Şimdi Ara

buraya çanak anten kurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  buraya çanak anten kurulur mu?

resim yükle

arkadaşlar bir sorum var yukarıdaki fotoğrafda görülen zemine yani yere çanak anten kurulsa ben kuracam hiç kurmadım herşeyi hazır sadece monte edilip kablo resimdeki kahverengi parmaklıktan içeri pencerenin altından matkap yardımıyla delik açılp alıcıya bağlanacak. çanak kıbleye çevrilecek dediler bunu neyse mesele şu dediğim gibi yara zemine monte edip yukarıya kablo çekerek yani normalde yukardan çatıdan aşağı ben tersini yapmış olacam 4 tarafı resimdeki gibi duvarlarla kapalı ama her türlü güneş ışığı alıyor sizce yayın alıp tv izleyebilirmiyim

• Duvarın arkasında başka bina var mı? Eğer yoksa türksatı belki alır ama kesinlikle hotbird,Eutelsat gibi uydulardan sinyal alamaz ev yüzünden uydu kör noktada kalır ve uyduları bulmak için uydu bulucu gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DISCOVERY SCIENCE

Duvarın arkasında başka bina var mı? Eğer yoksa türksatı belki alır ama kesinlikle hotbird,Eutelsat gibi uydulardan sinyal alamaz ev yüzünden uydu kör noktada kalır ve uyduları bulmak için uydu bulucu gerekir.
    fotoğraf eğer beni yanıltmıyor ise 10 larca uydu kurmuş biri olarak imkansız.ben fotoğraftan açık bir alan göremiyorum.
  • Kurulur ama işiniz çok zor kolay gelsin :)
  • teşekkürler arkadaşlar anlaşıldı kurulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

buraya çanak anten kurulur mu?

resim yükle

arkadaşlar bir sorum var yukarıdaki fotoğrafda görülen zemine yani yere çanak anten kurulsa ben kuracam hiç kurmadım herşeyi hazır sadece monte edilip kablo resimdeki kahverengi parmaklıktan içeri pencerenin altından matkap yardımıyla delik açılp alıcıya bağlanacak. çanak kıbleye çevrilecek dediler bunu neyse mesele şu dediğim gibi yara zemine monte edip yukarıya kablo çekerek yani normalde yukardan çatıdan aşağı ben tersini yapmış olacam 4 tarafı resimdeki gibi duvarlarla kapalı ama her türlü güneş ışığı alıyor sizce yayın alıp tv izleyebilirmiyim

kurulur

kurulur

kurulur diyen arkadaş birçok arkadaş olmaz demiş sen olur diyorsun biraz açıklarmısın ona göre kuracam

• evet üstü açık bence çanağı düz değil biraz yukarı eğimli kurarsam bence olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuyor o iş güzel kardeşim.....

Çanak antene gelen sinyali yakalamak için Azimuth (yatay) ve Elevasyon (düşey ) ayarının tam olması gerekiyor.... Yani 1cm yukarı kaydırırsan sinyal alamazsın Yada 1 cm aşağı veya sağa sola farketmez.....

Çanak anten yatay ve düşeyde yarı yarıya kadar uyduyu görürse sinyal alırsın. Fakat senin koymayı düşündüğün yerde ben o çanağın uyduyu göreceğini zannetmiyorum...... Duvarlar çok yüksek geldi bana....
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    daha kurmadım arkadaşlar farklı görüşlere sahip belkide bende herkes gibi çatıya kuracağım daha karar vermedim.anladığım kadarıyla buradaki husus duvarların yüksek olması
  • quote:

daha kurmadım arkadaşlar farklı görüşlere sahip belkide bende herkes gibi çatıya kuracağım daha karar vermedim.anladığım kadarıyla buradaki husus duvarların yüksek olması

Alıntıları Göster
    Arkadaşların dediği gibi duvarlar çok yüksek yeri geliyor ağacın dalları yüzüne uydunun çekmediği oluyor ki burda duvardan bahsediyoruz siz hiç uğraşmayın çatıya en temizinden kurun önü açık ve engel olmayan bir alan ne güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: DiAbLoOo_41

Arkadaşların dediği gibi duvarlar çok yüksek yeri geliyor ağacın dalları yüzüne uydunun çekmediği oluyor ki burda duvardan bahsediyoruz siz hiç uğraşmayın çatıya en temizinden kurun önü açık ve engel olmayan bir alan ne güzel

Alıntıları Göster
    haklısınız bu fikir bana çalıştığım iş yerinde görmüştüm ordan kaldı orda çanaklar açık otoparka kurulmuştu

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    deneyeceğim ancak diyorum ki analog uydu bulucu alsam 10-20 tl ye faydası olurmu
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hiç bi faydası olmuyor. Yanlış gösteriyor. Ben geri iade etmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezekos

