burn-in=para+pil+zaman kaybı teşekkürler SİNAN BUĞDAYCI(metan ın hizmetine hayranım bunuda belirteyim)
quote:
Orjinalden alıntı: emere
burn-in=para+pil+zaman kaybı teşekkürler SİNAN BUĞDAYCI(metan ın hizmetine hayranım bunuda belirteyim)
pil kaybı: player'ını bir kere fazladan şarj etmiş olursun.. zaman kaybı: akşam bırakırsın sen uyurken kulaklığın da burn in olur.. para kaybı: ???
adam içini dökmüş yaw şaka bi yana gerçekten de güzel açıklamış
Gayet güzel yazmış Sinan Bey.Bu yazıdan işin ehli biri olduğu açıkça görülüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
Orjinalden alıntı: emere
pil kaybı: player'ını bir kere fazladan şarj etmiş olursun.. zaman kaybı: akşam bırakırsın sen uyurken kulaklığın da burn in olur.. para kaybı: ???
Ne ile şarj ediyorsun aleti? Elektrikle. Elektrik beleşmi kardeşim aaaaa!!!..
Ben deneyimlerimi ve düşüncelerimi yazmak istiyorum .... valla yazıyı okumadım.. zamanım yok ama bi ara kesin okicam...
Burn in.. yani kulaklığı aldıktan sonraki ilk 24 yada 48 saat mp3 player'a bağlayıp açık bırakıp hatta kimi zaman sesini açıp kenara koyma olayı saçma bişi ve birşeye yaramıyo ..bunu denedim...
Aslında burn in denen bişi yok ... alınan yeni kulaklık hiç bi özel muameleye ,atraksiyona tabi tutulmadan .. normalde nasıl dinliyosanız öyle dinlenilmeli... günde 1 saatse 1 saat.. günde 4-5 saat ise 4-5 saat dinlenilmeli... ne kadar dinlemek istiyosanız o kadar dinleyin.. kulaklık açılsın diye hiçbirşey yapmanıza gerek yok .. kendinizi kulaklık açılcak diye rahatsız etmenize de gerek yok ... kulaklığa herhangi bi müdahalede bulunmanıza gerek yok sonuç olarak ... 3 tane Sennheiser MX 200 ve 1 adet MX500 eskitmiş ve bitane de Sennhesier IE 4 kullanan biri olarak söylüyorum...... kulaklık seslerinin zamanla açıldığını söyleyebilirim... ve bu zaman 1 ay ile 3 ay arasında değişiyo kulaklığa ve dinleme süresine göre...
*1.5 - 2 senelik Sennheiser MX 200 üm ile.. kutusundan yeni çıkardığım mx 200 arasındaki ses kalitesi barizdi... yeni açılan mx 200 ün tizleri keskindi ve kulağı rahatsız ediyodu ve basları sönüktü ..adeta çıkmıyodu... ama yıllanmış mx 200 ün tizleri tam kıvamında idi ve kulağı rahatsız etmiyodu .... ayrıca basları yumuşak derin ve dolgundu ..
Sonuç olarak burn in denen bişi yok ... aldığınız kulaklık dinleye dinleye zamanla açılıyo .. tizleri basları ... ses kalitesi yerine oturuyo zamanla ..
@Darkchild
Senin yazdıkların, Sinan Bey'in yazdıklarının bir kısmının küçük bir özeti. Yazıyı okuyamayanlar, senin yazdıklarını okuyabilirler. (Yazı aslında uzun da değil ama millet üşenip okumuyor)
valla daha yazıyı okuyamadım .. işim var ayrıca ders çalışmam lazım .. ben kendi bildiklerimi deneyimlerimi yazdım ... çelişmiyosa ne mutlu
saygılar..
bende metandan kulaklık alırken sormustum burn in olayını ve yetkili "böyle birsey kesinlikle yok sadece forumlarda dönen bir muhabbet" demişti.
bu açıklama yaklaşık 1 sene önce yine bu forumda yapılmıştı aynı açıklama ve aynı kişi yani copy-paste bu insanların işyerini falan gördüm gayet medeni ve özverili insanlar gerçekten olağanüstü bi çalışmaları var gerçekten metan ailesini kutluyorum İyi forumlar...
quote:
Orjinalden alıntı: alpaslanbek
Türkiyeye ilk geldiğinde cx300 alanlardan birisiyim. Yaklaşık 10 12 aydır kullanıyorum. Daha 1 hafta önce arkadaşım cx300 aldı ve iki kulaklık arasında inanılmaz fark var.. BEnim kulaklığımın bassları daha fazla tizleri gayet doğal. Arkadaşımınkinin ki tam tersine baslarda daha ezik ve tizleri inanılmaz derecede suni.. ssSsssss ses problemini bilirsiniz.. ilk aldığımda benimkide öyle miydi hatırlamıyorum ama bu olay kesin bi şeyi gösteriyor , o da kulaklık alındığı günkü gibi ses vermiyor bi süre sonra. Burn-in denen olay gereksiz bile olsa , bu benim bahsettiğim olayı açıklayabilecek olan varsa buyursun. Burn-in de benim 1 yılda oturttuğum ses kalitesinin daha kısa sürede yapılması anlamına gelio olabilir. Gerekli yada gereksiz diye bişey söyleyemiycem ama kendi kulağımla duydum farkı , inanılmaz!!
