...Uydu alıcıların tunerleri satfınder kadar hassas değildir.... Senin yapabileceğin pek bir şey yok bu konuda...Adamın çanağı kalibre edip tüm kanalları çıkarması lazımdı....Eski sistem deyip kenara çekilmek nasıl bir anlayış anlamadım....

Çanak anten nasıl bir şey birader çokmu yamuk yumuk??? Birde Star Kanal D gibi kanalların sinyal oranları ile diğer çıkmayan kanalların değerlerini buraya yazsana bi analiz yapalım.... Mümkünse çanak anteninde önden sağdan soldan resimlerini koyarsan çanağın durumunu görürüz... Birde çanak kaç Cm di onu yaz....

• çanak toplama dedi alıcı kaliteyi 1 saniyeliğine yüzde 70 görüyor kayboluyor çanak 80cm miş resimler müsait olduğumda ekleyeceğim ancak bu sorun sadece bende değilmiş
    bazı forumlarda ve bu forumdada aynı sorundan müzdarip arkadaşlar var
  • arkadaşlar sorunu çözdüm uyducuyum diye geçinen adam parametreleri hatalı girmiş bu link işimi gördü

http://forum.donanimhaber.com/m_56604372/tm.htm

hepinize çok teşekkür edrim
    Haydi geçmiş olsun... Sana iyi seyirler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

haklısınız bu fikir bana çalıştığım iş yerinde görmüştüm ordan kaldı orda çanaklar açık otoparka kurulmuştu

çekmez denilen yeri bir deneyin denemekte fayda var çatıdan eve kablo uzunluğu arttığı için verim düşer 30metre altında ise kablo uzunluğu düşmez

Bende 4-5 katlı bir binanın çatısına digiturk çanağı koydurmayı düşünüyorum. Oda içinde de kablo mesafesi en fazla 10 metre

Kablo sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

haklısınız bu fikir bana çalıştığım iş yerinde görmüştüm ordan kaldı orda çanaklar açık otoparka kurulmuştu

çekmez denilen yeri bir deneyin denemekte fayda var çatıdan eve kablo uzunluğu arttığı için verim düşer 30metre altında ise kablo uzunluğu düşmez

Bende 4-5 katlı bir binanın çatısına digiturk çanağı koydurmayı düşünüyorum. Oda içinde de kablo mesafesi en fazla 10 metre

Kablo sorun olur mu?

kurulumu digitürk yapacaksa zaten iyi kablo kullanıyor kayıp olmaz ben 7 yıl önce digitürkü kapattırdım kablolar kalmıştı hala taş gibi kullanıyorum umarım hala aynı kalitede kablo kullanıyorlardır

Arkadasim canak antenin kurulurmu demissin kurulur ama canak parabol canak olsa dahi ordan kalibimi basarim çekmez en az onundeki engelle 15-20 mt onu acık olmasi lazim orda canak anten çeker dien arkadasim tecrubelerini kendine sakla ogrenmek isteyen arkadaslari yaniltma zaten ofset canak bile koysan çekmez ki prabol bir canak sinyali kirmadan drek alacagi icin o bile çekmez hic ugrasma burayla catiya kur zaten ordan cekicek olsaydi daha once oturanlar canak tarlasi yapardi oyle güzel bir zemini :D
  • ben denetdim görmedi zaten çatıya kurdurdum
  • hocam öncelikle iyi günlerde kullan.foruma girememiştim.

o fotoğrafa bakıp kurulur diyen arkadaşlarıma sormuştum nasıl bu kadar emin cevap verebiliyorsunuz diye. o arkadaşlara teşekkür ediyorum,demekki benim gözümde bozukluk yokmuş.çatıya kurmak dışında bir çözümün olamazdı zaten.

tekrardan iyi günlerde kullan.başka bir sıkıntı olursa yardımcı olabildiğimiz kadar olmaya çalışırız.
  • öncedende söyledim çalıştığım yerde otoparka kurulu yani yere ben oradan esinlendim acaba benim oradad olurmu diye olmadı çatıya kurdurdum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.