Şimdi Ara

bütün hatıralarım resimlerim virüsle yok oldu karşılığında 980 $ istiyorlar lütfen yardım!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
9
Favori
10.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anladımda o şerefsiz kimse ona da para verilmez ki keşke hotmal varsa yada gmail onlara bile atsan dururdu hatta homailin deposu bile var çok eski fotolar atmışım geçende baktım duruyor unutmuştum bile oraya attığımı neyse umarım kurtarırsın ne diyelim
  • Merhaba hocam, şifrelenmiş önemsiz bir fotoğrafınızı ve de varsa eğer şifrelenmiş bir metin dosyanızı (txt) bana gönderebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip

• tek merak ettiğim sağlam antivirüs kurulu bilgisayara fidye virüsü bulaştıran oldu mu hiç yani hiç güvenmiyom bu antivirüsler bişeye yaramıyo
  • emre0298 kullanıcısına yanıt
    İnşallah çözüm alırsınız hocam

• Şu kripto konuları gördükçe çok gülüyorum. Konu sahibi dostum üzerine alınma durumun çok kötü inşallah kurtulursun. Başka bir konu vardı tıpkı senin gibi bir yazılım indirmiş yemiş kripto virüsü sonra gelmiş burada konu açmıştı antivirüs falan kullanmıyordu. Hatta geçmiş bie konuda mesajını gördüm şöyle yazıyordu.

“En iyi antivirüs kullanıcıdır” diye

Evet kullanıcı en önemli etken ama siz ego yüzünden girdiği duruma çok gülmüştüm.

Senin yapacağın tek şey antivirüs şirketlerine örnek gönderip şifreyi kırlamaları için rica etmek ya da başka yazılımcıların bu kriptoyu çözecek yazılım çıkarmaları. Başka türlü kurtulamazsın. O adama o parayı göndersen bile dosyaları açmaz. 5 yollarsın 3 daha yolla der sonra bir 3 daha sonra küfürü basar seni ortada bırakır asla para verme o ırzı kırık adama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 1 Aralık 2019; 13:1:57 >

• 1) pazarlık ederseniz fiyat düşerler genelde. çok önemli dosyalarınızın ve çok paranızın olduğunu belli etmeyin.
    2) evet ne yaparsan yap dosyaların geri alınamayabilir.
    3) bu işi yapan aracı firmalar var ancak bu işi yapan da onlar olabilir.
    4) genelde şirketler de backup'ları yok ise bu paraları ödüyor. Önemli dosyalarınızın yedeğini alın. One-drive, gdrive kullanabilirsiniz veya birkaç tb 2. el hdd alıp offline saklayabilirisiniz.

güncel işletim sistemi
    güncel endpoint protection sistemleri
    backup

güncel antivürüs yazılımları da korumayabiliyor. Bu nedenle backup alın ve arada test etmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhk_mhk -- 1 Aralık 2019; 13:53:28 >
  • merhaba geçmiş olsun.
    aynı olay yılın başında kardeşimin yedek bilgisayarında başına geldi. toplamda 30 bin adet civarı resim,müzik,text,dizi,film v.s. dosyaları vardı. resimler aile resimleri çok önemliydi. bana haber verince gidip baktım ve crypto virus olduğunu öğrendim. bir araştırma yaptım ve bunların sürümleri olduğunu öğrendim yani daha yeni sürümse çaresi hemen çıkmıyor. bende bir tane ssd aldım diğer hdd yi söktüm ve beklemeye başladık. genelde bitdefender en hızlı çözüm buluyormuş. twitter dan takip ediyorum bir yandan bitdefenderı.toplamda 2 hafta sonra bitdefenderın küçük bir programı var(BDGandCrabDecryptTool)bizim sürüm için versiyonu çıktı. programı çalıştırıyorsun kurtarmak istediğin dosya kaç gb ise o boyutta başka biryerde boş yeri gösteriyorsun ve hiç bir kayıp olmadan isim değişmeden hepsini oraya kurtarıyor. ben klasör klasör gittim ve hepsini kurtardık. bu olay şöyle oluyormuş hackerlar ya yakalanıyormuş cia,fbi yada v.s tarafından bunlar aracılığı ile dosya şifreleri piyasaya veriliyormuş yada hacker insafa gelip kendileri veriyormuş şifreleri. bu süre zarfında ne yaparsan yap kurtaramıyorsun dosyaları, şifreleri şart.bu arada cripto programını (BDGandCrabDecryptTool)kullanırken bilsayarında her klasöre atılan text dosyası var onu kullanılıyor şifre çözerken.

• öncelikle geçmiş olsun bu konu hakkında çok arastırma yaptım sana anlatayım.hets virüsü yeni cıktı 4 5 gün oluyor bu virüs yüzde 99 a yakın bir şekilde online key ile şifreleniyor bu ne demek yani
    c ye girip systemid ordan da personalid ne girince karsına cıkan kodun sonu t1 ile bitmiyorsa online key ile şifrelenmiştir yani her pc de farklı algoritma ile şfirelenmiştir.offline key olunca her pc aynı şekilde şifreleniyor ve emulator çözebiliyor ofline key de dosyaların yüzde 70 ini getirmek mumkun ama online keyde bu mumkun değil.peki ne yapman lazım. Kesinlikle parayı ödemeye çalısma cunku senden para aldıkları icin dosyalarında ne kadar önemli oldugunu anlıyorlar ve dosyların hepsini acmıyolarmıs bu işi yapan bir şirket bunlarla temasa gecip hallediyolarmıs ücret karsılıgında eğer çok çok önemliyse bu yolu deneyebilirsin(yine de tavsiye etmem)https://www.coveware. com şimdi sana önereceğim sey su malware indir sadece fidye virüsü buluyor bu program bilgisayarı tarat. Tarattıktan sonra önemli dosyalarını bir klasöre yığ ve rar yap ondan sonra pc yi formatla ilerde belki bir çözüm olursa dosyalarını acarsın.Çok kötü bir durum ama kabullenmen lazım bütün dünya bu virüse çözüm bulamıyor aklında bişe olursa sor yine

