Şimdi Ara

Bütçe 3000TL Oyun PC'si YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, 1 hafta içerisinde elime 3000 tl geçicek ve ben bu parayla oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.
    Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler.
    (Not: Monitor,Klavye ve fare dahil)

• Tek bir marketten mi almayı düşünüyorsun yoksa parça parça toplayabilir misin ?
  • Açıkçası Mersin'de bulunan vatan bilgisayar mağazasına gidip toplatmayı düşünüyordum.
    EDİT: Ama sanırım başka mağazalardanda toplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClawniOo -- 9 Şubat 2015; 15:31:43 >
  • ClawniOo C kullanıcısına yanıt

• Hocam o sistemle güncel oyunları ultra oynayabilir miyim ?
  • O halde vatandan şu sekil bir sistem toplayabilirsiniz

İntel i7 4590 işlemci ( overclockla ugrasacaksanız sonu K ile biten işlemcileri yönelmeniz daha iyi olacaktır)
    Msı z97 pc mate anakart
    8gb corsair vengaence ddr3 1600 bellek
    Xfx r9 280x 3gb ekran kartı
    seagate 1tb bracuda hdd
    Cooler master rck350 600w kasa
    Asus vh247h monitör

Toplamda 3000 liralık bir fiyat etiketi çıkıyor Mouse klavye göz zevkine uygun modeller seçebilirsin mühim bir konu değil

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse Bütçe oyun sistemi için yeterli bir bütçe ve alternatif çok var kendi ihtiyaclarını düşünerek Ekran kartını yükseltebilirsin r9 290 olabilir mesala aslında sorunsalları olmasa gtx970 önerecektim fakat bellek sorunuydu Cool whine sorunuydu açıkcası önermek istemedim boyle bir paraya sorunlu bileşenli sistem toplanmaz hardisk kapasitesi fazla gelirse 500 lük modelle değiştirebilirsin işlemciyi 4690 da yapabilirsin yada o.c ile aram iyi dersen 4590k-4690k gibi modellerede yönelebilirsin anakart olarak bu fiyata alternatif çok ama msı model yeterli gelecektir kasa psu ayrı alabilirsin ama bu biraz bütçenin üzerine çıkmanı gerektirebilir yeterli bir kasa sistemi rahatça çeker Cooler master haf 912 +750w gx psu lu modeli 500 lira civarlarındaydı bütçe sorun değil dersen mi miktar esnetebilirsin... Ve son olarak Farklı magazalardan aynı bileşenleri daha ucuza toplayabilir arta kalan parayla daha sağlam bir kasa+psu ekleyebilirsin karar senin

MSI
    Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI ANAKART
    297 TL

INTEL
    Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    614 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    209 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    163 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    333 TL

XIGMATEK XOF SERİSİ 120MM MAVİ FAN
    19 TL

SAPPHIRE
    R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    816 TL

AOC
    23" i2369v GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR
    474 TL

LOGITECH
    MK270 WIRELESS DESKTOP
    77 TL

Toplam : 3002 TL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alternatif
    her oyunu ultrada oynarsın
  • ThE LoSt Hocam sizin sisteminiz ve JReis hocamın sistemi arasındaki fark nedir hangisi daha çok fps verir bilgisayarla aram pek iyi değil.
    EDİT: Zaten herkes genelde aynı şeyleri önermiş herkese teşekkürler. Değişken olarak sadece kasa ve monitörler var onuda uygun olanı seçerim. Tekrardan çok teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClawniOo -- 9 Şubat 2015; 15:54:17 >
    Arkadasın önerdiği sistemle benim önerdiğim sistemdeki güç unsurları benzerdir aynı model ekran kartı ve aynı model işlemci mevcut oyun performansı benzer olacaktır
    Lcd farkı göze çarpıyor diğer ürünlerin farkları pek belirgin değil dediğim gibi alternatif çok bir çok kafadan farklı ses çıkacaktır ama ana birimler benzer olur 4590 8gb ram msı- asus h-p anakart 280x ekran kartı vs vs ana parçalarda değişiklik zor rastlanır bu fiyat düşünüldüğünde hangisi içinize siniyorsa onu alın Günümüzün oyunlarında en ufak sıkıntı yasamazsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.