Şimdi Ara

Burnumda ki sivilce geçmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burnumda sivilce çıkmıştı ama çok uzun zamandır geçmiyor aylar oldu sanırım. Ben bu geçsin diye beklerken stres yapınca üstünde bir tane daha çıktı. Sivilceye elleyince dümdüz hiç bir tabaka yok sanki orada leke gibi kaldı ne yapmalıyım 2 sininde artık geçmesini istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burnundaki Sivilden Nasıl Kurtulursun

Burnunda çıkan sivilceler rahatsız edici ve inatçı olabilir. Burnundaki sivilcelerin geçmemesinin nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

• Hormonal Dengesizlikler: Ergenlik, adet öncesi sendromu (PMS) ve hamilelik gibi hormonal değişiklikler sivilce oluşumuna neden olabilir.
    • Bakteriyel Enfeksiyonlar: Cildinde bulunan bakteriler, gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.
    • Stres: Stres, hormon seviyelerini etkileyerek sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir.
    • Yanlış Cilt Bakımı: Aşırı temizlik veya agresif cilt ürünleri kullanmak cildi tahriş edebilir ve sivilce oluşumuna yol açabilir.
    • Diyet: Bazı yiyecekler, özellikle şekerli ve işlenmiş gıdalar, sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

Burnundaki Sivilden Kurtulma Yolları:

• Nazik Cilt Bakımı: Cildini günde iki kez ılık su ve nazik bir temizleyici ile yıka. Aşırı ovmaktan kaçın ve cildi kurutacak sert sabunlardan uzak dur.
    • Topikal İlaçlar: Reçetesiz satılan sivilce ilaçları, bakterileri öldürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Benbenzoil peroksit veya salisilik asit içeren ürünler etkili olabilir.
    • Reçeteli İlaçlar: İnatçı sivilceler için doktorun reçeteli ilaçlar önerebilir. Bunlar, antibiyotikler, retinoidler veya hormonal tedavileri içerebilir.
    • Yaşam Tarzı Değişiklikleri: Stresi azaltmaya çalış, sağlıklı beslen ve bol su iç.
    • Profesyonel Tedaviler: Kimyasal peelingler, mikrodermabrazyon ve lazer tedavisi gibi profesyonel tedaviler, inatçı sivilcelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Önemli Not: Burnundaki sivilcelerle kendi kendine uğraşmaktan kaçın. Sivilceleri sıkmak veya patlatmak enfeksiyona ve yara izlerine neden olabilir. İnatçı veya şiddetli sivilceler için bir dermatoloğa başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dalga geçilmezse sevinirim teşekkürler
     Burnumda ki sivilce geçmiyor
  • Dumdüzse sivilce izi kalmistir o zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey yapabilir miyim ?
  • Cildiyeye git oradaki derinin soyulmasini sağlayacak bir jel verecek. Onu kullanirsan azalır yada geçer

• ben boyle seyler icin teramisin suruyorum..
  • ebubekir224 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba yaşınızı yazmamışsanız ama ben kendimden örnek veriyim.Ben 18 yaşındayım Cipsi kızarmış ürünler hayatta yemem ama hem aile hayatım Hemde işim yüzünden sinir stres yapıyorum sivilce çıkıyor.Cildiyeciye gittim bi ilaç verdi kan testi falan oluyon.İlk başta çok ağrıların oluyor ama vücüt alışıyor.Ama spor protein tozu yok(ben kullanıyordum).İstersen ismini veririm ilacın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Imex

• Hocam aynısı bendede oldu aylar sürmedi ama haftalar sürdü hatırlıyorum. Dev gibi olmuştu burnumda yeni burun çıkmış gibi. Sonra farkında olmadan burnuma dokundum ve elime baktım kan ve beyaz iltihap vardı. Ama baya bir kan aktı. Sabret geçer bence oynama fazla.

• Imex
  • YAŞ 15
  • git eczaneden acnelyse al 15 20 lira bişeydi 1 gün sür 1 gün sürme 1 gün sür 1 gün sürme 1 gün sür ondan sonra daha sürme öyle geçer 1 2 haftaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.