Şimdi Ara

bütün heryerde yazılar karakterler ikonlar v.s küçüldü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başka bir monitörde deneme şansım yok kendi grafik kartımın nerde olduğunu bilmiyorum hatta kasayı açmadım hiç donanım olarak elimde başka şeyler yok sadece bu donanımlar var bilgisayarın üzerinde mevcut olanlar.teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: clique

Sistemle haşır neşir olmadan daha fazlasını söylemek oldukça zor.

Bunu başka monitörle denediğinizde de aynı sorun devam ediyor mu?
    Veya kendi grafik kartınızı çıkarıp, başka bir grafik kartı denediniz mi?

Bunları yapmadan sorunun hangisinden kaynaklandığını anlamamız zor.

• buradaki sıralamayı takip ettim ama en son yourusername de kaldım daha ileriye gidemedim appdata diye bir dosya bulamadım aslında orada ki dosyaları yokladım ama böyle birşey bulamadım birde hatırlatmak isterim bu dosya format attıktan sonra sıfırlanmazmı teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: selamivural

1. If it is corrupt, delete the Icon Cache File in C:\Users\YourUserName\AppData\Local\iconcache.db.
    2. Restart the computer.
    NOTE: The Icon Cache File will be rebuilt automatically and the icons should again be back to what they are supposed to be.

Burda dedigine gore İCON dosyasi bozuk olursa o yukardaki sonu db. ile biten dosyayi silin Bilgisayari tekrar baslatin otomatik olarak original dosyayi yukler diyor. Bu Vista icinmis. Bir risk i yok gibi istersen dene. Olmazsa yaz biraz daha arastiralim. Pek umidim yok ama bakalim. Kolay gelsin.

• Acaba diyorum senin monitor``u Windows dogru algiliyormu? Goruntude bozukluktanmi kaynaklaniyor acaba bozuk simge ve yazilar. Bir de isin o tarafina yogunlas istersen. İstersen Ayarlar dan Gelismis tikla Monitor kismina bir bak bakalim senin monitor dogrumu secilmis. Onun suruculerini update yapmaya calis. Birde SORUN GİDER kismini bir takip et. Bende merak ettim sorun nerde acaba ? Forumda bu islerle ugrasanlar denk gelse cozulur .bakalim nolcak.
  • forumda bu işlerle uğraşanlar nerde acaba bilmiyorum kaç zamandır bekliyorum ayarlardan monitör kısmına baktım sorun yok diyor sorun gider kısmı seçilemez durumda çünkü doğru çalışıyor diyor formattan bir ay sonra sürücüleri yükledim bu seferde pc sapıttı temelli görüntü arada sırada düzeliyodu bu sefer hiç düzelmez oldu hatta modemin sürücüsünü bile iptal etmek zorunda kaldım internete bağlanamadım bende fabrika ayarlarına geri döndüm ondan sonrada şakır şakır bağlanmaya başladı bende artık dedim ki gittim yüklediğim bütün sürücüleri kaldırdım pc daha iyi oldu ve rahatladı inanamıyorum yahu enteresan bişi şimdi hiç bir sürücü olmadan daha doğrusu yüklemiş değilim ne yapacağımı bilmiyorum proglem için şunu belirteyim ben bu sorunu pc aldığımda iyi idi sonradan oldu bunun için format attım ama düzelmedi formata rağmen olmadı ne yazıkki şöyle belirteyim ayarlamış olduğum 1024x768 değilde sanki 1280x768 gibi bozulmuş bir ekran görüntüsü var ama sadece bu bozulma çok zor belli olan bozulma ama küçülme ise bariz bir şekilde belli ve çok can sıkıcı
    quote:

Acaba diyorum senin monitor``u Windows dogru algiliyormu? Goruntude bozukluktanmi kaynaklaniyor acaba bozuk simge ve yazilar. Bir de isin o tarafina yogunlas istersen. İstersen Ayarlar dan Gelismis tikla Monitor kismina bir bak bakalim senin monitor dogrumu secilmis. Onun suruculerini update yapmaya calis. Birde SORUN GİDER kismini bir takip et. Bende merak ettim sorun nerde acaba ? Forumda bu islerle ugrasanlar denk gelse cozulur .bakalim nolcak.

