Şimdi Ara

buyrun 2500cc lik amerikadaki halk arabası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
11.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: barcelona

motor 2.5 ama çok verimli değil neden tercih ediyorlar anlayabilmek güç. 1.4 tsi motor da bu motorun verdiği performansı aynı oranda çok daha rahat verebilir belki daha fazlasını bile. amerikalıların tüketim alışkanlarını anlamak çok güç.

quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

1.4 tsi gibi bir "muhendislik harikası" dururken, neden acaba amerıka pazarına esıt guctekı atmosferık modellılerını yolluyorlar?

1.4 170hp dururken neden 2.5 170hp mesela?

Mantıklı bır acıklaması olan varsa aydınlatırsa sevınırız...

düşük hacimden yüksek güç çıkarmanın verimlilikle pek bir ilgisi yok.

verimlilik tüketilen yakıt başına alınan güç ya da birim zamanda üretilen iş ile ilgilidir.yani ben motora 1 lt yakıt vermişim o bana ne vermiş?bu sorunun cevabı bize aracın ne kadar verimli olduğunu söyler.

amerikada motorlar 70lerin ortasında ortalama 6000cc civarındaydı.hatta amerikalılar 6500cc yani 400cui hacmin altındaki motorlara smallblock derler.düşünün bizim için en devasa motorun üç katı olan motorlar onların küçük motorları idi.70lerde üretilen arabaların %90ı V8 motora sahipti.buna tüm sedan,pick-up,stationlar ve yeni çıkan hbler dahil.bize limuzin gibi gözüken bütün halk arabaları , polis arabaları ,taksiler böyle arabalardı.bu durum 80li yıllarda V6ya ve önden çekişe geçişle değişti.90larda belli başlı full-size halk arabaları dışında diğer mid-size arabalar V8 kullanmayı bıraktı.obamanın gelmesi ile ise bu durum gene değişecek.V8leri V6ya , V6ları ise L4e düşürmeyi düşünüyorlar.ama hala amerikadaki bütün polis arabaları V8dir.biz anadol pikap kullanırken onlar yükçekmek için 7000-8000lik dodge ram,silverado ve F450 kullanıyorlar ve bu araçların sayısı kesinlikle az değil.amerikada 250 milyonun üzerinde araç var ve bu araçların %50si bu tarz 7000cc motorlara sahip pick-uplardan oluşuyor.

şimdi gelelim amerikalıların neden büyük hacimli motor kullandığına.büyük hacimli motor yalnızca içine fazla yakıt-hava karışımı çekecek anlamına gelmez.aynı zamanda genleşme oranı da çok fazladır.yani patlama sonucu ortaya çıkan basınçlı sıcak gazdan çok çok daha fazla yararlanabilir.bu nedenle avrupalının kullandığı 1.4 motor 170bg iken amerikalının kullandığı 2.5 motor gene 170 bg.aradaki fark ise biri 10 litre yakıyorken diğeri aynı gücü üretmek için 7 litre yakıyo olmasıdır.yani daha verimlidir.yoksa f1 aracı gibi 850bg olup da 100kmde 200lt benzin yakmanın verimlilikle bi ilgisi yoktur tam aksine verimsizlikle bi ilgisi vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 14 Haziran 2009; 15:30:40 >

• Avrupada Golf 4lerde 1.8 T yanında 2.3 litre Atmosferik 150ps-170ps motorlarda vardı

öküz altında buzak arayan arkadaşım hoş geldin.Amerikayı keşfediyorsun bakıyorum
    Aman ortalığı karıştırmada istediğin keşfi yap
  • amerikan sitesine girdimwww.vw.com burdan iyice ögrendim.
    2.5lt - 170hp
    2.0t - 200hp
    2.0tdi - 140hp
    3 tip motor satılıyor aralarında tdi motor olması beni şaşırttı demek bu adamlar torku seviyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

amerikan sitesine girdimwww.vw.com burdan iyice ögrendim.
    2.5lt - 170hp
    2.0t - 200hp
    2.0tdi - 140hp
    3 tip motor satılıyor aralarında tdi motor olması beni şaşırttı demek bu adamlar torku seviyor.