+ katılıyorum
1 yıldır kullandığım mx 200 ile kutusundan yeni çıkardığım mx 200 arasında aynen senin bahseetttiğin gibi bi fark vardı .. aynı şeyleri yazmama gerek bile yok ... yeni olanın basları ve tizleri sönük ve rahatsız edici idi... bi gerçek var ki 2-3 ay sonra kulaklığın sesinin kendi kendine açıldığı.... bu arada ben burn-in denecekj hiçbişi yapmadım ... sadece kulağıma takıp dinledim o kadar... zamanla açılıyo ses.. bunu mx 200 de mx 500 de IE 4 de birebir gördüm... (hala burn in diye birşey var diyenlere )
quote:
Orjinalden alıntı: loger
O teknik eleman boşuna açıklama yapmış söylenen olay burn-in diye adlandırılmasada kutusundan yeni çıkarılmış bir kulaklık ile 2-3 aylık kulaklığın ses karakteristikleri çok farklıdır , bu farkın neden olduğunu söylesin ozaman neymiş ???
işte ben de bunu merak ediyorum... bilimsel açıklamasını ..
arkadaşlar, yazılan mesajların tümünü okuyamadım ama burn in olayı fiziksel bir gerçekliktir ve bu kesinlikle doğrudur, o yazıyı yazan sinan bey ya da sennheiser genel müdürü olsun benim için farketmez, böyle bir olay vardır.. gerçekleşen olay kulaklığın hareketli kısımlarından başlayarak, kablosu ve konnektörüne kadar devam eder.. içinde kullanılan bobinindeki ince sargı kablolarında bile bu olay yaşanır..
ha yanlış inanışlar var mıdır? vardır: sesi sonuna kadar açmak yanlıştır.. sinan beyin açıklamasına cevap olarak, hangi frekansta sinyal uygulanması konusunda ise; dinamik aralığı yüksek bir senfonik eser ve türevleri çalınmalıdır diyorum.. daha yazılacak çok şay var ama, sinan bey ya da bir başkasının teknik servislerde daha az sorun yaşansın diye yazmış olduğu bir otomatik mesajı yorumlamaya değer bulmuyorum.. saygılar..
Aksi kanıtlanana kadar Sinan Bey'in söylediklerine inanancağım. Birisi çıkıp da Sinan Bey'in söylediği gibi, 'hangi frekans aralığında, ne kadar süre, hangi koşullarda' bu uygulamanın yapılacağının teknik verilere dayandırarak ispatlarsa, elbetteki ona inanırım. Şu an için benim için geçerli olan, diyaframlı kulaklıklarda burn-in'in yanlış bir uygulama olduğudur.
quote:
Orjinalden alıntı: reverse
arkadaşlar, yazılan mesajların tümünü okuyamadım ama burn in olayı fiziksel bir gerçekliktir ve bu kesinlikle doğrudur, o yazıyı yazan sinan bey ya da sennheiser genel müdürü olsun benim için farketmez, böyle bir olay vardır.. gerçekleşen olay kulaklığın hareketli kısımlarından başlayarak, kablosu ve konnektörüne kadar devam eder.. içinde kullanılan bobinindeki ince sargı kablolarında bile bu olay yaşanır..
ha yanlış inanışlar var mıdır? vardır: sesi sonuna kadar açmak yanlıştır.. sinan beyin açıklamasına cevap olarak, hangi frekansta sinyal uygulanması konusunda ise; dinamik aralığı yüksek bir senfonik eser ve türevleri çalınmalıdır diyorum.. daha yazılacak çok şay var ama, sinan bey ya da bir başkasının teknik servislerde daha az sorun yaşansın diye yazmış olduğu bir otomatik mesajı yorumlamaya değer bulmuyorum.. saygılar..
hoca yapma etme kulaklık ilk alındığında bi köşeye koyup 24 yada 48 saat açık bırakıp çaldırmak .. hiçbişie yaramıyo .. (bunu sinan bey yazmadan önce de bir çoğumuz farketti, zaten bilenlerimiz vardı) eğer burn in den kastettiğin buysa... ama senin de dediğin gibi değişen bişiler var
quote:
""gerçekleşen olay kulaklığın hareketli kısımlarından başlayarak, kablosu ve konnektörüne kadar devam eder.. içinde kullanılan bobinindeki ince sargı kablolarında bile bu olay yaşanır..
ancak bu dinleye dinleye zamanla olan bişi 1-2-3 ay aralığında değişen bi burn in zamanı ....
