Şimdi Ara

buyrun 2500cc lik amerikadaki halk arabası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
11.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet 6000cc eşşek kadar motor olması lazım ekmek almaya giderken bile varmı?

ben sadece buna cevap yazdım. bunun sebebide bu mantıkla düşünen 4.6 lt lik arabayla 100m ilerideki markete sigara almaya giden insan o kadar çokki memlekette. Benim ayağımı 1.6 lt lik arabada yerden kesiyorsa, A noktasından B noktasına götürüp ihityacımı karşılıyorsa yeterde artar bile. Banane 2.5,3 lt motorun ne kadar verimli olduğundan kaç hp verdiğinden ? Ben o motorun benim soluduğum havayı ne kadar kirlettiğine bakarım, ne kadar zararlı gaz saldığına bakarım.
  • İlk sayfalarda demişsiniz bunu görsem 1.6-1.4 sanarım diye.Ama bize nasıl 1.2 1.4 düşük geliyor ise onlara da 2.5 aynı şekilde düşük geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: S:T

quote:

ben sadece buna cevap yazdım. bunun sebebide bu mantıkla düşünen 4.6 lt lik arabayla 100m ilerideki markete sigara almaya giden insan o kadar çokki memlekette. Benim ayağımı 1.6 lt lik arabada yerden kesiyorsa, A noktasından B noktasına götürüp ihityacımı karşılıyorsa yeterde artar bile. Banane 2.5,3 lt motorun ne kadar verimli olduğundan kaç hp verdiğinden ? Ben o motorun benim soluduğum havayı ne kadar kirlettiğine bakarım, ne kadar zararlı gaz saldığına bakarım.

100m dediğin olay YANLIŞ. Abd'ye göre konuşursak mesafeler ciddi manada büyük.

Büyük mesafede büyük konforlu araç gerekir, aksi takdirde için dışına çıkar. O tip bir arabayada 1.6 motor takarsan yürümez. Hatta daha fazla bile yakabilir. Piyasadaki 1.2 motorlu araçlara bak 1.6 kadar yakıyorlar neredeyse, aynı mantık.

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

100m dediğin olay YANLIŞ. Abd'ye göre konuşursak mesafeler ciddi manada büyük.

Büyük mesafede büyük konforlu araç gerekir, aksi takdirde için dışına çıkar. O tip bir arabayada 1.6 motor takarsan yürümez. Hatta daha fazla bile yakabilir. Piyasadaki 1.2 motorlu araçlara bak 1.6 kadar yakıyorlar neredeyse, aynı mantık.

Bi çevrene bak yada bağdat caddesine kaç kişi 4.6 hse geçecek önünden?
    sen rahatını düşünüyorsun ben ise oksijeni o uzun yol için alınan 2 lt lik motorun şehir içinde kaç lt yakacağına bakıyorum. zevk-renk ilişkisi

• Neyse bunu seninle daha fazla tartışmayacağım, çünkü bu konu yüzeysel felan değil. Baya kapsamlı, pek çok şeyi başta Abd'nin yaşam tarzıyla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 15 Haziran 2009; 13:49:41 >
  • tabi bu büyük hacimli araba konusunda sadece amerikayı şuçlamak ayıp olur zaten konuyu amerikayı şuçlamak için açmadım burda suçlanıcak bi devlet varsa oda bizim devletimizdir.bugün arap ülkeleride venezüellada arjantinde kanadada bunun gibi bir sürü ülkede büyük hacimli araba kullanıyorlar.
    bizim devletimiz bence bilinçli şekilde benzin fiyatını bu kadar yüksek tutuyor yoksa bizim ne eksigimiz varda dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz bugün kendi vatanımızda aracımızla memleketimize gidemez olduk,kendi vatanımızda hafta sonları şehir dışına bi gezmeye gidemez olduk aslında benzin ucuz olsa herkez bir yerlere gider herkez arabasına atlar memleketine gider ve inanın dogu illerimizde en azında vatanımızda büyük ekonomik gelişme olur.
  • quote:

quote:

Bırakın bu işleri.

Verseler altınıza 5-6 litrelik aracları, vergisi ve benzınıde bızden deseler gorurum o zaman ben kacınız havanın ne kadar kırlendıgı ıle ılgılenıyor...

Değil bakkala, helaya bile 6litre dıye mındar dedıgınız araclarla gıdersınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

quote:

quote:

Bırakın bu işleri.

Verseler altınıza 5-6 litrelik aracları, vergisi ve benzınıde bızden deseler gorurum o zaman ben kacınız havanın ne kadar kırlendıgı ıle ılgılenıyor...

