Şimdi Ara

buyrun 2500cc lik amerikadaki halk arabası (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
11.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akadaşlar takmışsınız şu bor a sanırsın altın mubarek!!! adamlar teknoloji üretiyo sizi bor mu kurtaracak??? yapmayın allah aşkına...
  • Bor çok önemli bir kaynaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

Dünyanın 4'te 3 ü su... Ayrıca tüm kaya, maden ve diğer tüm zımbırtılarda büyük oranda su içeriyor.

En düşük tahmin di o. Optimist davranırsak 2000 yıl yeter petrol... Ayrıca tarımdan elde edilen petrolün sınırı yok. Tabi küresel ısınmadan dolayı üretecek bitki, ya da onları ekecek insanlar hayatta kalmayı başarırlarsa

4'te 3 dedigin deniz suyuyla 3 gun bile yasayamazsin.

quote:

Halihazırda tespit edilenler minimum 300 yıl yetiyor. Tespit edilmeyenlerle beraber en az 1000 yıl yetecek kadar petrol var olduğu öngörülüyor. Tarımdan elde edilen yakıtlar bu kapsamın dışında... Yani rahat olun arkadaşlar şu an en kötü tahminle 800 yıl boyunca benzini bol bol kullanabileceğiz. Zaten bindiğimiz arabalar taş çatlasa 6.4 litre olur bu fani dünyada. Tutup ta 12000 cc motor arabaya binmiyoruz...

1000 yil falan hikaye... boyle kesin cumleler kuruyorsan kaynak gostereceksin. Yoksa bisey bilmeyip bos konusanlar gibi kucuk duruma dusersin! Bizim omrumuze yetecek kadar petrol oldugu bi gercek, randimanli elekrtikli araclari ise muhtemelen cocuklarimiz kullanirlar. bu durumda 300-500 yillik petrol olup olmadiginida bilemezsin. Dunyanin yarisi ac yasarken biyoetanol uretmekte en son care... pek pratik degil.

quote:

Bu ülkenin eğitim ortalaması ilkokul 4 ncü sınıftır... ABD halkına cahil diyenlere acıyorum. Çünkü kendilerinin zırcahil olduklarından haberleri bile yok....

Egitim ortalamasini nereden biliyorsun? istatistik arastirmasi yaptin mi hic? neye dayanarak soyluorsun? kaynagin nerde?! Amerikan halkinin buyuk kisminin cahil oldugu bir gercektir. Bu gercegi dile getirenlere nasil ve neden aciyorsun anlatabilecekmisin??

quote:

Şu anda bindiğimiz otomobillerin alayı, kullandığımız askeri teknoloji, uçak, tank, füze, telefon, şuraya yazmamaızı sağlayan İnternet sistemi, Laptoplarımızın içindeki işlemci ve envai çeşit düzenekler, ampul ve aklına gelen ne varsa ABD halkının buluşu ve seri imalatıdır. Yemek yediğimiz tabağa pislememek gerekiği kanaatindeyim. Adam satmayınca helikopter, Jet yalvarıyosun sonra abi nolur sat, bak bir sürü para var devletimizde die.... Eleştirenlerin ne faydası var bu ülkeye...

Su anda kullandiklarimiz abd halkinin eseri degildir! Halkin imece usuluyle teknoloji urettigi falan yok. Senin o abd halki dedigin, yedi kitadan insan harmanidir. O teknolojileri bulup gelistirende cogu zaman almanyadan giden gocmenlerdir. Uygun sart saglandigi taktirde ayni teknolojiler hatta daha bile iyileri buradada uretilirdi... Teknoloji gelisimi surekli devam etmistir ve edecektirde.

Ilk mezopotamyada basladi. Neden, cunku dicle ve firat'in sagladigi uygun sartlar vardi. Uzun bi sure ortadoguda kaldiktan sonra Ronesans ve Reform ile avrupaya yayildi. Sonucunda pusula ve amerikanin kesfi geldi. Amerika kimsenin degildi, her isteyen gidebiliyordu hepsinden onemlisi de altin ve dogal kaynaklar boldu. Yani sartlar orada elverisliydi... Nasil istanbulun fethiyle bilimadamlari osmanlidan kactiysa, hitlerin zaferiyle dunyada parayi kontrol eden yahudilerde amerikaya kacti... Ataturk oyle ileri gorusluydu ki bi kismini turkiyeye davet etti ama cografi olarak kosullar uygun degildi.