*öncelikle burn-in den neyin kastedildiği önemli ... işte o zaman tartışılabilir..
-bazıları burn in i hala: kulaklık ilk alındığı gün mp3 çalara bağlanıp uzun süre açık bırakılması zannediyo (ama bu hiçbişeye yaramıyo.. ki 1-2 ay hatta 3 ay içinde kulaklığın sesinin açıldığını hesaba katarsak 24-48 saat çok kısa bir süre...)
-ama doğru olan: kulaklık alındıktan sonra normal şekilde kullanılması ve dinlenilmesi her hangi bi işleme tabi tutulmaması.. bu durumda zaten kulaklığın sesi kendi kendine açılıyo... işte burn-in budur diye biliyorum.. burn-in'i kendin yapmazsın ... o kendi kendine olur...
*yanlışım varsa düzeltin lütfen ama benim deneyimlerim 3 farklı kulaklıkta böyleydi (Sennheiser MX200 , MX500 , IE4 )
@Darkchild
İşte senin söylediğin doğru olan. Diyframlı kulaklıkların zamanla sesini olgunlaşmasını (buna pişme veya açılması da diyebilirsiniz) beklemek doğru olanlı.
burn-in dediğimiz olay tabi ki 24 saatte olacak bişey değil.. senin dediğin gibi 1 ay 3 ay herneyse sürebilir.. ev müzik sistemlerinde kullanılan kabloları burn-in yapılmasını sağlamak için üretilmiş cihazlar var, sadece içinden sinyal geçip duruyor.. herneyse bu olayın var olduğu bütün audiophile dünyası tarafından kabul edilmiş.. burda 2-3 kulaklık dinleyerek olmaz bu işler.. benim de bilgilerim kısıtlı..
Bende yaklaşık 2 aydır cx-300 kullanıyorum ilk deneyimim hayal kırıklığıydı kendi mp3 çalarımın üstünde çıkan 2 senedir full ses dinlediğim kulaklığımdan daha kaliteli ses alamıyordum hele tizler inanılmaz kötüydü kulak tırmalıyodu neredeyse bu yüzden uzun süredir yüksek sesle dinlemiyordum kulaklığımla mp3 çalarımı zaman geçtikçe ben farkında olmadan kulaklığın sesinde iyileşme oldu geçen eski kulaklığımla bi mukayese edeyim dedim hemen eski kulaklığımı çıkardığım yere koydum gerçekten basslar çok kuvvetli tizlerin kulak tırmalaması yok olmuş ve genel olarak çok daha kaliteli ses veriyor. Bu 2 aylık bir süreçte gerçekleşti ve yüksek seste müzik dinlemeyi seven biri olamama rağmen kulak sağlığımıda düşünerek hep orta seviyelerde dinledim müziğimi buna rağmen kulaklık performansı arttı yorum sizlerin..
quote:
Orjinalden alıntı: Tech. Türk
Aksi kanıtlanana kadar Sinan Bey'in söylediklerine inanancağım. Birisi çıkıp da Sinan Bey'in söylediği gibi, 'hangi frekans aralığında, ne kadar süre, hangi koşullarda' bu uygulamanın yapılacağının teknik verilere dayandırarak ispatlarsa, elbetteki ona inanırım. Şu an için benim için geçerli olan, diyaframlı kulaklıklarda burn-in'in yanlış bir uygulama olduğudur.
saçma.öncelikle sinan bey nasıl bir teknik açıklama getirmiş zaralı olduğuna dair.milletin burn in diye yaptığı şey en kötü ihtimalle son ses 24 saat sürekli çalıştırmak.
şimdi soraım burada neredeyse herkes zaten son ses dinliyor.dinlerken bozulan bir kulaklık varmı(normal mp3 çalar ile sadece ses çıkış gücünden)
hadi son değil az normal sesle yaptın.sorun uzun süre çalışmasındamı?
sinan bey hangi frekasnlarda yapılır bilmiyormu.pink noise veya white noise gibi kavramlardan haberi yokmu?
istediğiniz seviyede bilimsel açıklama yaparım hiç şüpheniz olmasın
Ne demek istiyosun berat23 .. ?? hadi burn-in kelimesini koyduk kenara... biz diyoruz ki.. bi kulaklık yeni alındığında bas ve tiz açısından, genel ses kalitesi açısından sesi oturmamıştır... ama zamanla bu ses kalitesi oturuyo .. bas ve tizler olması gerektiği gibi çıkıyo diyoruz... sen neyi savunuyosun ??
@berat23
Yapacağın bilimsel nitelikteki açıklamayı çok merak ediyorum. Bu yazıyı yakın bir zamanda bizlerle paylaşırsan seviniriz.