Şimdi Ara

BURN İN...Kulaklıklar İçin Gereksiz Ve Zararlı. İŞTE YETKİLİ AÇIKLAMA!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
23.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Darkchild

Ne demek istiyosun berat23 .. ?? hadi burn-in kelimesini koyduk kenara... biz diyoruz ki.. bi kulaklık yeni alındığında bas ve tiz açısından, genel ses kalitesi açısından sesi oturmamıştır... ama zamanla bu ses kalitesi oturuyo .. bas ve tizler olması gerektiği gibi çıkıyo diyoruz... sen neyi savunuyosun ??

ben zamanla değil kullanmayla oturyor diyorum.burn in denilen olayda bu süreyi çabuklaştırma.şimdi ben günde max 2 saat dinlerim .burn in yapıyorum diye kulaklığı aldığımda 16 saat aralıksız çalıştırsam 8 gün kullanmış gibi oluyprum.yani bunda ne terslik var anlamıyorum.

hatta niye tartışıyoruz onuda anlamıyorum
  • Ya bişiyi tartışmıyoruz... yazdığına bakılırsa seninle aynı görüşteyiz... senin yazdığın şey doğru .. dinlemeyle açılır ve günde 2 saat dinlesek... fakat 16 saat çalıştırırsak aralıksız dediğin gibi 8 gün e eşit olur... ama diyorum ki ben de bu zaman da yeterli değil 1-2 haftada olacak iş değil bu ..... 24 yada 48 saat de az bana göre ve benim deneyimime göre... en iyisi nasıl kullanıcaksak kulaklığı günde 2 saatse 2 saat... günde 5 saat ise 5 saat... zamanla kullana kullana açılıcak... ben 4-5 tane farklı kulaklık kullandım ve seslerinin oturması haftalar aldı ..bazen aylar.. yeni kulaklık alsam onlar da öyle olucak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 12 Ocak 2008; 15:47:52 >
  • Ben yeni aldığım kulaklığı bağladım müzik setinin kulaklık çıkışına;mp3 player'ın son ses ayarına benzer bir düzeye getirdim volümü.. 24 saattir öylece duruyor.. Ha dinlemişin ha burn yapmışın ne farkeder yaw..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 12 Ocak 2008; 19:22:26 >
  • Valla herkes nasıl biliyosa öyle yapsın yaa bu konuya bundan sonra yazmicam çok gerekmedikçe
  • burn in olayı kulaklıklar için mi geçerli sadece yeni aldığım bir 2.1 var onun için de geçerli olur mu zira tam beklediğim performansı alamıyorum.
  • Bence hoparlörler için de geçerli... aynı tür parçalardan oluşuyo zaten... Benim aldığım creative 5200 ve megaworks de zamanla açılma oldu... hatta forumda benim gibi megaworksunde ve z5500 ünde sesin zamanla açıldığınnı ve oturduğunu söyleyenler oldu... bence çok mantıklı.... çünkü hoparlörleri kulaklıkların büyüğü olarak düşünün..
  • burn-in hoparlörlerde, amfilerde, cd playerlarda, dvd playerlarda, kablolarda vs. olan bir olaydır..
  • Sony MDR EX082 kulaklıklarımı 1 yıldır kullanıyorum. Bunlar bozulmadan aynı kulaklıktan yine aldım. Sıfır kulaklıkla eski kulaklığı kıyasladığımda: eskisinin daha kaliteli ses verdiğini kolaylıkla fark edebiliyorum. Hatta yeni aldıklarım orjinal değilmi acaba diye şüpheye düştüm. Ama orjinalmiş. Gerisi sizin kararınız...
  • Kendi kulağımamı inanacağım sinan beye mi?

İstediği kadar yazsın burn in vardır, O yazar tabii teknik servise bir sürü yanlış burn inden bozulmuş kulaklık geliyordur burn in yapın mı diyecek?
  • Yanlış biliyor
  • sinan beyin ince duvarlı yapılarda yorulma olayından ve "fatigue design"(yorulma dizaynı) olayından haberi yok veya milletin forumlardan görüp benimki daha iyi olsun mantığıyla bol seste yapmasını önlemek için bilerek yanlış bilgi veriyor
    neyse
    bu tip yapılar zamanla çok küçük çatlaklar oluşturur ve kendi "endurance" değerine ulaşır yani limit noktası diyebiliriz bundan sonra değişiklikler daha zor olur tabi bunu çok fazla dozunu kaçırmadan yapmak gerekiyor
    ve yine onun bahsettiği gibi rezonans diye bir şey pek mümkün değildir bir yapıyı sürekli aynı frekansta tutarak ona o frekansta rezonans sağlanmaz veya o rezonans değeri çok değişmez tek mevzu dediğim gibi fatigue tir ve belli bir yapının oluşması için bu gereklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsn141 -- 8 Mayıs 2010; 2:03:04 >
  • Müdürün bahsettigi `kulaklığın normal kullanım süresi ` ne kadarlik bir süredir?
  • gerçekten burn-in şaçmalıktan başka bişey değil, koss porta pro var 1 yıl olacak nerdeyse ilk gün nasıl ses veriyorsa bugünde aynı ses veriyor, cx200 var o da aynı değişen bişey olmadı. Bir gün kulaklımdan cızırtı sesi gelmeye başladı servise götürdüm direk burn -in mi yaptın ? o ne ya ( ne oldunu biliyorum ) yüksek sesle müzik dinledim ama o bile kulaklığa hasar vermiş neyse yapıldı verildi kullanmaya devam. Şimdiye kadar aldım kulaklıklarda paketi açar dinlerim hiç yok şunu yapıım filan diye düşünmedim ama uzun süre kullandım bir kulaklığın performansını düşürdüne şahit oldum diyebilirim ( genelde arzalandı için kendim tamir ederim ondan olabilir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