Yani olayin amerikan halkiyla falan alakasi yok genco ;) ogretmenini azcik dinleseydin bunlari bilirdin, hepsi ortaokulda ogretiliyor. Diger mesajlarinida okudum hepsi bombos amerikan ozentiligi dolu... Anlasilan amerikan ruyasi seni fazla etkilemis. Oraya ruya pesinde gidenler kabusla uyaniyor. en fazla taksici ya da biraz kafan calisiyorsa ucuz isgucu olarak kullanirlar seni.

Ne yigitler amerikan ruyasi pesinde heder oldu, cok duyduk biz bu ozenti laflari. Oyuzden tekrar soyluyorum bak, milletin kafasini ordan burdan duydugun yalan yanlis bilgilerle bulandirma! azcik buyuyunce, aklin yerine gelince hak verirsin bana.

• Abd nin gücü beyin göçünü kendi ülkesine uygulayarak bu günlere geldi. Halkı çok akıllı değil.

Ama insanlar rahatına inanılmaz düşkün ben böle bişey görmedim. Ye, iç, araba kullan... Spor yok her yere arabayla gidiyorlar. Çok obez insanlar, burdaki kızların eline su dökemezler vucut yapısı olarak... Türk kızları çok daha sağlıklı ve fit.

Araba burda elin ayaın gibi çok kıymetli. Arabasız hiç bir şey yapamassın...

Mesafeler çok uzun bir de. Şurdan bi migrosa ineyim diyemiyosun. Şehir merkezi diye bir olay yok, şehirler çok dağınık ve bölgelere serpilmiş...
  • LAST_DRIVER git kitap falan oku. Ne bileyim bir şeyler yap işte. Büyük ihtimalle Amerika'da falan yaşıyorsun. Ya da yaşadın. Seni de etki altına almışlar besbelli. Dünyadan bihaber yaşıyor bütün Amerika. Bunu anlayamayacak kadar kör olmayın. İlkokul 3'le 5'le cehalet ölçülemez. Amerika halkı kendisini evrenin merkezinde hissediyorsa cehalet bu olabilir pekala. Cehaletin tanımı yapılabilir pek çok yönden.

Aslında fazla uzatmaya gerek yok. Biraz sıksak 2000 yıl daha petrol bitmez diyebilecek kadar coşmuşsa bir insan zaten söylenecek bir şey kalmamıştır. Önce kendini frenlemeye öğrenmelisin bence. Tüketim toplumunda yaşamak bir insanı ne hallere düşürüyor, herkes görsün. Gülemiyorum ama ağlayamıyorum da...

720p;

Yazdıklarının aynılarını birebir tecrübe ettim. Aracında uluslararası radyoları dinleyen (ki bu sistemi kurmak çok basit ve ucuz) insan bulmak bile zor. En fazla yan mahalleden haberleri var insanların özellikle merkezden uzak bölgelerde.

Gece gelen (son) bir müşteri için koca bir paket ketçap ve hardal açıldı. Sonrasında 1 defa kullanılıp hepsi çöpe atıldı. Onlarca örnek verebilirim bunun gibi şeylere. Olaylar öyle televizyonlarda göründüğü gibi "the american way of life..." değil...

• amerikanın nesini savunuyorsunuz yaw okumuşlar ama adam olamamışlar kendi basbakanlarını öldürürler,kendi ikizkulelerine uçak sokarlar daha bunun gibi neler neler,Irak halkına demokrasi götürene kadar afrikada bin tane ülke var gitsinler onlara demokrasi götürsünler. amerika girince çanak anten almışlarmış tabii alırlar adamları yavas yavas emperyalizme alıştırıcaklar amerika sonra hepsini fatura bagımlısı yapıcak calış bakalım amerikaya sonra tabii adamlar 2.5lik golfle gezer.Irakda ölen kişilerin sayısı belli degil kendi ailesinden bir kişiyi bile insan kaybetmeye tahammül edemiyor orda bir milyon insan ölmüş dile kolay keşke hiç girmeseydine saddam arada bir iki üç kisi assaydı.daha bin tane şey yazarımda burası yeri degil konumuz 2.5lik golf.
  • Amerikan düşmanları sahneye dökülmüş.

