Şimdi Ara

buyrun size ubuntu kurulumda hata mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sanal makinedeki test ve eğitimlerimi tamamladıktan sonra kurmaya niyetlendim notebookuma ubuntu 10.10'u ancak verdiği hata mesajı parçaladı beni akşam akşam. aynen yazıyorum :

(process:341): GLib-WARNING **: getwuid_r(): failed due to unknown user id (0)

bu mesajı aldıktan sonra 2-3 kere "enter" bastım ekranda hata mesajı yineledi ve ekrandan kayboldu. siyah ekranda mouse imleci belirdi, harddisk 5dakika kadar çalıştı ve kaldı öylece.

kuruluma başlamadan kaldı.
    problemin harddiskin NTFS olduğunu düşündüm ancak Open SuSe 11.1 versiyonunu taktım ancak harddisk partition bölümlendirmeye kadar geldim.
    orada da etc3 ve ntfs'yi vs görebiliyorum.

Sizce bu mesaj neden olmuş olabilir ? tekrar mı cd'yi yazmalıyım ? Yoksa 10.10 versiyonu yerine 10.04 versiyonu mu kurmalıyım ?

Herkese teşekkür ederim.

• CD'yi yüksek hızda yazdırmışsanız hata oluşma ihtimali artar. Bana kalırsa USB bellekle kurmanız daha hızlı ve sorunsuz olacaktır.
  • Merhaba Pisahmet

bu usb'ye ISO'yu nasıl yükleyeceğiz peki ? ben bir kaç site gördüm galiba yine bu forumda arkadaşlar paylaşmışlar bir link oradan baktım ancak çekemedim. özel bir program var mı ISO'yu usb.ye açabilmek ve boot edebilmek için ?

ismini yazarsan sevinirim.

teşekkür ederim.
  • ubuntu'nun usb'den nasil kurulacagini asagidaki linke tiklayarak ogrenebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_43679002/tm.htm#msglink_43681038
  • @positron,

teşekkür ederim paylaşımın için. emeğine sağlık. peki, ben bir çılgınlık yaptım ve open suse 11.1 kurdum. çok da güzel oldu windows ağlarına da bağlandım.
    güncelleme listesi çok. daha tamamını yapmadım o yüzden türkçeleştirmelerinde sorunlar var. o problem değil.

sana 2 sorum olacak

1. ubuntuyu mu kurayım yoksa open suse 11.1 (KDE4.1 kullanıyor) kalsın mı ?
    2. open suseyi kaldırmak istersem onu nasıl becereceğim ?
  • 2. Linux'u kaldırıp başka bir dağıtım kuracaksan, yeni dağıtımı direkt üzerine kurabilirsin. Tek yapman gereken kurulum sırasında HDDin ilgili kısmını hedef olarak göstermen..
    Eğer gerçekten kaldıracağım dersen o zaman, Windows CD ile PC'yi boot et, kurtarmada moduna geç ve konsolda fixmbr diyerek mbr'ye Windowd boot yöneticisini kur. Farklı Windows sürümleri için komutlar farklı olabilir, araştırırsın. Böylece bilgisayarın mevcut Windows ile boot edilecek. Sana linuxu hiç sormayacak bile aynı eskisi gibi. Linux tamamıyla sildik mi? Hayır. Sonrasında Windowsa kuracağın bir partition manager programıyla tüm HDD'i görüntüle ve Linux, Swap alanı olarak ayırdığın alanları seçerek bunları FAT32/NTFS olarak tekrardan formatla. Artık olanları HDD'de D:, E: artık herneyse o şekilde göreceksin, istersen programla birleştirebilirsin de.
    Son adımdaki işi partition manager programı kurmadan bir Linux Live CD ile de halledebilirsin. Live CD ile boot et, işletim sistemini kurma sadece denemeyi seç. Linux açılınca gparted programını çalıştır. Gerisi aynı, gparted bir partition manager programıdır.

1. Hangi dağıtım olursa olsun hepsinin çekirdeği Linux'tur, hepsi KDE, Gnome vs bir masaüstü yöneticisi kullanır. Teoride ve pratikte birçok şey hemen hemen aynıdır. Suse Ubuntu'dan eski bir dağıtımdır ve ondan daha önce hedef kitlesini masaüstü kullanıcıları olarak belirleyip o kitleye yönetlik dağıtımlar çıkarmaya başlamıştır. Ayrica temelleri de sağlam bir dağıtımdır.

x, y dağıtım ismi vermiyorum ama bir dağıtımın adının çok anılması onun illa en iyi olduğu anlamına gelmez ya da şöyle söyleyelim diğerlerinin ihtiyaclarını karşılıyorsa senin de ihtiyaclarını karşılayacak diye birşey yoktur. Bu garanti edilemez. Dolayısıyla madem kurmuşsun bir şans ver. Kurcala, dene, problem çıkarsa çözmeye çalış, internette araştır. Suse ile beraber Linux'u da öğrenmeye çalış. Birşeyler öğrendikçe zaten zamanla ne istediğine de karar vereceksin o zaman kullanmak istediğin dağıtım konusunda tekrardan düşünürsün.

• @hoobastank

teşekkür ederim. PM'den de bu konu hakkında mesaj atmıştım. çok sağolasın. bende suse'yi kullanmayı düşünüyorum. zaten oyun oynamıyorum ve bireysel günlük ihtiyaçlar için kullanmayı düşünüyorum linux'u. işyerinde de windows ağına bağlanabildim. dediğiniz gibi kurcalayayım bakalım. zaten ilk güncellemelerden sonra türkçeleşmesi biraz daha oturdu. eminim 3 sayfa süren güncellemeden sonra tamamen oturacaktır diye düşünüyorum.

@pisahmet @hoobastank @positron ve bir kaç arkadaş daha var forumda linux üzerine yorumlarıyla destek olan. hepinize tekrar ve tek tek teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.