Şimdi Ara

Bütün bayiler gezildi artık karar zamanı arkadaşlar bir yardım edin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
5
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@MezunDoktor

Hocam anca bayilerle konuştum test işini yapmadım yani yapacak zamanım yoktu bu bayileri hepsini 1 günde gezdim seçenekleri azaltıp öyle test sürüşu yapmaya gideceğim

Anladım. Ben listenizdeki tüm araçları test ettim. Malzeme kalitesi, yalıtım ve teknoloji gibi konfor odaklı konularda Megane zaten kendini belli edecek diğeri ise muhtemelen Focus olacak. Çünkü diğerleri ile bu ikili arasında ciddi farklar var bunu zaten göreceksiniz. Toyota 1.33 motoru kesinlikle almayın pişman olursunuz ben bir ara 2013 te yeni Auris 1.33 life almıştım 5 ay sonra kurtulmak için zararına sattım. Elantra konusuna gelince Megane ve Focus karşısında genel anlamda pek şansı yok. Nedense Tucson haricinde henüz Hyundai ye pek ısınamadım. Tucson test ettim o gerçekten iyiydi farkını hissettiriyordu ama çok yakıyordu. Octavia ise arada kalmış bir araç gibi. Bana bir türlü tad vermedi.

Megane 4 te kullanılan Renault 1.6 benzinli motor sağlamlığını kanıtlamış sorunsuz bir ünite. Şanzıman konusundada içiniz rahat olsun. Artık durumlar eskisi gibi değil her üretici birbiriyle yarış halinde. Ama aralarında iyi olanlar kendini hissettiriyor. Test araçları genelde en dolu donanımlı modeller oluyor bu sizi yanıltmasın dikkat edin zira Joy ile Icon arasında iç mekanda ciddi farklar var. (orta vites konsolu)

Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İyi haberler ile bekliyoruz inşallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Ekim 2016; 21:13:10 >

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun bide ilk Arabamız olacağından heyecan var acemilik var açıkçası tecrubesizlik zirvede işte dostlarımıza sizlere sorarak 3 5 bir şey ogrenmeye çalışıyoruz. dediginiz gibi megane sanki biraz bana boş bir araç gibi geldi ama bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Astra Focus Jetta artık miladını dodurmuş platformlar. Ben olsam Cerato Elentra Megan Honda gibi yeni platform araçlara bakardım. Benim kendi aracım Focus 3 ona rağmen size alın diyemiyorum sonuçta yol tutuş için bir araç alınmaz mış. Elentra tüm güvenlik testlerinden çok başrarıyla geçmiş çok sağlam ve kemikli bir araç, Cerato ile Elentra arasında seçim yapardım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MezunDoktor

Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun bide ilk Arabamız olacağından heyecan var acemilik var açıkçası tecrubesizlik zirvede işte dostlarımıza sizlere sorarak 3 5 bir şey ogrenmeye çalışıyoruz. dediginiz gibi megane sanki biraz bana boş bir araç gibi geldi ama bilemedim

Ben alırken C segmenti neredeyse tüm araçları teste gittim hatta şuan Megane 4 - 1.5dci EDC aldığım halde çağıran firmalara fırsat buldukça gidiyorum en son Honda Civic ve Mercedes CLA200 ile C200d testine gittim. Megane modellerinde paketler arasında çok ciddi farklar var. Icon alamıyorsanız diğerleri bahsettiğiniz gibi boş gelebilir ama ne olursa olsun her anlamda diğerlerinden daha yeni, konforlu ve teknolojik bir araç. Ardından Focusta hoşunuza gidecektir ardından Elantra. Kısmet hangisi ise o olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah..

• octavia 4.5lt yakıyor

• suan sanayi de lpg montaj firmasinda depodan ve muhasebeden sorumlu olarak calisiyorum. elimize hergun astra j kasa sedan ve hb geciyor. corolla geciyor. elantra geciyor. focus geciyor . nadiren de jetta passat falan geliyor. bunlar icinde tupe en uygun olarak gordugum astra ve elantra. ondan sonra corolla. ama soyle bir durum var. astra da tupte 30 35 kurus yakar. bagaj hacmi buyuktur. simit depo tavsiye etmem alinirsa. mini stepne koyduklari icin kazani fazla derin degil. simit depo yukseltiyi artirir ve strafor koymak gerekir. buda bagaji kucultur. en iyisi koltuk arkasina silindir depodur. onerdigimiz ve sorun cikartmayan marka ise brc dir. bu araclar icinde fiyat performans olarak onerecegim arac astradir. doluluk orani ve ic mekan kalitesi fiyatina gore digerlerinden cok iyidir. ve muhtemelen seneye astra k sedan cikacagi icin 57 bin gibi bir fiyata alinabilmektedir. bence tek dezavantaji benzinde sehir ici 50 kurus tupte 30 kurus civari yakmasidir

• AO A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam tesekkurler

• yildiz kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler hocam inşAllah hepimiz kazasiz belasiz bineriz

• Güvenli olarak en güvenlisi Hyundai Elantra. Bu arada hocam içi full sert plastik demişsiniz ama Ön konsol yumuşak. Kapılar Jetta'da olduğu gibi sert.
  • omeri30 O kullanıcısına yanıt
    Hocam işte yeni kasa astra çıkarsa bizimki çok değer kaybedermi o aklıma takılıyor octavia gibi ama sağlamlık açısından da araba ben saglamim duruyor bilemedim çok karışık bir durum

• Not Afraid kullanıcısına yanıt
    Hocam belki yanilmisimdir ama sanki astra octavia dan çok daha sert hatta çok sert bir plastik diye hatirladim demekki hatam olabilir yanlış yönlendirmek istemem kimseyi

• Uzun ömür, lpg uyumu aranıyorsa 1.33 corolla.

Hız sabitleme, sis farı, park sensörü 3 lemesiyle.

• omeri30 O kullanıcısına yanıt
    Yeni elentra ve megane sedan uyumu nasıl peki megan sedana 8 enjektör olması nedeniyle maliyetli deniliyor sorun çıkarırmı

• Megane joy kapak jantlı değildir inşallah

• Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    Kapak jant hocam

• Bence fransizlari ele 7 yil fransiz kullanan biri olarak soyluyorum. Octavia da rahat edersin. Lpg takip da ordan oraya gaz ayari rapor vs cikartmaya lpg sorunlariyla ugrasmazsin.

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Hocam kasa degistirecekmis alınırmi acaba

• Egea hatchback ,1.6 dizel ,otomatik ,full olanı ,metalik renk ,istanbul...

Ne kadara alabilirim,yada fiyat alan oldumu ?

Yardımcı olursanız sevinirim,yarin aracı almaya gideceğim...

• Bence tercihinizde lpg uyumu en önemli tercih kriteri olsun. Yaşayacağınız en önemli sorun, lpg kaynaklı sorunlar olacaktır. Mesela opelin motorunda sübap sorunu çıkıyor lpg'de. Diğerlerini çok iyi bilmiyorum.

• memo84 kullanıcısına yanıt
    Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun hocam fikrim yok ama arkadaşlar yardimci olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.