Türkiyenin haline bakmadan yazı yazıyorlar.

quote:

Ne yigitler amerikan ruyasi pesinde heder oldu, cok duyduk biz bu ozenti laflari. Oyuzden tekrar soyluyorum bak, milletin kafasini ordan burdan duydugun yalan yanlis bilgilerle bulandirma! azcik buyuyunce, aklin yerine gelince hak verirsin bana.

Ne yiğitlerde vatan sevgisi uğruna bu memlekette kıt kanat maaşla geçinmek zorunda kaldı, heder oldu. Çok duyduk biz bu milliyetçi lafları. O yüzden tekrar söylüyorum bak, milletin kafasını bulandırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 23 Haziran 2009; 0:02:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

bunu yazan arkadaş bilmezki 7 gün de sadece 2 gün ayak işinde çalışarak; yani 30 günde 8 gün en vasat işi yapsan bile 900-1000 dolar kazanacağını....haaaa o para amerikada kimseye yetmez; ama benim gibi öğrenci adamların arabasının yakıtını ve aylık sigortasını tamamen karşılar ve bir masrafı hafifletir

Plantamax ne zaman gıdıyorsun United States'e

Biran önce gitte gidişini kutlayalım tüm forum ahalisi olarak

Gerçi sen ordada rahat durmazsın, internet elinin altında olur nası olsa her zaman

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Amerikan düşmanları sahneye dökülmüş.

Türkiyenin haline bakmadan yazı yazıyorlar.

quote:

Ne yiğitlerde vatan sevgisi uğruna bu memlekette kıt kanat maaşla geçinmek zorunda kaldı, heder oldu. Çok duyduk biz bu milliyetçi lafları. O yüzden tekrar söylüyorum bak, milletin kafasını bulandırmayın.

bunu yazan arkadaş bilmezki 7 gün de sadece 2 gün ayak işinde çalışarak; yani 30 günde 8 gün en vasat işi yapsan bile 900-1000 dolar kazanacağını....haaaa o para amerikada kimseye yetmez; ama benim gibi öğrenci adamların arabasının yakıtını ve aylık sigortasını tamamen karşılar ve bir masrafı hafifletir

Arkadaş, parayı vuran yarı Abd yarı Tr'de yaşıyor. Şu eskiden "Koyu solcu" olduğu iddia edilen heriflerin hepsi Abd'de fink atıyor. ( Virginia Eyaleti hatta )

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: S:T

quote:

Evet 6000cc eşşek kadar motor olması lazım ekmek almaya giderken bile varmı?

ben sadece buna cevap yazdım. bunun sebebide bu mantıkla düşünen 4.6 lt lik arabayla 100m ilerideki markete sigara almaya giden insan o kadar çokki memlekette. Benim ayağımı 1.6 lt lik arabada yerden kesiyorsa, A noktasından B noktasına götürüp ihityacımı karşılıyorsa yeterde artar bile. Banane 2.5,3 lt motorun ne kadar verimli olduğundan kaç hp verdiğinden ? Ben o motorun benim soluduğum havayı ne kadar kirlettiğine bakarım, ne kadar zararlı gaz saldığına bakarım.

100m dediğin olay YANLIŞ. Abd'ye göre konuşursak mesafeler ciddi manada büyük.

Büyük mesafede büyük konforlu araç gerekir, aksi takdirde için dışına çıkar. O tip bir arabayada 1.6 motor takarsan yürümez. Hatta daha fazla bile yakabilir. Piyasadaki 1.2 motorlu araçlara bak 1.6 kadar yakıyorlar neredeyse, aynı mantık.

100 metre de en fazla 3-4 komşu geçilir ABD'de. Heryerde market de bulunmayabilir TR'deki gibi. Neyse ben yıllardır her ay 3 karton sistemimi oturttuğum için gereksiz yere ayda 30 kez bakkala markete girip "bi sigara ver usta" moduna girmiyorum. Ha oluyor bazen ama girdiğimde de minimum 4-5 paket alır öyle çıkarım...

