Şimdi Ara

Bütün konuları okuyarak monitör çıkmazında kalma kim haklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı büyük ihtimal msi r9 390 olucak.
    Oyun için 500-700 tl arası monitör.
    Göz yormaması önemli günde en az 6 saat başındayım bazen 12saati bulabiliyor :)

Yukarıdaki mesaj eskidir.

Güncelleme:
    Çözemediğim konular
    1-Ips monitör ıps-led ve ıps-lcd olarak 2çeşidi varmı?
    2-Ips monitör kullanıyorum ghosting yaşamıyorum 5ms ile 1ms fark etmezsin?
    3-Tn panelin renleri iyi değil niye alınıyor?Sırf oyun için göz zevkinden mi vazgeçiyorlar?
    4-1ms ile fps arasındaki bağlantı ne atıyorum herkes sli köprü kullanıyorda oyunlarda 100fps geçiyorlar ondan 1ms farkediyor diyor?
    5-Hangisi daha yeni teknoloji ips mi sadece led mi tn mi?
    6-Asusların çoğunda ölü pixel ve ışık sızması olduğu?Niye hala üretiyorlar yada satılıyor madem?
    7-Çok üst düzey ips monitörler haricindeki ips monitörlere çöp denmesi?
    8-Samsungun yeni çıkardığı cf390 paneli nedir?Vatanda gördüğüme gayet iyi ama full hdye o kadar para verilmezmiş?Sanki 800tlye 2k yada 4k var?

Aklımda o kadar soru olduki monitör almayı geçtim.Bana öyle bir monitör söyleyinki insanımızı tatmin etsin.
    O iyi değil bu değil tamam kardeş herkes 3-4bin tl monitör alamaz?Beni pişman etmicek bir monitör araştırıyordum ama yok hiçbirşeye karar veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 22 Mayıs 2016; 2:02:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vasak09 kullanıcısına yanıt
    VP247H modelini alabilirsiniz, hem 1MS, hem düşük mavi ışık, hem de titreşimsiz panel var.

https://www.asus.com/tr/Monitors/VP247H/
    Arkadaşın önerdiği model yerinde olmuş hem fiyat aralığı uyuyor bütçenize hemde düşük mavi ışık teknolojisi ve titreme önleme ile en önemli kriteriniz olan göz yorulmalarini engelliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dikkatimi çekti tam yerinde güzel bir tespit.
  • hepsiburada.com dan BenQ GL2460 24" monitör aldım kurulumunu yaptıktan sonra baktım ki monitörün tam ortasında yeşil nokta (Ölü piksel) vardı.. 2 defa servisine gönderdim ikisinde de (1 adet ölü piksel mevcut standartlara uygun) deyip geri gönderdiler.Aman beyler alırken Monitörün garantisi hangi firmaya ait sorun..Yoksa benim gibi mağdur olursunuz !!!

https://www.sikayetvar.com/tecpro-teknoloji-garanti-kapsamindaki-urunu-onarmiyor
  • ASUS VX238H 23” LED 1 MS FULL HD 1080P 2XHDMI D-SUB+DVI SİYAH HOPARLOL KUL.ÇIKIŞI elimde sıfır olarak mevcut ilgilenirsen fiyatta destek sağlarım.
  • Çözebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim paneller hakkında bilgisi olmayan monitörü kullanmadığı halde tavsiyen veren olmasın mümkünse.
    Tv panelleri hakkında bilgim var ama bu pc monitöründeki çeşitlilik bir tuhaf her monitör modeli değiştikçe panel kalitesi değişiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    quote:

Güncelleme:
    Çözemediğim konular
    1-Ips monitör ıps-led ve ıps-lcd olarak 2çeşidi varmı?
    2-Ips monitör kullanıyorum ghosting yaşamıyorum 5ms ile 1ms fark etmezsin?
    3-Tn panelin renleri iyi değil niye alınıyor?Sırf oyun için göz zevkinden mi vazgeçiyorlar?
    4-1ms ile fps arasındaki bağlantı ne atıyorum herkes sli köprü kullanıyorda oyunlarda 100fps geçiyorlar ondan 1ms farkediyor diyor?
    5-Hangisi daha yeni teknoloji ips mi sadece led mi tn mi?
    6-Asusların çoğunda ölü pixel ve ışık sızması olduğu?Niye hala üretiyorlar yada satılıyor madem?
    7-Çok üst düzey ips monitörler haricindeki ips monitörlere çöp denmesi?
    8-Samsungun yeni çıkardığı cf390 paneli nedir?Vatanda gördüğüme gayet iyi ama full hdye o kadar para verilmezmiş?Sanki 800tlye 2k yada 4k var?

ilk mesajınızdan sonra soruları eklemişsiniz.

1. hayır artık yok. Hepsi IPS ve LED arka aydınlatmalı.
    2. 5ms ile 1ms arasındaki farkı oynadığın oyuna bağlı olarak hissedersin, hele lag varsa daha da çok hissedersin.
    3. TN panellerin görüş açıları dardır. yani yanlardan IPS kadar iyi görünmez. Ama oyun oynayan kimse de ekrana yandan bakmaz. Film vs için IPS bu yüzden tavsiye edilir.
    Ayrıca her TN panelde renk kötüdür demek yanlış olur. Mesela şu panel 10bit.https://www.asus.com/tr/Monitors/PB287Q/specifications/
    4. bir bağlantı yok.
    5. ikisi de paralel devam eden teknolojiler. Ayrıca VA, MVA vb gibi "in plane switching" genel adıyla ilerleyen işler de var. Yeni ya da eski demek zor.
    6. Asusta hepsiburada da 50-60 model var. çoğunda pixel vs var işi yalan. PG279Q da ışık sızması var birtek. o ayarda monitör yapmak zor. forumda konusunda sebepleri yazıyor. Sadece asus değil hiçbir markada eskisi gibi pixel çıkmıyor artık.
    7. kullanım amacı nedir? Asus PA249Q IPS monitör ama %99 adobe rbg renk gamutu destekler. Baskı işi yapan fotoğrafçılar vs kullanır. bu monitörü bile 200 saat kullandıktan sonra renkleri kalibre eden kişiler bunlar. Onlara sorarsan normal IPS çöptür. Ama normal film izleyen birine göre hiç parkı yoktur normal ips ile o monitörün.
    8. CF290 monitör VA panel kullanıyor. 5.madde de bahsetmiştim zaten :) şu yazıda kaynak olur. denk gelmiş.https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-expands-curved-monitor-portfolio-with-three-new-1800r-curvature-displays

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkange -- 22 Mayıs 2016; 10:36:51 >

• erkange E kullanıcısına yanıt
    vakit ayırdığınız için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.