gerçekten burn-in şaçmalıktan başka bişey değil, koss porta pro var 1 yıl olacak nerdeyse ilk gün nasıl ses veriyorsa bugünde aynı ses veriyor, cx200 var o da aynı değişen bişey olmadı. Bir gün kulaklımdan cızırtı sesi gelmeye başladı servise götürdüm direk burn -in mi yaptın ? o ne ya ( ne oldunu biliyorum ) yüksek sesle müzik dinledim ama o bile kulaklığa hasar vermiş neyse yapıldı verildi kullanmaya devam. Şimdiye kadar aldım kulaklıklarda paketi açar dinlerim hiç yok şunu yapıım filan diye düşünmedim ama uzun süre kullandım bir kulaklığın performansını düşürdüne şahit oldum diyebilirim ( genelde arzalandı için kendim tamir ederim ondan olabilir.)

1)siz başlıktaki yazanları tamamen okudunuz mu
    2)siz burn in i bilmiyoır olabilirsiniz ama bu kulalıkları dizayneden amcalar biliyor ve ona göre yapılıyor
    bu kadar sebebini anlattım

• burn in ede inanıyorum uzaylılarada
  • Gulaklıkları gaç derecede yakıyüruz abi? Anam 200 derecede eyi yanar dediydi emma, öle yapam diyürum.

•  BURN İN...Kulaklıklar İçin Gereksiz Ve Zararlı. İŞTE YETKİLİ AÇIKLAMA!!!

quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Gulaklıkları gaç derecede yakıyüruz abi? Anam 200 derecede eyi yanar dediydi emma, öle yapam diyürum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

BURN İN...Kulaklıklar İçin Gereksiz Ve Zararlı. İŞTE YETKİLİ AÇIKLAMA!!!

quote:

Gulaklıkları gaç derecede yakıyüruz abi? Anam 200 derecede eyi yanar dediydi emma, öle yapam diyürum.

BURN İN...Kulaklıklar İçin Gereksiz Ve Zararlı. İŞTE YETKİLİ AÇIKLAMA!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 16 Mayıs 2010; 11:16:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tsn141

quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

gerçekten burn-in şaçmalıktan başka bişey değil, koss porta pro var 1 yıl olacak nerdeyse ilk gün nasıl ses veriyorsa bugünde aynı ses veriyor, cx200 var o da aynı değişen bişey olmadı. Bir gün kulaklımdan cızırtı sesi gelmeye başladı servise götürdüm direk burn -in mi yaptın ? o ne ya ( ne oldunu biliyorum ) yüksek sesle müzik dinledim ama o bile kulaklığa hasar vermiş neyse yapıldı verildi kullanmaya devam. Şimdiye kadar aldım kulaklıklarda paketi açar dinlerim hiç yok şunu yapıım filan diye düşünmedim ama uzun süre kullandım bir kulaklığın performansını düşürdüne şahit oldum diyebilirim ( genelde arzalandı için kendim tamir ederim ondan olabilir.)

1)siz başlıktaki yazanları tamamen okudunuz mu
    2)siz burn in i bilmiyoır olabilirsiniz ama bu kulalıkları dizayneden amcalar biliyor ve ona göre yapılıyor
    bu kadar sebebini anlattım

Evet okudum özeti: burn-in yapmayın, kulaklıkları kullandıkça açılcanı belirtmiş: abimiz. Ben de kullandım, kulaklıklarda böyle bişey olmadını yazdım daha doğrusu 12 saat' kulaklıkmı açılır? Otomobil motorları bile fazla zorlamayın ( yüksek devir de kullanmayın ) değişik devir aralıklarında 1000 km (1000 km den sonrada belli sınırlarvardır )kullanın der: sen arabayı al otabana çık bas o zaman ilerde olacak sorunlarıda markaya at olay buna benziyor. Kulaklıklarda aynı şey var . Arkadaşım micrsoft kulaklığı 1 sene sonunda ses tonu güzelleşmişti diyer kulaklığıda yüksek sesle müzik dinledinden kulaklın bir hopörleri çalışmaz hale gelmişti. Ama gerçekten ben kulaklıklarımda açılma gibi bişeye denk gelmedim. Açılmış olabilir ama ben pek o kadar değişecek sekilde açıldını hişetmedim. Tekrar yineliyorum burn-in gereksiz bişey.

• Gardaşım ben okumayı senelerden beri bilirem. 2010 yazmışan ayıp etmişen ha. Diyürum ki börn mörn diyürsunuz, bu sözcüke bağtım inkiliş sözlükden diyür ki yakmakh dimekmiş. Ben de firuna atam dediydim. Yanlış mıyam?

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

quote:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.