Mesela bigün denedik Dallas'ta arkadaşımla. Hadi dedik bugün Albertson'a yaya gidelim. (Sadece Deliler yürür ABD'de, o gün bizim yaptığımız gibi) Aman allahım mahalle marketinden 3 saatte zor döndük. Gerçi Loop attık marketten sonra ama kafadan 35 dakika uzaktaydı yürüyerek, market... (7 eleven var, köşede gas station'da eve en yakın, yürüyerek 8-9 dakika o ayrı)

Bir de kaldırımlar belli noktalarda biter semtlerde, ondan sonrası otoban olur. Yani yürümek orada olmayacak bi durummm...

Bir arkadaşımızında belirttiği gibi motor hacimlerinde düşüşler var ABD'de gerçekten. Çünkü fakir-gariban insanlar bir ara benzinin litresine 80 sent ödemeye başlayınca, çıldırmışlardı. Şu an 55-60 cent civarı sanırım çoğu eyalette. Orada oturan arkadaşlar yazar zaten birazdan kaç para olduğunu... Böyle olunca 2.5 litrelere kadar düşebiliyor garip-gureba takımı...

• Amerikalılar Litresinin 80 cent olmasına çok kızıyorlar düşün. Bizdeki rakamları duysalar herhalde meclisi uçururlardı.
  • quote:

Amerikalılar Litresinin 80 cent olmasına çok kızıyorlar düşün. Bizdeki rakamları duysalar herhalde meclisi uçururlardı.

Nefret doluydu hepsi. Bush'a çok kızıyorlardı. "O gelmeden önce 4 litresini 1 dolara alıyorduk. Şimdi şu halimize bakın, galonu tam 3.10 oldu, lanet olsun böyle sisteme" tarzı cümleler kurdular sık sık. Neyse şimdi 4 litresi 1.80'e indi. Biraz olsun moralleri düzelmiştir.

Bazı eyaletlerde 2.20'yi görüyomuş ama... Neyse asgari ücret 2.200 lira. İdare etsinler. Asgari ücretle Jeep, Lincoln, Buick, Mustang'e biniyorlar. Daha ne olsun. Burada 30-40K'lık araçlar minimum... Bizim asgari ücretlilerin yıllık maaşı, senelik pula pardon haracına yetişmez o araçların...

Herkese hediyem olsun. İmajı nisbeten düşük 2006 V6 motorlu normal Mustang. Buradaki yıllık puluyla, orada her yıl 1 tane daha alınabilir. (Türkiyedeki otomobil haraçlarını şiddetle kınıyorum.)

buyrun 2500cc lik  amerikadaki halk arabası

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 720p

Abd nin gücü beyin göçünü kendi ülkesine uygulayarak bu günlere geldi. Halkı çok akıllı değil.

Ama insanlar rahatına inanılmaz düşkün ben böle bişey görmedim. Ye, iç, araba kullan... Spor yok her yere arabayla gidiyorlar. Çok obez insanlar, burdaki kızların eline su dökemezler vucut yapısı olarak... Türk kızları çok daha sağlıklı ve fit.

Araba burda elin ayaın gibi çok kıymetli. Arabasız hiç bir şey yapamassın...

Mesafeler çok uzun bir de. Şurdan bi migrosa ineyim diyemiyosun. Şehir merkezi diye bir olay yok, şehirler çok dağınık ve bölgelere serpilmiş...

amerikada sağlıklı insan sayısı trdekinden fazla dostum.....amerikada fitness ve cardio işleri tavan yapmış durumda......

O sağlıklı insanları pek göremedim de

Ya tabi ki kendine dikkat eden insanlar var ama ben pek rastlamadım.

Tabi bu benim gözlemim yani elimde bi anket yok şu oranda insan fit diyemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

bu adamalar amerikada hyundai era accentleri nasıl alıp kullanıyorlar demekki evsizler falan alıyor orda.

Ewettt... Genellikle trash tipler biner onlara... Beyaz' sa süren "White Trash"'tir lakabı. Çöp insan tanımlaması var maalesef bu aracın sürücüleri için...

Şahsen çok acı bir durum. Külüstür tahta bir at arabasıyla, Bağdat Caddesinden geçmek gibi düşünebilirsiniz. At arabasının sürücüsünün imajı ne ise o anda, ABD'de Accent sürücüleri içinde yakın bir durum geçerlidir....

