Şimdi Ara

büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
109.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde yapmayi dusundugum isin basinda geliyor ama isin ozu kendin yaparsan bu isten para kazanirsin. Ahir aldim hayvani ithal olanini aldim calisacak isci aldim vs. gelsin paralar dersen zarar edersin ....
  • bırak büyük baş hayvanı zarar edersin domuz yetiştirme işine gir.

senede bir dişi domuzdan 20 yavru alırsın mendebur hayvan ne verirsen yer besleme yem maliyeti yok at çöpü artığı yesin.

ama kime satan orasını bilmem ben üretim açısından fikir beyan ettim
  • o arazide tavuk yetistirebilirsin buyukbas icin yeterli olmayabilir.
  • Köyde doğup büyüyenler bu işi iyi biliyolar. İşin evrak ve yasal işlemlerini kendin araştırcan tabi. Şimdi çoğu kişi sadece üstü kapalı sağı solu önü arkası açık olan alanlarda beslemeye başladı büyükbaşları. Yonca vs gibi doğal olarak hayvanın yiyebileceği şeyler ekiliyor hayvan kendisi doğal besleniyor. İnternet'de araştır çok yazı buluırsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

o arazide tavuk yetistirebilirsin buyukbas icin yeterli olmayabilir.

4500 metra kare mi yetmeyecek hocam . 4,5 dönüm yapar veya bizim oraların tabiri ile 19,5 evlek arazi. zaten sadece çiftliği bu arazi üstüne yapacagım yemlik için ekilmeyecek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Ereğli'nin bir koyünde amcalarım yapıyorlar 15'er 20'şer inekle, kendi tarlaları var yani yem parası vermiyorlar ama o halde kar ettikleri pek söylenemez, bölgedeki kişilere sorup daha iyi bir yatırım yolu bulabilirsiniz.

hangi köy . ayrıca ineklerin türleri nedir sütün litresini kaç liradan satıyorlar bilğin varsa yazabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

mayıs 2011 de babam bu işe girdi .polonyadan gelen ithal hayvanlardan 50 tanesini 200milyar a aldı. ardahandaki amcamın ciftliğine götürdü.12bin tl tasıma parası odedi üstüne.
    yolda jandarma cevırdı 1 evrak eksıkmıs 16bın tl ceza kestıler.
    suan 11 .aydayız hayvanlar 1 yasına yaklastı .2 tanesı öldü . 2 tanesi 6bin tl ye satıldı.
    üstüne 20bin tl ye kıslık saman vs aldı. yaz boyunca yine 5 bin tl ye yakın ot aldı.

kar yapmayı bırak verdiğimiz parayı geri alsak tüm aile rahat edecez. bankalara verdiğimiz faizlerde çabası.

uzun lafın kısası işi heryönüyle cok iyi bilmen gerek .köyde dogup buyumek yeterli olmuyor ve cok rıskli

yeni doğmuş hayvanın tanesine 4 bin TL fazla değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Köyde doğup büyüyenler bu işi iyi biliyolar. İşin evrak ve yasal işlemlerini kendin araştırcan tabi. Şimdi çoğu kişi sadece üstü kapalı sağı solu önü arkası açık olan alanlarda beslemeye başladı büyükbaşları. Yonca vs gibi doğal olarak hayvanın yiyebileceği şeyler ekiliyor hayvan kendisi doğal besleniyor. İnternet'de araştır çok yazı buluırsun

ya o tarz bir çiftlik hayvanlar için tehlikeli olur. çünkü benim ilk amacım süt satımı . sadece üstü kapalı yerde hayvan kışın üşür buda süt verimini %50 düşürür. yani soğuktan sütü çekiliyor hayvanın . onun için hem yazın hem kışın kullanılabilecek bir çiftlik yapmayı planlıyorum . ama işte zarar etme iflas etme durumu gözümü korkutuyor . eger iflas edersek ben o 150-200 bin lirayı ömür boyu çalışsam ödeyemem

