Şimdi Ara

Bütçeyi arttırdım bmw 3 serisi (f30) almayı düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bırakın alsın F30'u görsün ebesinn hörekesini. B segment Hb lere kadın arabası vs diyen birisine yıkık F30 helaldir. Bir musibet bin nasihatten iyidir, yaşasın öğrensin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw almak mesele değil, aldıktan sonra yürütmek problem. Kendimden örnek veriyim, bende 2005 model dizel 206 ve 2014 model dizel giulietta var. En basitinden filtre bakımı mazot ve polen filtresi hariç diğer filtreler ve yağ 206 da 1000 civarı tutarken diğerinde 3000 civarı tutuyor. Geçen alfanın el freni elimde kaldı, tamiri yok ve tabancanın fiyatı 4000 lira. 206 da böyle bir problem yaşayamazsın bile. Debriyaj balatası değişirken, 206 da volanı tornaya alır geçersin ama alfada yapamazsın çünkü hareketli volan ve 10000 lira civarı fiyatı. Fren balatasını değiştireceksin, 206 da arkalar kampana zaten iki çift balata alır 500 lira verir geçersin, alfada ate, trw falan takacaksan arka ön 2000 lira tutacak, orjinal almaya kalksan arka ön 8000 lira bile tutar. Kasko mesela alfada 7000 kusur, 206 da 2700 lira. Bunları şu yüzden yazdım eğer başkaları cliosuna, i20 sine 1x harcarken ben 5x harcarım koymaz dersen al. Ha şu da var onlar clio polo falan sürecek sen keyif makinesi.

• kıng365 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok aşırı mı sorun çıkarır 3 serisi twmiz bile olsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Yav hocam b segment benim karakterime uygun değil onun için öyle bir benzetme yaptım yoksa tabi yeni b segment araçlar da iyidir ama bana böyle kalıplı bir araç lazım

• millercoholic kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/s/jwpTOQwU hocam bu ilan nasıl mesela

• san_jose kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/s/dP8k5UJI hocam örneğin bu araç üzer mi büyük bir kazası yok görünen itibariyle ve km si de nispeten iyi durumda

• En son piyasası ne oldu bilmiyorum ama f20 lci 116 dizellere bir bak.F30 dansa daha güvenli bir seçim olur.Hem genç arabası sayılır.

• Emekkk kullanıcısına yanıt
    Hocam renoya hayatta bu kadar para vermem

• Yaş gençken özeniyor tabi insan. İlk bmw'mi alırken, bir abim sıfırını alamayacağın aracın ikinci elini almak tehlikelidir demişti. Ona rağmen ikinci el aldırmamışlardı. Araca bir 5 sene sorunsuz binmiştim. İkinci el olsa ne olurdu bilemiyorum.

Ama şunu söylemek lazım. İlla elektronik, motor vs. arızası vermesine gerek yok. İlk aldığın zaman 1 milyona alacak olman o aracın premium bir araç olduğunu değiştirmiyor. Aynı paraya alacağın clio ile bmw 3 serisinin en basit tampon, ayna, far vs. fiyatlarını kıyasla mesela. Bu kadar insanın bmw ikinci sahibini üzer demesinin sebebi genelde eski kasa premiumları alan insanların, bu işi kısıtlı bütçe ile yapıyor olması. Sen zaten aracın sıfırını alabilecek güçtesindir de, o kadar parayı vermeyeyim masraf çıkartırsa da çok olmaz diyorsundur öyle bir durumsa bence alınabilir ikinci el.

Yani; 3 Serisinin sıfır fiyatının 2.5 milyon civarı olduğunu düşünürsek, 1 milyona alacağın araç sana kalkıp 1,5 milyonluk bir zarar çıkarmayacaktır sonuçta. ki oluşacak masraf için kenarda 200 bin civarı bir paran varsa ikinci el alman karlı bile olabilir. Ki başta da dediğim gibi ben de çok niyetlenmiştim aracın sıfırının çok altına ikinci elini almak mantıklı gibi geliyor bazen. Tabi risklerini de unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urugakhina -- 27 Şubat 2024; 13:0:40 >

• Ne demişler; ilk sahibi BMW'ye, ikinci sahibine BMW biner.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Hocam mutlaka iyi bir ustanin degerelendirmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama yerinizde olsam hem sekli duzgun, sportif gorunuslu hemde tutuldugundan dolayi, sunrooflu, gidişi iyi, 2019-2020 civic de bakardim. İkinci elde de daha az kaybettireceğini düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Al kardeşim yakışır.

Daha gençsin, piyasa yapıcan, clio,golf,leon gibi araçlar kesmez seni.

Yalnız aracı aldıktan sonra kenarda en az 100bin bulundur, mutlaka lazım olacak.

• 3-5 ay önce baktım bizim Volvo satıp F30 alalım diye ama içleri kozmetik leş olmuş çoğunun ve donanım olarak yılının arabası değil

Aynısı 2017 sonrası çıkan Insignia grand kasada da var dışı D segment içi B segment o plastikler koltuk döşemeleri vs en dolusun da bile kötü

Ben çok heves etmezdim F30 için ama tercih meselesi motorları da öyle herhangi bir arıza dan dolayı tahrik hatası veriyordu sanırım ama kronik mi yoksa internet efsanesi mi bilmem

• alın hocam binin,artık kim kime biner bilemedim sanayi ustalarıda para kazanacak sonuçta  

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt

@UltimateRs adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

alın hocam binin,artık kim kime biner bilemedim sanayi ustalarıda para kazanacak sonuçta

Hayatında hiç BMW Mercedes Audi kullandın mi?

100 bin km BMW Mercedes Audi daha motoru yeni açılmıştır , birde sanayii giden kim?

Almışsın 2005 reno sanayii gidiyorsun herhalde? Özel servislere gidiyor BMW Mercedes Audi sahipleri sadece o markaya bakan özel servislere sanayii kasaplarına neden gitsin zaten anlamıyorlar

• defalarca bmw sahibi oldum,yetmedi 2 yıl yetkili servisinde formenlik yaptım yetmedi özel servisinde çalıştım.

sadece al diyorum dene yaşa gör buraya tek tek şunlar çıkar bunlar çıkar demiyorum,

ha bu arada renault'da kullanmıyorum 5 silindir 20sübab makine kullanıyorum

diyeceklerim bu kadar

saygılar....

• yorum yazanların %99 u hayatında BMW'ye binmemiş insanlar olduğuna yemin ederim.

Temizinden al öyle sağı solu oynanmış olsun, mümkünse genç birinden alma. Bak keyfine

• 2019 yılında evlendiğimde eşimde 2012 model 1.16i vardı. Sizin baktığınız araçla aynı motora sahip.

Tahrik arızası sorunu vardı bir türlü çözemedik. En son sattık i. Burada illa şunu yapınca çözülüyor diyen arkadaşlar çıkacaktır. Sattığımız gün bir hesap yaptık aracın fiyatının yüzde 20si kadar sanayide para harcamışız. Tahrik sorunu vb. arızalar yüzünden.

Yazışmaları okudum yok hiç BMW leri olmamıştır diyen arkadaşlar var. Eski bir kullanıcı olarak ben önermem.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.