2.0 T motorda çok daha verimli tork var,benzin de ucuz,en mantıklısı o bence
  • Neden 1.4 yerine aynı güçte 2.5 diye sorulmuş. Bu aslında direk oranın kültürü ile alakalı birşey. Big is better olayı yani.
  • Küresel ısınma
  • teknik verilerde 2.5lik motor için 0-60mil 8.2 saniye son hız 127mph diyor son hızı biraz düşük gibi geldi bana.
  • quote:

amerikan sitesine girdimwww.vw.com burdan iyice ögrendim.
    2.5lt - 170hp
    2.0t - 200hp
    2.0tdi - 140hp

Mazot yeni yeni moda oluyoor ABD'de çevrecilerin katkılarıyla. Tabi bunda tanıtımın da etkisi büyük. Sonuçta korkunç bir kanola üretimi ve bundan gelen deli bir mazot bolluğu var ABD'de...

Örneğin XZIBIT, pimp My Ride ta modifiye ettiği bir 65 Chevy ile, 0-400 yarışında Lambo Gallardo'yu falan ezip geçiyor. Koskoca Gallardo, nal topluyo 65 model çakma bir İmpala arkasında. Bunları seyreden garibanlarda hadi bari mazotlu alalım, hem kuvvetli hem de güçlü filan diip, mazotlu araçlara yöneliyor.

Yalnız mazot kamyon ve iş makinesi yakıtı. Otomobillere yakıştıramıyorum ben...

Görüntüleri bulursam eklerim buraya....

Buldum şimdi...

buyrun 2500cc lik  amerikadaki halk arabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 14 Haziran 2009; 17:43:47 >

• benzin elden vergi devletten
  • Devamı...

Bir arkadaşımızın dediği gibi anlatılmaz yaşanır. ABD halkının çevreciliğide böyle işte. 6.6 litre GM Duramax diezel motor...

Normalde truck motoru olan bu modeli, spor şanzımanla uyguluyorlar Impala'ya... Ve sonuç, garajda 1 haftada üretilen ve yüzlerce mühendisin çalıştığı Lamboyu çarpan bir araç...

• quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

DİZEL HİÇ BİR ZAMAN BENZİNE GÖRE ÇEVRECİ OLMADI.....ARADA BİR ÇEŞİTLİ YANLIŞ BİLGİLER VERİYORSUN; ÜSTELEYİPTE ORTAM BOZULSUN İSTEMİYORUM.....LÜTFEN YAZARKEN ARAŞTIRIP YAZ.......DEDİKLERİMİDE YANLIŞ ANLAMA

Dizel daha çevreci arkadaşım...Yazarken araştırıp yaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

DİZEL HİÇ BİR ZAMAN BENZİNE GÖRE ÇEVRECİ OLMADI.....ARADA BİR ÇEŞİTLİ YANLIŞ BİLGİLER VERİYORSUN; ÜSTELEYİPTE ORTAM BOZULSUN İSTEMİYORUM.....LÜTFEN YAZARKEN ARAŞTIRIP YAZ.......DEDİKLERİMİDE YANLIŞ ANLAMA

Mazot üretiminin ve kullanımının, çevreyi benzinden daha fazla kirlettiğini biliyorum...

Zaten çevreci olduğunu iddia etmiyorum. Sadece çevrecilerin ağzındaki sakızın markasını söledim...

Ayrıca evrenin sadece 25 milyar yılı kaldı. Eninde sonunda çevre diye bişi kalmayacak. Romantik davranmanın hiç bir anlamı yok bence...
  • bu adamalar amerikada hyundai era accentleri nasıl alıp kullanıyorlar demekki evsizler falan alıyor orda.
  • quote:

bu adamalar amerikada hyundai era accentleri nasıl alıp kullanıyorlar demekki evsizler falan alıyor orda.