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Köyde doğup büyüyenler bu işi iyi biliyolar. İşin evrak ve yasal işlemlerini kendin araştırcan tabi. Şimdi çoğu kişi sadece üstü kapalı sağı solu önü arkası açık olan alanlarda beslemeye başladı büyükbaşları. Yonca vs gibi doğal olarak hayvanın yiyebileceği şeyler ekiliyor hayvan kendisi doğal besleniyor. İnternet'de araştır çok yazı buluırsun

ya o tarz bir çiftlik hayvanlar için tehlikeli olur. çünkü benim ilk amacım süt satımı . sadece üstü kapalı yerde hayvan kışın üşür buda süt verimini %50 düşürür. yani soğuktan sütü çekiliyor hayvanın . onun için hem yazın hem kışın kullanılabilecek bir çiftlik yapmayı planlıyorum . ama işte zarar etme iflas etme durumu gözümü korkutuyor . eger iflas edersek ben o 150-200 bin lirayı ömür boyu çalışsam ödeyemem

Çiftlik yapacaksan 150-200 den fazla tutar. Hem hayvanlara yer yapacan hem kendine yer yapacan o yüzden baya para gider , okadar parayıda bankalar verecekmi bakalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

quote:

mayıs 2011 de babam bu işe girdi .polonyadan gelen ithal hayvanlardan 50 tanesini 200milyar a aldı. ardahandaki amcamın ciftliğine götürdü.12bin tl tasıma parası odedi üstüne.
    suan 11 .aydayız hayvanlar 1 yasına yaklastı .2 tanesı öldü . 2 tanesi 6bin tl ye satıldı.
    üstüne 20bin tl ye kıslık saman vs aldı. yaz boyunca yine 5 bin tl ye yakın ot aldı.

kar yapmayı bırak verdiğimiz parayı geri alsak tüm aile rahat edecez. bankalara verdiğimiz faizlerde çabası.

uzun lafın kısası işi heryönüyle cok iyi bilmen gerek .köyde dogup buyumek yeterli olmuyor ve cok rıskli

aynen
    ayrıca bu hayvan hiç süt vermiyor mu yani yemini dahi olsa kendi karşılamıyor mu .
    birde bu ineklerin türleri nedir acaba .
    süt alıyorsanız 2 ayda bu inekler sizin yem paranızın falasıyla bile vermesi gerek
    45 inek kaldı desek her inek günde ortalama 20 litre süt verse ve bu sütün litresini 50 kuruştan satsanız (75 kuruşa satılan yerlerde var ama biz en düşüğünü yazalım)
    45*20=900 litre günlük süt alırsınız
    900*30=27,000 litre aylık süt yapar
    27,000*50=13,500 lira aylık süt parası yapar . hadi 3,500'ünü ıvır zıvır de sana aylık o 45 inek 10.000 lira süt parası vermesi gerek .
    yanlış bir hesaplama yaptıysam özür dilerim ama olay bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 10 Kasım 2011; 16:40:18 >

• quote:

quote:

quote:

Çiftlik yapacaksan 150-200 den fazla tutar. Hem hayvanlara yer yapacan hem kendine yer yapacan o yüzden baya para gider , okadar parayıda bankalar verecekmi bakalım?

ya çiftlik dediğim hayvan ahırı agırlıklı olacak . ben orada kalmam ereğliden ev tutarm yakın zatne ama 1 oda 1 aralık ufak yer yaparız . öyle dizlerde filmlerde gördüğünüz gibi kocaman 15-20 odalı ev olmayacak .