Yok hocam hiç bi faydası olmuyor. Yanlış gösteriyor. Ben geri iade etmiştim.
    nasıl yani peki doğru kurulumu nasıl yapacam şöylemi herşeyi kuracam sonra tv yi açıp oldumu olmadı çanağı sağa solamı çevirecem
  • quote:

nasıl yani peki doğru kurulumu nasıl yapacam şöylemi herşeyi kuracam sonra tv yi açıp oldumu olmadı çanağı sağa solamı çevirecem

Alıntıları Göster
    ben mi körüm yoksa fotoğrafta gizli bir yer mi var.önü açık diyen arkadaşım neresi açık bana fotoğrafta çizer misin.ve açık olan alan ile lnb pozisyonunu gösterebilir misin.artı yön olarak açık bölgenin güney mi doğu mu olduğunu nereden anladınız.bu kadar bilinmeyenle o uyduyu kurarım demek nasıl oluyor.

hocam kurarsın.ama tv izlemezsin canın sıkılınca camı açar çanağa bakarsın.

35 cm etkin açıklık ile bile uydu kurdum ama ben bu fotoğraf ile bu uyduyu kuramam.kuranıda saygıyla selamlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekkin

ben mi körüm yoksa fotoğrafta gizli bir yer mi var.önü açık diyen arkadaşım neresi açık bana fotoğrafta çizer misin.ve açık olan alan ile lnb pozisyonunu gösterebilir misin.artı yön olarak açık bölgenin güney mi doğu mu olduğunu nereden anladınız.bu kadar bilinmeyenle o uyduyu kurarım demek nasıl oluyor.

35 cm etkin açıklık ile bile uydu kurdum ama ben bu fotoğraf ile bu uyduyu kuramam.kuranıda saygıyla selamlarım.

ben kurarım demiyorum arkadaşlar ben sadece fikirlerinizi soruyorum.mekan sadece üstü açık 4 tarafı duvarlarla çevrili bir alan bende ilk defa çanak kuracam soruyorum yani çatıyla uğraşana kadar bu şekilde de olurmu diye yoksa ben yaparım falan öyle bir şey yok ben zaten bu konuda acemi bile sayılmam

• quote:

quote:

ben kurarım demiyorum arkadaşlar ben sadece fikirlerinizi soruyorum.mekan sadece üstü açık 4 tarafı duvarlarla çevrili bir alan bende ilk defa çanak kuracam soruyorum yani çatıyla uğraşana kadar bu şekilde de olurmu diye yoksa ben yaparım falan öyle bir şey yok ben zaten bu konuda acemi bile sayılmam

hocam yazdıklarım zaten sana değil ki.arkadaşımız kesin bir şekilde kurulur demiş.bende sorduğum soruların cevabının sadece bir fotoğraf ile nasıl cevaplanabileceğini merak ediyorum.

tekrar belirtiyorum kuran var ise önünde saygı ile eğileceğim.demek ki ben körüm diyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

hocam yazdıklarım zaten sana değil ki.arkadaşımız kesin bir şekilde kurulur demiş.bende sorduğum soruların cevabının sadece bir fotoğraf ile nasıl cevaplanabileceğini merak ediyorum.

tekrar belirtiyorum kuran var ise önünde saygı ile eğileceğim.demek ki ben körüm diyeceğim.

Alıntıları Göster
    fotoğrafın çekildiği yer üst kata çıkılan bir merdiven karşısı duvar parmaklıklı duvar ev evin karşısı duvar ama duvarın üstünde bir yol var o yolun üzerinden arada bir araba ve insanlar geçiyor bu yolun üzerindede 5 metrelik duvarın üzerinde başka bir yol var ama bu yol mesafe olarak yüksek ve uzakta en üstdede otoyol var ancak anlattıklarıma ek olarak bu yapılar birlerine mesafe olarak uzak ve geniş açılı yapılar

• quote:

fotoğrafın çekildiği yer üst kata çıkılan bir merdiven karşısı duvar parmaklıklı duvar ev evin karşısı duvar ama duvarın üstünde bir yol var o yolun üzerinden arada bir araba ve insanlar geçiyor bu yolun üzerindede 5 metrelik duvarın üzerinde başka bir yol var ama bu yol mesafe olarak yüksek ve uzakta en üstdede otoyol var ancak anlattıklarıma ek olarak bu yapılar birlerine mesafe olarak uzak ve geniş açılı yapılar

Alıntıları Göster
    arkadaşlar birde analog uydu bulucu almayayım mı arkadaşın biri yanlış gösteriyor işe yaramaz demiş ne yapayım alayım mı almayayım mı eğer çalışıyorsa ben işimin çok kolaylayacağını düşünüyorum

• quote:

arkadaşlar birde analog uydu bulucu almayayım mı arkadaşın biri yanlış gösteriyor işe yaramaz demiş ne yapayım alayım mı almayayım mı eğer çalışıyorsa ben işimin çok kolaylayacağını düşünüyorum

Alıntıları Göster
    allah kahretsin bir türlü olmuyor ne çatıda ne yerde ben en iyisi dandikte olsa bir uydu bulucu alacam yada olmazsa hurdacıya çanağı satacam gidecek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.