• arkadaşlar ne oldu bilmiyorum ama ilk defa bu kadar uzun sürdü normal hali çok şükü şu anda ekranım normal ne oldu bilmiyorum ama şu anda normal ve bir saatten beri de öyle inşallah sorun bitmiştir tabi maşallah nazar değmesin diyorum belli mi olur belki neyse inşallah sorun bitmiştir çok şükür Allahıma inşallah bir daha yaşamam
  • neyse arkadaşlar sevincim kısa sürdü keşke söylenmese idim nazar değmiş olması lazım yine bozuldu of ya
  • Dedigimiz testleri yapmadiginiz surece bu anlamsiz garip sorunun ne oldugunu uzaktan kimse anlayamaz.
    Size yardim edemiyor olmamizin sebebi bu..

Hic birsey yapamiyorsaniz, bir arkadasiniz evine gidin.
    Orada degisik grafik karti ve monitor ile durumu gozleyin.

Boylece sorun nereden kaynaklaniyor, en azindan onu ogrenip ona gore hareket ederiz.
    Biraz da sizin yardimci olmaniz gerekiyor yani.
  • başka bir arkadaşta deneme şansım yok grafik kartını bilmiyorum monitörün üzerindemidir ona nasıl ulaşırım onuda bilmiyorum grafik kartına nasıl ulaşabilirim söylerseniz
    quote:

Dedigimiz testleri yapmadiginiz surece bu anlamsiz garip sorunun ne oldugunu uzaktan kimse anlayamaz.
    Size yardim edemiyor olmamizin sebebi bu..

Hic birsey yapamiyorsaniz, bir arkadasiniz evine gidin.
    Orada degisik grafik karti ve monitor ile durumu gozleyin.

Boylece sorun nereden kaynaklaniyor, en azindan onu ogrenip ona gore hareket ederiz.
    Biraz da sizin yardimci olmaniz gerekiyor yani.

• Grafik karti, kasa icindeki anakart ustundedir.
    Ama saniyorum sizin bu konuda pek tecrubeniz yok.
    O yuzden sunu yapin, bunu yapin demeyecegim.

Size tavsiyem cevrenizdeki birinden yardim istemeniz veya bir dukkana goturmenizdir.
    Uzaktan yapilabilecek birsey goremiyorum cunku, uzgunum.
  • aslında çok isterdim daha bu güne kadar kasayı açmadım daha yeni kullanıcıyım bilgisayarı alalı on bir ay oldu bu forumlardan bilgimi arttırmaya çalışıyorum belki uzaktan yardım gerekecek bir sorun olmayabilir haklısınız ama ben böyle bir sorunu daha önce yaşamış bir arkadaşın haberini almak istemiştim aslında ben daha çok ekran kartından şüphe etmekteyim birazcık sistem bilgisi ile acizane ama yok diyorum birde başka şey diyorum aslında yani bu sorunun bir olması bir olmaması bir bozulup bir düzelmesi nasıl açıklanır bilmem ama bilgisayarımda dengesizllik var aldığımdan beri on bir aydan beri aslında türlü sorunlar yaşadım onlar geçti gitti belki güncellemelerle hal oldu bilmiyorum ama bu VİSTA yı aslında pek kimse tavsiye etmiyor ben çok sorun yaşadım sırf bu sorun için format attım ama yine de düzelmedi format atar atmaz açıldı pc ve yine aynı hayret ettim sanırım formata rağmen benim sorunum donanım olsa gerek diye düşünüyorum ama hangi parçada bilemem format atalı bir ay oldu ben beş gün önce sürücüleri öğrendim ve yükledim ama daha da bir sapıttı pc internet bağlanamadım sonra bağlantılardan modemin içine geldim fabrika ayarlarına döndümde ondan sonra sorunsuz bağlanabildim ve dahada kötüsü bu sorun daha da kötü oldu hani yazılar bazan arada sırada normale dönüyordu ya bu sefer sürücülerden sonra hep bozuk kaldı maalesef saatin yanında o kadar uğraşmama rağmen eskiden ekran kartımın simgesi bulunuyordu ama ne yaptım ise göremedim aslında sürücüden sonra gözüküyordu ama sonra kayboldu görev çubuğuna özelliklerden bilirsiniz göster dedim ayarlarda ama yok göstermedi dinlemedi beni pc daha sonra bende bütün sürücüleri kaldırdım şimdi hiç bir sürücü yok şunuda belirtmeden geçmeyeyyim biraz uzun oldu ama insan dolunca daha önce quick time foramatına ait foto ve videoları sorunsuz izleyebiliyordum bir kaç tane codec içerikli player ve codec dönüştürücü kurdum amacım aslında sadece bu formatı değişip divix te oynatabilmekti olmadı bende sonra onların hepsini kaldırdım ama sonra daha önce pc ye kurduğum quicktime programı ile şakır şakır izlerken program bile açılmıyordu artık defalarca indir kaldır sonra nazlı da olsa açıldı ve şimdi izleye biliyorum fakat aynı anda ben media player ve media center ile bile izliyordum ama şimdi ise imkansız belki işinize yarar mesala media playerda izlemek istediğimde şöyle bir uyarı alıyorum codec bileşeni alınıyor diyor bekliyorum sonra alındı diyor ama çalmıyor oynatmıyor ve ortada şöyle yazıyor Windows Media Player dosyayı yürütemiyor. Player, dosya türünü veya dosyayı sıkıştırmak için kullanılan codec bileşenini desteklemiyor olabilir. evet aynen böyle yazıyor acaba diyorum mesele bu codec sorunlarındanmı kaynaklandı diyorum ama formatla bu sorun bitmiş olması lazım dimi neyse başınızı ağrıttım teşekkür ederim.
    quote:

Grafik karti, kasa icindeki anakart ustundedir.
    Ama saniyorum sizin bu konuda pek tecrubeniz yok.
    O yuzden sunu yapin, bunu yapin demeyecegim.

Size tavsiyem cevrenizdeki birinden yardim istemeniz veya bir dukkana goturmenizdir.
    Uzaktan yapilabilecek birsey goremiyorum cunku, uzgunum.

• şunuda belirteyim bilgisayarımı açarken yaklaşık iki üç dakika süren bir bağırtı var çok teşekkür ederim.
  • Senin problemi dusunurken aklima geldi. Belki biliyorsun bu Windows``un ONECARE diye internetten bozuk dosyalari duzelten virusleri bulan 90 gun ucretsiz bir hizmeti var. Birkac ay once benim Bilgisayar nerdeyse cokuyordu, bu hizmet sayesinde kurtarmistim. Ama benim XP lisansli. Vistada calisiyor Beta surumu. ama full scan yaptir, buldugu virus ve bozuk dosyalari da sil fayda eder zannediyorum. Kolay gelsin.

http://onecare.live.com/site/tr-tr/center/whatsnew.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 21 Eylül 2008; 18:25:41 >
  • çok teşekkür ederim dostum ben aslında windows live onecare hizmetini msn de aldığım dosyalar için kullanıyorum ama birde senin dediğini yapalım bakalım ama şunu sormak isterim formatla aslında ne kadar problem var ise pc de giderilmesi gerekmezmi aslında dostum şu anda forumda olduğunu görüyorum senin bu sistemi çalıştırırken dikkat etmemiz gereken bişi varmıdır diğer antivirusu ve windows defender i ve güvenlik duvarı falan ne yapacağız bu konudada yardımcı olursan çok sevinirim seni bekliyor olacağım dostum.
    quote:

Senin problemi dusunurken aklima geldi. Belki biliyorsun bu Windows``un ONECARE diye internetten bozuk dosyalari duzelten virusleri bulan 90 gun ucretsiz bir hizmeti var. Birkac ay once benim Bilgisayar nerdeyse cokuyordu, bu hizmet sayesinde kurtarmistim. Ama benim XP lisansli. Vistada calisiyor Beta surumu. ama full scan yaptir, buldugu virus ve bozuk dosyalari da sil fayda eder zannediyorum. Kolay gelsin.

• ayrıca belirtmedende geçemiyeceğim vistam orjinaldir
    quote:

Orjinalden alıntı: cinar844

çok teşekkür ederim dostum ben aslında windows live onecare hizmetini msn de aldığım dosyalar için kullanıyorum ama birde senin dediğini yapalım bakalım ama şunu sormak isterim formatla aslında ne kadar problem var ise pc de giderilmesi gerekmezmi aslında dostum şu anda forumda olduğunu görüyorum senin bu sistemi çalıştırırken dikkat etmemiz gereken bişi varmıdır diğer antivirusu ve windows defender i ve güvenlik duvarı falan ne yapacağız bu konudada yardımcı olursan çok sevinirim seni bekliyor olacağım dostum.
    quote:

Senin problemi dusunurken aklima geldi. Belki biliyorsun bu Windows``un ONECARE diye internetten bozuk dosyalari duzelten virusleri bulan 90 gun ucretsiz bir hizmeti var. Birkac ay once benim Bilgisayar nerdeyse cokuyordu, bu hizmet sayesinde kurtarmistim. Ama benim XP lisansli. Vistada calisiyor Beta surumu. ama full scan yaptir, buldugu virus ve bozuk dosyalari da sil fayda eder zannediyorum. Kolay gelsin.

