|
Bildirim
|
bende ücretli kaspersky vardı ama 3 gün önce cıkan fidye virüsünü engelleyemedi. kasperskye mail attıgımda ise programımın güncel olmadıgını söylediler demem o ki bilgisayara virüs gireceği varsa hiçbir şey engelleyemiyor nasılki bir insanı kapalı alana kapatsan da yine de hasta olabiliyor pc de öyle
|
bu mesaj silindi
|
merhaba geçmiş olsun.
aynı olay yılın başında kardeşimin yedek bilgisayarında başına geldi. toplamda 30 bin adet civarı resim,müzik,text,dizi,film v.s. dosyaları vardı. resimler aile resimleri çok önemliydi. bana haber verince gidip baktım ve crypto virus olduğunu öğrendim. bir araştırma yaptım ve bunların sürümleri olduğunu öğrendim yani daha yeni sürümse çaresi hemen çıkmıyor. bende bir tane ssd aldım diğer hdd yi söktüm ve beklemeye başladık. genelde bitdefender en hızlı çözüm buluyormuş. twitter dan takip ediyorum bir yandan bitdefenderı.toplamda 2 hafta sonra bitdefenderın küçük bir programı var(BDGandCrabDecryptTool)bizim sürüm için versiyonu çıktı. programı çalıştırıyorsun kurtarmak istediğin dosya kaç gb ise o boyutta başka biryerde boş yeri gösteriyorsun ve hiç bir kayıp olmadan isim değişmeden hepsini oraya kurtarıyor. ben klasör klasör gittim ve hepsini kurtardık. bu olay şöyle oluyormuş hackerlar ya yakalanıyormuş cia,fbi yada v.s tarafından bunlar aracılığı ile dosya şifreleri piyasaya veriliyormuş yada hacker insafa gelip kendileri veriyormuş şifreleri. bu süre zarfında ne yaparsan yap kurtaramıyorsun dosyaları, şifreleri şart.bu arada cripto programını (BDGandCrabDecryptTool)kullanırken bilsayarında her klasöre atılan text dosyası var onu kullanılıyor şifre çözerken. |
Şu kripto konuları gördükçe çok gülüyorum. Konu sahibi dostum üzerine alınma durumun çok kötü inşallah kurtulursun. Başka bir konu vardı tıpkı senin gibi bir yazılım indirmiş yemiş kripto virüsü sonra gelmiş burada konu açmıştı antivirüs falan kullanmıyordu. Hatta geçmiş bie konuda mesajını gördüm şöyle yazıyordu.
“En iyi antivirüs kullanıcıdır” diye Evet kullanıcı en önemli etken ama siz ego yüzünden girdiği duruma çok gülmüştüm. Senin yapacağın tek şey antivirüs şirketlerine örnek gönderip şifreyi kırlamaları için rica etmek ya da başka yazılımcıların bu kriptoyu çözecek yazılım çıkarmaları. Başka türlü kurtulamazsın. O adama o parayı göndersen bile dosyaları açmaz. 5 yollarsın 3 daha yolla der sonra bir 3 daha sonra küfürü basar seni ortada bırakır asla para verme o ırzı kırık adama. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Kasım 2019; 2:45:59 > |
|