Sonuçta asgari ücretin 1600 dolarlar civarında gezindiği bir ülke. Ve bu araçlar da aynı fiyat. Burada 600 liralık otoya binen birinin imajıyla eşit. (Bu abartısız oldu) (At arabasını abartmıştım. Tepkilerden önce yaziim da boşa çıksınlar)

İşte 200o model otomatik Accent. 1900 dolar. 3000 lira...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=1&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_19_%7cB-3000%7cD-_218_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=137300225&recnum=93&leadExists=true

• hiç kendimizi kandırmayalım adamlar dünyanın zevkini sefasını sürüyor "öyle çevreci olalım daha az co2 salınımı" demeye gerek yok . amerika elektrikli araç üretme işine önem veriyor ama sırf gösteriş için , daha kyoto protokolünü imzalamadılar sebebi ise halkının refahı düşecek fabrikalar kapanacak. bizim burda fatih marka kamyonlara koyduğumuz cummins motorun daha iyilerini çift kabinlere koyuyorlar (6.7 l dodge ram)

daha neler neler orada yaşasak böyle bir derdimiz olmaz dünya kirleniyormuş vs vs anca biz kendimizi kandırıyoruz çevreci motor diye.

abd deki araçlar en azından 299+ co2 salınımı (büyük motorlu araçlardan bahsediyorum) yapıyor , modası geçmiş denilen kömürle çalışan termik santraller amerikada oldukça yaygın biz ise "dünyayı daha az kirletelim" diye termik santralleri kapatıp rusyadan milyarlarca dolarlık gaz satın alıyoruz . yani hiç kasmayalım kendimizi biz burda "kirletmiyoruz" diye sevinirken başkası kirletiyor bizim yerimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 20 Temmuz 2010; 5:02:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Öztürk

quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

bu adamalar amerikada hyundai era accentleri nasıl alıp kullanıyorlar demekki evsizler falan alıyor orda.

Ewettt... Genellikle trash tipler biner onlara... Beyaz' sa süren "White Trash"'tir lakabı. Çöp insan tanımlaması var maalesef bu aracın sürücüleri için...

Şahsen çok acı bir durum. Külüstür tahta bir at arabasıyla, Bağdat Caddesinden geçmek gibi düşünebilirsiniz. At arabasının sürücüsünün imajı ne ise o anda, ABD'de Accent sürücüleri içinde yakın bir durum geçerlidir....

Sonuçta asgari ücretin 1600 dolarlar civarında gezindiği bir ülke. Ve bu araçlar da aynı fiyat. Burada 600 liralık otoya binen birinin imajıyla eşit. (Bu abartısız oldu) (At arabasını abartmıştım. Tepkilerden önce yaziim da boşa çıksınlar)

İşte 200o model otomatik Accent. 1900 dolar. 3000 lira...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=1&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_19_%7cB-3000%7cD-_218_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=137300225&recnum=93&leadExists=true

98 model mercedes s320 bile 3000dolar.Accente iyi fiyat çekmiş

• Kayıt dışını kontrol altına alamadığımız için zammı akaryakıta yapıyoruz vergiyi pompa başında almış oluyoruz gibi bir cümle kuran maliye bakanımız olduktan sonra biz kolay kolay 1.800 cc üstünü göremeyiz. Vergininde vergisini ödeyen bir millet yoktur sanırım hangi ülkede görülmüş verginin üstünden vergi alındığı. Araç yurtdışından ülkemize giriyor girerken motor hacmine göre MTV koyuluyor bunun üstüne birde aracın MTV eklenmiş fiyatı üstünden KDV alınıyor. Buyrun aşağıdaki linki inceleyin demek istediğimiz anlayacaksınız bir araç nasıl gerçek değerinin 2 katından fazlasına satılır anlamış değilim...

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/tools/navigation/audibar/fiyat_listesi_2/r8.html

• Konudaki muhabbetler güzelmiş
  • "we love big"
    diye sloganlari var
  • 2.5L Golf mü? "O motor o kasayı zor kaldırır." muhabbetleri dönüyor mudur orda?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.