• vistada masaustu ıkonlarını kucultup buyultmek ıcın ctrl tusuna basılı tutarken mouse nın uzerınde tekerleğı ılerı gerı dondurduğunuzde ıkonların boyutları değişir

bu bahsettığım sekılde denermısınız ctrl ye basılı tutarken mouse nın uzerındekı tekerleğı dondureceksın yanı
  • ah dostum keşke sorunum bu kadar basit olsa idi keşke ama maalesef sadece masa üzerinde değilki heryerde pc nin heryerinde ve herşeyde bu durum yani monitörde gördüğüm herşeyde format atmama rağmen maalesef düzelmedi ve buradaki dostlardan yardım talep etmeye devam ediyorum çok teşekkür ederim alakan için
    quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

vistada masaustu ıkonlarını kucultup buyultmek ıcın ctrl tusuna basılı tutarken mouse nın uzerınde tekerleğı ılerı gerı dondurduğunuzde ıkonların boyutları değişir

bu bahsettığım sekılde denermısınız ctrl ye basılı tutarken mouse nın uzerındekı tekerleğı dondureceksın yanı

• dostum yukarıya bı dosya yuklemıssın ama ıptal olmus

su bozulmaların goruntusunu paıntte kaydedıphttp://imageshack.us/ bu sıteye yada forumun resım ekleme ozellığıne eklersen sevınırım

bı gorelım nası bıseymıs okurken akılda canlandırmak zor oluyor

http://imageshack.us/ resimleri bu siteden yukle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 21 Eylül 2008; 21:53:14 >

• forumun resim ekleme özelliğine nasıl ulaşabilirim dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

dostum yukarıya bı dosya yuklemıssın ama ıptal olmus

su bozulmaların goruntusunu paıntte kaydedıphttp://imageshack.us/ bu sıteye yada forumun resım ekleme ozellığıne eklersen sevınırım

bı gorelım nası bıseymıs okurken akılda canlandırmak zor oluyor

• Printscreen tusuna bas, sonra Paint'i aç.
    CTRL+V ile ekran görüntüsü yapistir.
    JPG olarak kaydet, tinypic.com'a yükle.

Ekran resmini birisine gondermek icin. Forumdan alintidir.

Ben One care kullanirken hicbir seyi kapatmiyom. O arkada calisiyor. Benim mesenger ve explorer la istedigimi yapiyorum, bir etkisi olmuyor yani. Birde benim dusuncem On bellekte Hard Diskin on kisimlarinda yazili ogeler Formatta atsan kaliyor. Bu program onlarida tariyordur tahminim. Valla soyleyeyim XP de tam tarama 2-3 saati buluyor 80 GB lik laptopta. Denemekten bi sey cikmaz. İstemezsen zaten Microsoft la bilgilerimi paylasma secenegide sunmuslar. O da zararli dosyalar bulunursa cikiyor. Dikkat edersin. Bol sanslar.
  • dostum senden cevap beklerken ben senin bu sayfadaki aşağıda vermiş olduğun linki tıkladım ve baktım hayret herzaman açtığımız posta kutusundan başka bişi değil ama one care ve burası türkçe okudum ve indirdim türkçe imiş ve başlattım şu anda başlamış durumda ama dostum senin vermiş olduğun bir link daha var bana gelen e-mail adresimde olan link 90 günlük diyor ve yabancı dille yazılmış ben ona baktım ama yabancı dillim olmadığı için kullanamadım gerçi biraz anlıyorum ingilizceden ama tam tercüme edemedim orada ne diyor acaba sanırım güvenlik duvarını ve antivirusu kaldırmaktan bahsediyor gibi geldi bana doğrumudur yoksa ben bu ikinci yazan yani ingilizce yazan yeremi taratma yapacaktım ama aslında her ikiside aynı değilmidir sana zahmet yardımcı olursan sevinirim
    quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.