• quote:

quote:

5aylık felanlardı yeni doğmamışlardı.
    buda aldığımız ilk hali
     büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum

8.ayın ortalarında böyle olmuşlardı
    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-buyukbas-hayvanlar-inek-50-adet-safkan-simental-50902232/detay
    /

• Büyük sorumluluk gerektiriyor ayrıca çalışmayı sevmen gerekiyor her işi ona buna yaptırmakla olacak iş değil çalışmayı sevmek gerekiyor bizim köyde eski belediye başkanı 20 dönüm araziye hayvan çiftliği kurdu 2052 tane hayvan var devletten kredi çekti yaklaşık 6 trilyona mal oldu bütün sülalesinin evleri arazileri arabaları ipotek edildi ama iyide kar ettiğini söylüyorlar 2 senesinde...allah yardımcın olsun emeğin zai olmaz inşallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M263

Büyük sorumluluk gerektiriyor ayrıca çalışmayı sevmen gerekiyor her işi ona buna yaptırmakla olacak iş değil çalışmayı sevmek gerekiyor bizim köyde eski belediye başkanı 20 dönüm araziye hayvan çiftliği kurdu 2052 tane hayvan var devletten kredi çekti yaklaşık 6 trilyona mal oldu bütün sülalesinin evleri arazileri arabaları ipotek edildi ama iyide kar ettiğini söylüyorlar 2 senesinde...allah yardımcın olsun emeğin zai olmaz inşallah...

ben zaten kendim çalışacagım . yanıma 2 tane süt sağımından anlayan köylü karı koca veya 2 kadın tutup yapacagım. zaten öyle yapılırsa o 50 inekten kar olmaz
  • quote:

quote:

quote:

buda aldığımız ilk hali

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-buyukbas-hayvanlar-inek-50-adet-safkan-simental-50902232/detay
    /

hepsi erkek ise zaten satana kadar ne karı bekliyorsunuz ki siz . o 17 dişiden iyi süt almanız lazım aslında 5-6 ayda kendi yem paralarını çıkartırlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M263

Büyük sorumluluk gerektiriyor ayrıca çalışmayı sevmen gerekiyor her işi ona buna yaptırmakla olacak iş değil çalışmayı sevmek gerekiyor bizim köyde eski belediye başkanı 20 dönüm araziye hayvan çiftliği kurdu 2052 tane hayvan var devletten kredi çekti yaklaşık 6 trilyona mal oldu bütün sülalesinin evleri arazileri arabaları ipotek edildi ama iyide kar ettiğini söylüyorlar 2 senesinde...allah yardımcın olsun emeğin zai olmaz inşallah...

ben zaten kendim çalışacagım . yanıma 2 tane süt sağımından anlayan köylü karı koca veya 2 kadın tutup yapacagım. zaten öyle yapılırsa o 50 inekten kar olmaz

Aynen öyle hocam yaşıt olsak ortaklık bile teklif ederdim valla düşünceler aynı

• kendi yemini kendin yapmazsan kar edemezsin bence. 1 çuval süt yemi 33-35 TL.
    1 litre süt 55 -60 kuruştu en son. Bunun samanı var, silajı var, veteriner masrafı var.
    Kardan geçtik zarar edersin bence.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

buda aldığımız ilk hali

/

hepsi erkek ise zaten satana kadar ne karı bekliyorsunuz ki siz . o 17 dişiden iyi süt almanız lazım aslında 5-6 ayda kendi yem paralarını çıkartırlar

bizim kar bekletimizz süt veya doğum değildi.
    ilk fotograftaki 5aylık hayvana kıyasla daha zayıf tipsiz şekilsiz hayvanlar 4.5mılyar cıvarına satılıyordu.
    o şekilsiz hayvanlar 4.5 ediyorsa bizimkiler de 5.bin eder heralde dedik.nakliyeden indikten hemen sonra satıp 30 bin 40bin kar la bu işten cıkardık dedik ama uzadı iş

• quote:

büyükbaş hayvancılık işine girmeyi düşünüyorum , memlekette (Ereğli'de) 4,5 dönüm yani 4500 metre kare arazi var . onun üstüne en az 150 büyükbaş hayvanlık bir çiftlik kurup 60-70 inekle işe başlamayı düşünüyorum . bu konuda blğisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim her türlü bilğiye açığım teşekkürler

Konya Ereğli mi? Ben de ordayım.
  • quote:

hayvan b.kunda boğulacak madem bir işe giriceksiniz adam gibi yapın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.