Şimdi Ara

Burun eti küçültme ameliyatı olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, radyo frekansıyla burun etleri küçültülüyormuş. Bunu yaptıran var mı?

İşe yarıyor mu? Yaptırmadan önce burun tıkanıklığınız nasıldı?

• Ben oldum ve çözüm olmadı maalesef. Burun etlerini şişiren alt sebep bulunmadığı sürece bir faydası olmuyor, tekrarlıyor.. Tabi istisna olarak kalıcı fayda gören var mıdır bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt
    Sizin burun etleriniz sürekli şişik miydi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maestro2 kullanıcısına yanıt

Sürekli değil ama sık sık şişip tıkanıyordu. Özellikle sabahları baya tıkalı şekilde uyanıyorum. Halen neye göre şiştiğini çözemedim, zaten doktorlar da çözemiyor "alerjik rinit" vs diyip geçiyorlar. Tabi sizin sürekliyse farklı bi durum olabilir yanlış yönlendirmeyeyim. Fayda da görebilirsiniz küçültme işleminden.

Bende gündüz gayet iyi, sadece gece. Sürekli uyandırıyor. Başka alerji belirtileriniz var mı?
    Kortizonlu sprey kullandınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro2 -- 11 Ekim 2024; 23:8:58 >

Son 1-2 senedir özellikle göğüs bölgemde kızarıklıklar oluyor küme şeklinde, bazen el parmak aralarımda kabartılı kaşınmalar oluyor. Ama burun eti şişmesi çok daha önceden vardı. 36 yaşındayım, 20-21 yaşımdan itibaren başladı diyebilirim. Zaten hapşırma, burun akıntısı ve kaşıntısı vs bende olmamasına rağmen alerjik rinit diyorlar standart.

Evet kullandım. Hatta iliadin diye bi sprey kullandım bi dönem, kullanınca ciddi rahatlık veriyordu baya açıyordu ama bu 1 haftadan fazla kullanılmamalıymış. Bana bi tanıdık kbb doktoru (o zaman asistandı) tavsiye etmişti. Bu uyarıyı yapmadığı için uzun süreler kullandım. Bağımlılık yapıyormuş ve başka zararları da var tabi. En son da geçen ay grip olup kbb'ye gittim, sinüzit var dedi nazoster sprey verdi. Bi süredir kullanıyorum ama gece yine şişiyor benim de sabah tıkalı uyanıyorum.

Ağız açık mı uyuyorsunuz peki?

doç. dr. n. tan ergin
    Burun Damlası Bağımlılığı
    http://tanergin.com/?p=158

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 11 Ekim 2024; 23:56:45 >

Ağzı açık uyuyorum ama ağzım da tıkanıyor ve sürekli uyanıyorum. Benim anlamadığım gündüz tıkanma olmaması.
    Iliadini bildiğim için hiç kullanmadım. Kortizonluları ise çok az.
    Burun eti küçüldükçe bir süre de olsa rahatlama olmadı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro2 -- 12 Ekim 2024; 8:50:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

2011'de yaptırmıştım. Belki işlemden sonra bi süre iyi gelmiş olabilir ama sonrasında tekrar başladı dediğim gibi. Hatta eskisine göre daha rahatsız olmaya başladım. İyi olsaydı iliadin kullanma ihtiyacı hissetmezdim öyle diyeyim. Sol tarafta çocukluktan beri sık sık kanama oluyordu kılcal damar inceliğinden kaynaklı, bi tek ona fayda etti :)

Bu arada uykudan nasıl uyanıyorsunuz? Nefes kesilerek, ani sıçrama yaşayarak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 12 Ekim 2024; 12:8:7 >
  • çoğu zaman bir seslenmiş gibi uyanırım bazen ise ağzım burnum tıkanmış şekilde, burun etleri o kadar büyümüş olur ki en ufak hava gelmez.

Uyku diye bir şey yok artık, bir gecede 10 defa uyanıyorum.

Ben bu ameliyata çok güveniyordum ama araştırdığım kadarıyla pek olumlu dönüş yok.

@Ruff N Tumble

Maalesef öyle. Benim de uyku kalitem çok düşük bu sebeple. Apne tarzı durumlar yaşıyorum. Bi ara uyku testine yatacağım.

İçerde kıkırdak, kemik eğriliği var mı sizde?

Bu arada konka küçültme işlemini ayakta yapıyorlar direk burun içinden uyuşturup muayene koltuğunda yapmışlardı bana. Ameliyat dediğiniz aynı işlem mi acaba? Yoksa cerrahi işlemle küçültme mi sizin bahsettiğiniz?

Benim burnum kırılmıştı önce ama eğrilik sorun değil diyorlar. Apne testine girdim, tam da burnumun tıkanmadığı bir güne denk geldi:). Nefessiz kalıyorsanız test yaptırın.

Sizin dediğiniz yani rf ile küçültme.

Bana da öyle denk gelirse hiç şaşırmam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.