• bende ücretli kaspersky vardı ama 3 gün önce cıkan fidye virüsünü engelleyemedi. kasperskye mail attıgımda ise programımın güncel olmadıgını söylediler demem o ki bilgisayara virüs gireceği varsa hiçbir şey engelleyemiyor nasılki bir insanı kapalı alana kapatsan da yine de hasta olabiliyor pc de öyle
  • ransomware girmiş, bi mail at adama indirim iste pazarlık yap. 200 dolara kurtarırsın belki.
  • Yarın göndereyim hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende öyle düşünüyorum para göndersem bile hiç bir garantisi yok. Şifrelenmiş ve şifrelenmemiş aynı resimleri arıyorum bulduğumda bir çok antivirüs firmasına göndereceğim.

• mhk_mhk kullanıcısına yanıt
    Veri kurtarma firmaları ile görüşeceğim hocam onlar çözerse harici disklere yedek alacağım. Teşekkür ediyorum.

• cheetah_first kullanıcısına yanıt
    Çok iyi hocam kayıpsız kurtarmana çok sevindim. Hangi versiyon olduğunu nasıl anlayacağım mesela benim her resmin sonuna hets uzantısı eklendi sendeki uzantı nasıldı? Bendeki fidye yazılımmış crypto ile aynımıdır acaba aynı şekilde kurtarma şansım varmı

• YeniCery08 Y kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Hocam bahsettiğin kodun sonuna yarın bakacağım. Virüsün yeni olması şuan için çözümü imkansız kılıyor anladığım kadarıyla. Aracı firmalarada güvenemiyorum son onları son çare olarak görüyorum linki inceleyeceğim. Bilgisayarı geri yüklediğim için virüs silinmiştir diye düşündüm arka planda çalışan farklı bir program da yok. Ancak aynı klasöre aynı resmin bir şifreli birde şifresiz halini attım bir kaç dakika sonra o da şifrelendi ama sonuna hets uzantısını eklemedi. Şimdi bilgisayarı açmaya korkuyorum flash a linux kurup ordan yedek almayı deneyeceğim. Sonrasında malware ile taratayım. Bir de kopyalanmış dosya şifre çözümünde artı bir zorluk çıkarırmı acaba yedek alayım ama format atmayayım diyorum şimdilik zaten bilgisayarı açmıyorum. Çözüleceği varsa da çözülmez bir hal alır diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre0298

Çok teşekkür ederim. Hocam bahsettiğin kodun sonuna yarın bakacağım. Virüsün yeni olması şuan için çözümü imkansız kılıyor anladığım kadarıyla. Aracı firmalarada güvenemiyorum son onları son çare olarak görüyorum linki inceleyeceğim. Bilgisayarı geri yüklediğim için virüs silinmiştir diye düşündüm arka planda çalışan farklı bir program da yok. Ancak aynı klasöre aynı resmin bir şifreli birde şifresiz halini attım bir kaç dakika sonra o da şifrelendi ama sonuna hets uzantısını eklemedi. Şimdi bilgisayarı açmaya korkuyorum flash a linux kurup ordan yedek almayı deneyeceğim. Sonrasında malware ile taratayım. Bir de kopyalanmış dosya şifre çözümünde artı bir zorluk çıkarırmı acaba yedek alayım ama format atmayayım diyorum şimdilik zaten bilgisayarı açmıyorum. Çözüleceği varsa da çözülmez bir hal alır diye korkuyorum.
    rica ederim. yeni oluşu beklemeyi biraz uzatabilir. bu arada şifreler paylaşılmadan bu işin çözümü yok. aracı firmalar bu tür cripto şifreleri kıramazlar. sabredip beklemekte fayda var kendiniz çözersiniz sadece sürekli takip edin. kolay gelsin...

• Büyük Geçmiş Olsun Hocam.
  • https://www.bleepingcomputer.com/news/security/fbi-releases-master-decryption-keys-for-gandcrab-ransomware/

linkteki yazıyı tam okumadım ama galiba en yaygın ransomwarelerin decryption keyleri var burada.

buradan da yardım alabilirsiniz ingilizceniz varsa:https://www.reddit.com/r/Ransomware/

işe yarar mı bilmiyorum ama yalvarmayı da deneyebilirsiniz:https://www.reddit.com/r/ProgrammerHumor/comments/e4fvwp/when_ransomware_gang_offers_better_customer/
    resimdeki şahıs aylık gelirim 400$ ödeyememki demiş adamlarda açmış dosyaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Aralık 2019; 18:3:11 >

• Dün akşam aynı virüs banada bulaştı. Tamamen benim hatam oyun yüklerken bilmediğim bir dosyayı açtım. C sürücüsü hariç takılı flash bellek dahil hepsine bulaştı. Sorun çözülecek gibi değil el kol bağlı. Tüm tez çalışmam aile fotoları falan hepsi rehin. Üşengençlik yapıp dosyaları drive atmadığıma pişman oldum. Harddiski söktüm çözüm için beklemekten başka çare kalmadı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.