Ewettt... Genellikle trash tipler biner onlara... Beyaz' sa süren "White Trash"'tir lakabı. Çöp insan tanımlaması var maalesef bu aracın sürücüleri için...

Şahsen çok acı bir durum. Külüstür tahta bir at arabasıyla, Bağdat Caddesinden geçmek gibi düşünebilirsiniz. At arabasının sürücüsünün imajı ne ise o anda, ABD'de Accent sürücüleri içinde yakın bir durum geçerlidir....

Sonuçta asgari ücretin 1600 dolarlar civarında gezindiği bir ülke. Ve bu araçlar da aynı fiyat. Burada 600 liralık otoya binen birinin imajıyla eşit. (Bu abartısız oldu) (At arabasını abartmıştım. Tepkilerden önce yaziim da boşa çıksınlar)

İşte 200o model otomatik Accent. 1900 dolar. 3000 lira...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=1&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_19_%7cB-3000%7cD-_218_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=137300225&recnum=93&leadExists=true

• quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

bu adamalar amerikada hyundai era accentleri nasıl alıp kullanıyorlar demekki evsizler falan alıyor orda.

Ewettt... Genellikle trash tipler biner onlara... Beyaz' sa süren "White Trash"'tir lakabı. Çöp insan tanımlaması var maalesef bu aracın sürücüleri için...

Şahsen çok acı bir durum. Külüstür tahta bir at arabasıyla, Bağdat Caddesinden geçmek gibi düşünebilirsiniz. At arabasının sürücüsünün imajı ne ise o anda, ABD'de Accent sürücüleri içinde yakın bir durum geçerlidir....

Sonuçta asgari ücretin 1600 dolarlar civarında gezindiği bir ülke. Ve bu araçlar da aynı fiyat. Burada 600 liralık otoya binen birinin imajıyla eşit. (Bu abartısız oldu) (At arabasını abartmıştım. Tepkilerden önce yaziim da boşa çıksınlar)

İşte 200o model otomatik Accent. 1900 dolar. 3000 lira...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=1&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_19_%7cB-3000%7cD-_218_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=137300225&recnum=93&leadExists=true

camlar manuel otomatik vites ve cruise control var. ilginç bir donanım.

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

camlar manuel otomatik vites ve cruise control var. ilginç bir donanım.

Bence gayet normal. Her yer dümdüz yol. Cruise'ü kitlersin, kafana göre puronu, kahvenin (kaçak olarak viskini) içerek yola devam edersin. Mesela Texas sıcak memleket ve tüm araçlar klimalı. Dolayısıyla neredeyse hiç camlar açılmaz ABD'de. Zaten sürüş emniyeti açısından da çok tehlikeli camlar açık seyahat etmek. Araçların tamamı otomatik, fakat amele vites, spor araçlar da hafiften var ve de nadiren görünüyor trafikte. Ne biliim mesela her gün en fazla 2-3 adet manuel vites araca denk gelirsin trafikte veya ışıklarda... Mustang GT'ciler filan çok alır mesela Manuel Vitesi. Halk genelde otomatiğe biner. Sonuçta kim uğraşacak vitesle. Öğrencisi bile yılda minimum 15.000 km. yol tepiyor ABD'de...

Hiç unutmam geçenlerde ilik gibi sarışın bir hatun Turuncu, Modlu, ve Manual Nissan 350Z' ile makas ata ata gidiyordu Dallas/Fortworth arasında. Helal olsun demiştik.

• quote:

teknik verilerde 2.5lik motor için 0-60mil 8.2 saniye son hız 127mph diyor son hızı biraz düşük gibi geldi bana.

203 kmyapıyor yeterli bunların otm şanzımanlarıda zaten dsg değil
  • adamların yolları büyük dolayısıyla motorlarıda
  • Orada zaten cogu araclar standart olarak 130 mil de kilitlidir yani 208 km/h yapiyor buda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.