Değil bakkala, helaya bile 6litre dıye mındar dedıgınız araclarla gıdersınız.

Kendinle beni karıştırma GTRulez
    />

• quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

Bu konu yakın zamanda 3.4. sayfalara ulaşabilir. Last driver yine iş başında

Ama konuda konu yani..
  • 2.5 Motor ama daha sade buradakinden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nemésis

2.5 Motor ama daha sade buradakinden.

evet öyle bizim burda 1.4 tsi gt 1.6 fsi goal sportline gibi donanımlar koyuyorlar
  • Ya o 4000-5000 cc lik motorlar geride kaldı.

Amerika da artık küçük hacimli motorlara geçiş sürecinde tabi orda motor hacmine göre vergi alınmadığı için bunu pek takan olmuyor.

Bir de ordaki adamlar için aracın sorunsuz olması çok önemli. Toplu taşıma sıfır her yere arabayla gidip geliyolar. Tamir fiyatları da çok yüksek olunca, millet arızadan çok korkuyor.

2500 cc lik golf motoru 1.4 tsi dan az komplike ve büyük hacimli olduğu için çok daha az yorulup çok daha az hata verecektir. Mantığı budur.

Obama gün gelir orda da hacimsel vergi almaya başlarsa görün bakalım millet nasıl kaçıyor yüksek hacimli motorlardan.

Ama bildiğim kadarıyla jetta, passatta felan 2.0 tsi lik motorlar mevcut.

Ya işte motor güçlü ve yüksek hacimli olunca az yoruluyor uzun ömürlü oluyor.

UZatmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 720p -- 15 Haziran 2009; 16:15:44 >

• yalnız bu amerikadaki arabalarda kalite sorunu var çok tandik yapılıyorlar ordaki alman araçları gene iyi ama ford focus gibi ilk çıkan mersedes ml320 jeep gibi araçları kendileri üretmeye kalkınca ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.hele ford focusları sahinden beter etmişler.
  • kimse değinmemiş;

bir diğer yüksek hacimli motor kullanmalarının sebebi de amerikan egosu ve petrole bol ve ucuz ulaşabilirlilik.

1,6 motor araca adamlar ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

kimse değinmemiş;

bir diğer yüksek hacimli motor kullanmalarının sebebi de amerikan egosu ve petrole bol ve ucuz ulaşabilirlilik.

Zengin ülke olsak bizde kullanırız. Bunun ego ile pek ilgisi yok. 1.6 gitmeyen arabalarla dolu Türkiye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 720p

Ya o 4000-5000 cc lik motorlar geride kaldı.

Amerika da artık küçük hacimli motorlara geçiş sürecinde tabi orda motor hacmine göre vergi alınmadığı için bunu pek takan olmuyor.

Bir de ordaki adamlar için aracın sorunsuz olması çok önemli. Toplu taşıma sıfır her yere arabayla gidip geliyolar. Tamir fiyatları da çok yüksek olunca, millet arızadan çok korkuyor.

2500 cc lik golf motoru 1.4 tsi dan az komplike ve büyük hacimli olduğu için çok daha az yorulup çok daha az hata verecektir. Mantığı budur.

Obama gün gelir orda da hacimsel vergi almaya başlarsa görün bakalım millet nasıl kaçıyor yüksek hacimli motorlardan.

Ama bildiğim kadarıyla jetta, passatta felan 2.0 tsi lik motorlar mevcut.

Ya işte motor güçlü ve yüksek hacimli olunca az yoruluyor uzun ömürlü oluyor.

UZatmaya gerek yok.

istatik olarak amerikalılar her 3 yılda bir araba değiştiriyorlar.şuan amerikadaki hurdalıklara gidin hep 2000li arabalarla dolu.yani onlar için arabanın geçecek yıllara dayanması pek de önemli değil.önemli olanı anlattık ama siz anlamak istemiyorsunuz.

• quote:

kimse değinmemiş;

ne egosu bee? %50si obezden gerisi de psikopattan oluşan zırcahil amerika toplumunun kendi egosunu tatmin edecek kadar bile aklı yok.ne egosu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

ne egosu bee? %50si obezden gerisi de psikopattan oluşan zırcahil amerika toplumunun kendi egosunu tatmin edecek kadar bile aklı yok.ne egosu.

• quote:

quote:

kimse değinmemiş;

Puhahahuzahuzhuzuhazuhaz

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

kimse değinmemiş;

Puhahahuzahuzhuzuhazuhaz

Adana sesim gelio mu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.