Şimdi Ara

Bütünlemeye girmek için dilekçe felan mı veriyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (14 Mobil) - 1 Masaüstü14 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
21.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ytudayım, ortalamamı 2 nin üstüne çıkarmam lazım, büte girmek için ne yapmak gerekiyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bütünlemeye Nasıl Girilir: Başvuru, Dilekçe ve Diğer Önemli Bilgiler

Büte Girme Süreci

Üniversite öğrencileri, dönem sonunda yetersiz not ortalaması nedeniyle bütünleme sınavına girmek zorunda kalabilirler. Bütünlemeye girmek için belirli prosedürleri takip etmeniz gerekmektedir.

Büteye Başvuru Yapılır mı?

Hayır, bütünlemeye girmek için doğrudan bir başvuru yapmanız gerekmez. Öğretim görevlisi, dönem sonu notlarının açıklanmasından sonra bütünlemeye girmeye hak kazanan öğrencileri belirler.

Büte Girmek İçin Dilekçe

Dilekçe veya herhangi bir resmi başvuru yapmanıza gerek yoktur. Bütünlemeye girmeye hak kazanan öğrenciler, doğrudan sınav tarih ve saati hakkında bilgilendirilir.

Bütlere Nasıl Girilir?

Bütünleme sınavlarına girmek için şunları yapmalısın:

• Öğretim görevlisinin belirlediği tarih ve saatte sınav yerine git.
    • Öğrenci kimliğini ve varsa sınav giriş belgeni yanında bulundur.
    • Sınav süresince dürüst ve etik kurallara uygun davran.

Büte Nasıl Kalınır?

Bütünleme sınavından başarılı olmak için şunlara dikkat etmelisin:

• Derse ait tüm konuları gözden geçir.
    • Pratik soruları çöz ve örnek sınavlara gir.
    • Sınav sırasında zamanını iyi yönet.
    • Zor soruları atlamaktan çekinme ve sonra dön.

Önemli Notlar

• Bütünleme sınavı, dönem sonu sınavına eşdeğerdir.
    • Bütünleme sınavından başarısız olan öğrenciler, dersi tekrar almak zorunda kalabilir.
    • Bütünleme sınavına girme hakkı, yalnızca o dönem almış olduğun dersler için geçerlidir.

Umarız bu bilgiler bütünleme süreci hakkında sana yardımcı olmuştur. Herhangi bir sorunuz varsa, öğretim görevlisine veya ilgili birime başvurmaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim üniversitede hic bısey yapmana gerek yok, sınav takvımıne bak o saatte gel gir sınava o şekil işliyor ama ünıversıteden unıversıteye degısıyor mu orasını bılemem. Bi ogrencı ıslerını ara sen yarın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dersten kalman lazim. But kalanlar icin final niteligi tasiyan bir sinavdir. Sizin uni de farkliysa bilemem tabi. Oyle notumu arttirmak istiyorum bute girecegim gibi bir durum olacagini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

O dersten kalman lazim. But kalanlar icin final niteligi tasiyan bir sinavdir. Sizin uni de farkliysa bilemem tabi. Oyle notumu arttirmak istiyorum bute girecegim gibi bir durum olacagini sanmiyorum.

Var var bizde de öyle, dd alanlar da girebiliyor yükseltme maiyetinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys

quote:

O dersten kalman lazim. But kalanlar icin final niteligi tasiyan bir sinavdir. Sizin uni de farkliysa bilemem tabi. Oyle notumu arttirmak istiyorum bute girecegim gibi bir durum olacagini sanmiyorum.

Dogrudur o zaman. Uniden uniye degisiyor demek. Bologna sureci diye bir sey alt nesiller icin o yuzden epey sey degisti kafalar karisti

• Uludağ Üni' de de öyle. Gelip, hangi dersi aldıysan o hocanın sınavına giriyorsun. Dilekçe falan verilmiyor
  • Bizde elini kolunu sallaya sallaya giriyorsun .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam metalurji muhendisligimi okuyorsunuz ? Eger oyleyse hangi uni oldugunu sorabilirmiyim ?
  • Bu arada DD,yani koşullu başarılı muhabbeti nedir tam olarak hocam girsem mi bunun bütüne
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys

quote:

Dogrudur o zaman. Uniden uniye degisiyor demek. Bologna sureci diye bir sey alt nesiller icin o yuzden epey sey degisti kafalar karisti

Mesela Uludağ da FF-FD girebiliyor sadece.Okul onu ilan eder siteden bakman da fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

quote:

Hocam metalurji muhendisligimi okuyorsunuz ? Eger oyleyse hangi uni oldugunu sorabilirmiyim ?

Pm attim.

• DD olduğunda dilekçe veriyorsun, FF ise istediği gibi girebiliyor. Bizim okulda böyle
  • beyler girebilmek için kalmak yada koşullu geçmek gerekiyormuş. yani cc nin altında almak. yani cd alırsam girebiliyorum. fakat açıklama bulamadım nasıl girilir nasıl edilir.
    devlet ingilizcem dd ona girmeyeceğim yapabileceğimin en iyisi oydu. dd ile geçebilmek için ortalamanın 2.0 ve üstü olması gerekmiş. hem ondan kalmak istemiyorum hemde devlet bursu alıyorum. 2.0 kritik.
  • Peki finale girmek zorunlumu ?
  • Bizde FF FD hariç dilekçe veriyosun. CC'ye kadar olan derslerin bütüne girebiliyosun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.