Üç gün konuşur, sonra yine unuturuz. Ölen öldüğüyle kalır. Bu ülkede huzurla yaşayamazsın, imkanı yok. Sana dokunmasa bile bu kadar zulüm vicdanı olan insanı rahatsız eder, huzursuz eder. |
Bursa'da Feci Kaza - Şoförün İfadesi Eklendi (4. sayfa)
-
-
Şoförün ifadesi ilk mesaja eklendi.
-
Öndeki araçlara vurayım,beni yavaşlatsın bana birşey olmasın demişte olabilir.O hızda tarlaya kırsa daha fazla hasar görürdü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trafik varken araçlar gidım gıdım giderken o hiza nasil ulaşmiş onu anlayamadim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Birisi video çekmiş.Görünen şoför oraya gelene kadar katliami çok rahat önleyebilirmiş.
Frenleri boşalmışmış da bilmemneymiş. Retarderi kullanacaksın tır ehliyeti olan şahsiyet. Retarder yok mu vites düşür, motor freni, egzos freni... Bir şekilde yavaşlatmaya çalışacaksın o aracı. Hayır hiçbirini yapamadın sağa at kendini. Ne de olsa büyük araç sürüyorsun ya başkaları kaçacak senden. Gayet hiç yavaşlamaya çalışmıyor videoda belli. İfadesine göre bilinci gayet açıkmış. Umarım cinayetten yargılanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeviLofDark -- 13 Mart 2021; 14:38:59 > -
Axor'u yokuşta boşa atamaz. Uygun hızda inmediği için frenlerini ısıtıp tutmaz hale getirmiş.
-
Taksir veya bilinçli taksirle adam öldürmekten yargılanır.
-
1-2 sene yatar (yatarsa) çıkar kasap gibi sürmeye devam eder.
Umarım iyi bir avukat davayı alır ve yukarıda bahsettiğim gibi ufak şeylerle kurtulamaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark
1-2 sene yatar (yatarsa) çıkar kasap gibi sürmeye devam eder.
Umarım iyi bir avukat davayı alır ve yukarıda bahsettiğim gibi ufak şeylerle kurtulamaz.Alıntı
metni:1-2 sene yatar (yatarsa) çıkar kasap gibi sürmeye devam eder. Kesin mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: gyetiker
Hatta yakın zamanda muayeneye girdiyse, ilgili tuvturk şubesine de açılmalı.Hocam bunlarin dogru is yaptigi mi var, muayenede vermistir istasyondaki adama 300 lira tamam iste gecti muayeneden. Allah bilir araci ilk aldigi frenler duruyordur
-
İnternete yazdım ilk çıkan haberlerden birine rastgele girdim. Geçen senenin bir haberidir ve sözcüden alıntıdır:
"Eyüpsultan'da D-20 Hasdal Karayolu'ndan İstanbul Havalimanı yönünde seyrederken aşırı hız nedeniyle aracın hakimiyetini kaybederek 3 kişinin ölümüne 16 kişinin de yaralanmasına neden olan otobüs şoförü Caner Taybakan'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, otobüs şoförü Taybakan'ı, suçun taksirle işlenmiş olması ve uslandırıcı etki yapacağı vicdani kanaatiyle indirim uygulayarak 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı."
11 yıl aldıysa kaç yıl yatar tahminleri alalım. Bu dava da farklı olmayacak. Kazalarda çok yüksek bir ceza verilmiyor. Cinayetten farkı yok ama 3 kişinin canını alıp 16 kişiyi yaralamak (kim bilir nasıl yaralı sakat felç kalan var mı) 11 yıl. -
Trafikte bu tip tırcılardan tırstığım kadar hiç bir araçtan tırsmıyorum. Koca dorseli tır sol şerite geçmiş. Binek araçları solluyor. Bazen düşünüyorum. Bu adamlar bu hızda giderken ani bir şey olsa nasıl duracaklar ? Bazı çok bilmiş arkadaşlarımla tartışıyorum. Neymiş özel fren sistemleri varmışta, şöyle böyle kontrol edebilirlermişte o hızı. Ben şunu bilirim aşırı hız felakettir. Yavaş gidin kardeşim yavaş ! Başlarım senin malını hızlı yetiştirme telaşına ! Senin malın kimsenin canından önemli değil. Yazık oldu o kadar insanın canına, malına, psikolojisine. Artık böyle durumlar yüzünden kırmızı ışıkta beklerken dikiz aynasına bakıyorum. Hızla gelen bir tır yada büyük araç var mı diye.
Bazı çok bilmiş arkadaşların da Hondacı mı? Yüklü ağırlığı 44 ton (%10 tolerans) olan ağır vasıta özel(!) fren sistemiyle nasıl duruyormuş bize de öğretsinler biz de duralım
-
Tır yasakları kalktı.. İstanbul mahmutbey gişelerinde sırf tırlar yüzünden kuyruklar oluşuyor günün her saati.
-
Senin pişmanlığını ...
Haklılık payı var -
Motor freni var tetarder var onca şeye rağmen o hıza ulaşıyorsa ben suçu başka yerde ararım. 100 metre önce gazı kesip tatlı tatlı fren yapsa durucak araçta 30 metre kala gazı kesip aniden fren yapıp durmaya çalışan bir tayfa var, bu eleman da muhtemelen o kafada -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X