Arkadaşlar bu yıl üniversiteye yazıldım. Bir vakıf üniversitesinde %50 burslu olarak bilgisayar programcılığı okuyorum, uzaktan eğitim. Okula bin bir zorlukla yazılabildim. Uzaktan eğitim okuduğum için her dönem 2 kere istanbula gitmek zorundayım ve bir gece kalıyorum. Sadece vize sınavına gidip gelmem 300 tl'yi buluyor. Aile durumum gerçekten iyi değil. Sabit bir maaşımız yok. Kitap alma konusunda çok sıkıntılıyım.
Pazartesi günü KYK'ye gönderdiğim mektupta, kazanmış olduğum öğrenim kredisinin bursa çevrilmesini talep ettim ama ondan da bir sonuç alamadım. Sosyal yaşantım yok denecek kadar az. Birinci dönem sadece 5-6 kez evden dışarı çıktım :S Yine birinci dönem genel not ortalamam 3.14 bu not ortalamasına bakarak burs verebilecek bir kuruluş yok mu?
Devletin burs verdiği adamların çoğu okulu yarıda bırakıyor. Yazık günah o paralara bari okumak isteyen adama verseler. Ama lütfen arkadaşlar bu konuda beni yönlendirebileceğiniz bir kuruluş var ise lütfen bilgilendirin!
Selam, herhangi bir sağlık engelin yoksa bir yerlerde yarı zamanlı çalışmayı neden düşünmüyorsun? Etrafında web sitesi vs yapan firmalarda harçlığını ve okul masraflarını çıkaracak bir ücretle çalışabilirsin. Yanlış anlama ama bölümünü bitirince bir sihirli çubuk sana iş fırsatlarını açmayacak. Eğer evden çıkmanı engelleyecek özel bir nedenin yoksa denemelisin bence.
İşte sorunda burada çalışmak istiyorum fakat olmuyor. Türkiye'de sadece istanbul aydın üniversitesinin yapmış olduğu "yerinde uygulama" adı altında bir program var. Bu programa göre her öğrenci okulun belirlemiş olduğu bir şirkette haftada 1 gün veya 2 gün olmak üzere yerinde uygulama yaparak okulda öğrendiklerini pratiğe dönüştürüyor yani işi öğreniyor. İşe başvurdum fakat böyle bir durumda işe almıyorlar. Part time bile olsa haftanın 4-5 günü gel çalış diyen yok. Yani dostum düşündüklerini bir bir yaptım. Her şey olumsuz.
Aslında sizin düşüncelerinizde biri çıkar diye düşünmüştüm. Doğru düşünmüşüm,
Şu an yerinde uygulama yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme