"Bursa-Diyarbakır dostluk projesi.." Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), bu sezon futboldan çok olaylarla gündeme gelen Bursaspor-Diyarbakırspor maçlarının olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla ''Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi''ni hayata geçirecek.
ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, bu sezon Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında oynanan her iki maçta yaşanan olayların, sadece iki kentte değil, ülke çapında büyük üzüntü yarattığını söyledi.
Olayların, her iki kentin tamamına asla mal edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Statlarımızdaki heyecan, coşku ve sevinç rüzgarı nasıl bir anda tribünlere dalga dalga yayılabiliyorsa istenmeyen türdeki öfke patlamaları da çoğu kez bir anda gelişiyor ve kitle psikolojisinin de etkisiyle büyüyebiliyor. Sonrasında ise ortak bir üzüntünün hakim olduğuna, gönüllerin kırıldığına, yüreklerin sızladığına, bu mesleğin üyeleri olarak hep tanık oluyoruz. Biliyoruz ki sağduyulu vatandaşlarımız, bu türden hadiselere kesinlikle prim vermiyor, tolerans göstermiyor ve başka amaç taşıyarak bu olaylara neden olanları asla tasvip etmiyor.''
Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının bu tür olaylarda sorumluluk üstlenmelerinin önemine işaret eden Erdoğan, bu nedenle ''Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi''ni hayata geçirmeye karar verdiklerine değinerek, şöyle konuştu: ''GGC Başkanı Faruk Balıkçı ile görüşmemizde, aynı rahatsızlığın Diyarbakır'da da yaşandığına, mutlaka bir adım atılması ihtiyacı içinde bulunulduğuna ve bu konuyu Diyarbakırlı meslektaşlarımızın da gerçekten iyi niyetli ve heyecanlı bir yaklaşım sergilediğine, üzerlerine düşen sorumluluğu bizler gibi yerine getirme düşüncesi taşıdıklarına tanık olduk. Proje üzerinde biraz daha çalışınca, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuya olan samimi ve sıcak yaklaşımını görmek, bizleri daha fazla mutlu etti. Diyarbakırlı meslektaşlarımızla birlikte bu kentimizin etkili sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri de bizlerle birlikte olmayı memnuniyetle kabul ettiler.''
-''İKİ KENT ARASINDAKİ MESAFEYİ SIFIRA KADAR İNDİRMEYE KARARLIYIZ''- Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Bursa'da yayımlanan ''Meydan'' gazetesinin de destek verdiği proje çerçevesinde, Diyarbakır'daki medya mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 35 kişilik heyetin, 16-18 Nisan'da Bursa'da ağırlanacağını belirterek, şunları söyledi: ''Anadolu insanı samimidir, sıcaktır, ayrımcılığı reddeder, bütünleştiricidir, omuz omuza olmayı ister. Proje, bize bu özelliklerimizi tüm Türkiye'ye gösterme fırsatı verecek. Bursa'nın konukseverliğini, tüm Diyarbakırlı dostlarımıza göstereceğiz. Artık spor sahalarında veya başka alanlarda bu tarz nahoş olaylar olmasın. İki kent arasındaki mesafeyi kısaltmayı, sıfıra kadar indirmeye de kararlıyız.''
Erdoğan, 16 Nisan Cuma günü kente gelecek heyetin, onurlarına verilecek yemeğin ardından Bursaspor-Gaziantepspor maçının izleneceğini dile getirerek, programın sonraki bölümünde ise Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerinin Diyarbakırlı misafirlere gezdirileceğini kaydetti.
-''BUNA ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ VARDI''- Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Şehmuz Seviş ise projeyi yürekten desteklediklerini ifade ederek, ''Buna çok büyük ihtiyaç vardı. Temennimiz, iki kent halkı arasındaki kardeşliği pekiştirecek farklı çalışmaların da olması'' dedi.
Proje çerçevesinde, Bursa'dan bir heyetin de daha sonra Diyarbakır'a gideceği bildirildi.
iş işten geçtikten sonramı uyandılar d.bakır küme düştü diyebilirim. futbolcular küstü kulüp küstü bu sezon çok olaylar cerayan etti. bunun tek sorumlusu fedarasyondur.
quote:
Orijinalden alıntı: fblikurt
iş işten geçtikten sonramı uyandılar d.bakır küme düştü diyebilirim. futbolcular küstü kulüp küstü bu sezon çok olaylar cerayan etti. bunun tek sorumlusu fedarasyondur.
Zararın neresinden dönersen kârdır.
tamam ayvayı yedik forum bursa spor güncel haberler portalına döndü :D adam her bursa sporu haberine konu açıyor yawwwwwwww
tipe koş.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaris
tamam ayvayı yedik forum bursa spor güncel haberler portalına döndü :D adam her bursa sporu haberine konu açıyor yawwwwwwww
tipe koş.
Adamlar hangi formayı alsam diye konu açıyorlar rahatsız olmuyorsunda Bursaspor haberlerimi seni rahatsız etti...???
quote:
tipe koş.
İsteyen isteyen konuyu açabilir hocam dimi
quote:
tipe koş.
Aynen kardeşim.Her bursa haberi konu oluyor.Bunu belirtince de ''sanane'' demekle yetiniyorlar.Babasının forumu ya o yüzden kirletiyorlar.
Ama senin de her Bursa konusunda muhalefet olman ayrı bir konu , neden kıskanıyorsunuz Bursaspor'u anlamakta zorluk çekiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: |_ÖmeR_| Aynen kardeşim.Her bursa haberi konu oluyor.Bunu belirtince de ''sanane'' demekle yetiniyorlar.Babasının forumu ya o yüzden kirletiyorlar.
Kıskanmakla alakası yok hocam, geçen sene de sivas konularına yazıyordum.Her yerde bursa konusu görmek istemiyorum.İstediğim sadece 1 tane bursaspor konusu açılsın ki var.İsteyen girer son gelişmeleri yazar diğerleri okur bu kadar basit.
Bu mantikla forumda toplam 6-7 konu olmasi gerekir. Dedigin sacma Omer kardesim.
asıl sizin yazdığınız mantık yalnış forumda bi ton takımlara özel 10larca sayfalık konular var o konuların altında takımdaşlarımız veya diğer kişilerle konuşuyoruz takımdan son haberleri yazıyoruz.
ama şu 2 sayfaya bakarsanız bu konuyu açan arkadaşın en az 6-7 tane bursa spor ana temalı medya haberini görebilirsiniz.
herşey illa kurallaramı dayanacak yani.
tamam bende altaylıyım artık her gün yeni asırda altayla ilgili ne haber varsa buraya yazacam :D
bu mantıkmı doğru şimdi onu siz bana söyleyin herşeyi kurala dayandırmayın burda bir çok takım taraftarı yer alıyor sivrilik yapmaya gerek yok.
Zaris; Kime cevap yazdigini anlayamadim acikcasi:)
yani kişi olarak söylemedim üstad.
kişisel bir tartışmaya girmemek amacı ile.
demem o ki, Aslında ara ara takımlarla ilgili haberler zaten konu olarak yer alıyor.ama bu arkadaşımızın ilk sayfada 6-7 tane bursa spor haberi içeren konusunu görünce bu ne yaww dedim olay bundan ibarettir.
yoksa benim kimseye bir garezim yok bence yalnış birşey yani sizi bilemem sürekli bursa spor ile ilgili konu açması her ayrı habere bence yalnış birşey.bursa sporun konusuda var sonuçta forumda sabit konusu.
Kimse bu adamalardan dosy olmalarını beklemiyor. Kargaşa çıkarmasınlar yeter. Milleti yemesinler şimdi de.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme