Şimdi Ara

BÜYÜME HORMONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
5
Favori
29.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu hormon takviyeleri biraz riskli. Cunku ileride kanser olma riskini artirir, ekstradan aldigin her buyume hormonu. Tabii ozel olarak hormon ekslikligin olmadigi surece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTetrazonx

Arkadaşlar büyüme hormonu takviyesi diye bir şey varmış boyu 10-15 cm yetişkinleri ise 5 cm uzatıyormuş. Hatta çoğu basketbolcu bu şeyi kullanmış örneğin Hidayet Türkoğlu nba ya gitmeden önce 2.03 cm di nba da 2.08 oldu.

Bende basketbol oynuyorum bu büyüme hormonu olayını bize hocamız söyledi yani doğru.

Ben bu büyüme hormonunu nerden bulabilirim ve fiyatı ne kadardır bilgili arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

bak dostum ben eczacılık okuyorum bu konularda bilgim var senin yaşın küçük sanırım yani şu sıralar senin vücudunda salgılanan STH (somatostatin hormon) veya diğer bilinen adıyla GH (Growth hormon) hormonlarıdır bu. büyüme hormonu vücudundaki herşeyi geliştirir kaslarını geliştirir kemik boylarını yani boyunu uzatır ama doğal olan ergenlik yaşlarında salgılanan bu hormon haliyle 20li yaşlarda yavaşlar ve bu yaşlardan sonra sadece uzun kemiklerde (kol ve bacak) salgılanmaya başlar yanılmıyorsam 25-30 gibi de artık durma evresine girer basketbolcular da 20li yaşlardan sonra bu hormonu yapay olarak alarak uzama yaparlar gelişim yaparlar hatta bi de steroid hormonlar dediğimiz erkeklik hormonu (testosteron) alıp sağlam kaslar yaparlar ama bu böyle kağıt üzerinde iyimiş falan diye geçiştirilecek bi olay değil. sen NBA'de oynamıyosun sana böyle büyüme hormonu falan gerekmez dışarıdan yapay olarak alınan hormonlar her zaman dengeyi bozar. (bazen bozuk olan dengeyi düzene sokar, bkz. kadınlarda adet düzensizliğinde kullanılan ilaçlar) arkadaşların da yukarıda belirttiği gibi kemiklerinde eğrilikler olabilir güçsüz bi şekilde uzatabilir vücudunu homojen olarak uzatamayabilir hiç bi hormon doğalın yerine geçmez bu yüzden böyle şeylere bulaşırsan hayatın alt üst olur. NBA'dekiler de kullanıyor evet ama orda her oyuncuya her an bakan ilgilenen bir sürü sağlık personeli var onlarınki artık destekli olduğu için bişi olmuyor. sen tek başına veya böyle hocamız söyledi deyip tek bi hocayla bu işi yapamazsın muhakkak senin bu kullanımını takip edecek bir doktor olması gerekiyor ki sen zaten bi doktora büyüme hormonu desen sopayla kovalar seni

• Bulasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GENOTROPİN diyabet 2'ye sebeb olabiliyor dikkat et

dikkat et basketbolcularda bu çok belirgin oluyor Akromegali bir çeşit tümörvari bir hastalıktır. Vücutta değişik yan etkilere sebep olur. Mesela kulakların, burnun veya dudakların şişmesi kalınlaşması büyümesi ile yüz kısmının değişikliğe uğraması gibi. Ayrıca yüzdeki çene kemikleri veya kafa tasında ki kemik bile kalınlaşabiliyor ve büyüyebiliyor.

Bunun dışında ellerin ve ayakların büyümesi kalınlaşması, derinin kalınlaşması, baş ağrısı, miyopati(birçeşit kas hastalığı) ve benzeri bazı rahatsızlıklar görülebilir. Alman uzmanları bu duruma espiri diliyle kişinin “maymunlar cehenneminden gelen yolcu konumunda” olduğu vurgusunu yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATOM ANT -- 21 Eylül 2013; 15:15:48 >
  • Öncelikle yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkürler.Ülkemizde hep sorun olan boy uzama, sakal bıyık çıkmaması, vücudun tıpkı çocuklar gibi zayıf olması, kimilerinde 19 yaşına gelipte hala ergeniğe girememe vs gibi sorunları olanlara tıbbice*:))* yardım etmek istiyorum.İlk önce bu genetik olablir, bir hastalık olablir, yetersiz beslenme olablir ve en önemlisi hormonal olabilir.Ben size hormonal olanıyla ilgili bilgi vereceğim.İlk önce devlet hastanesinin Endokrinoloji bölümüne sabah erkenden gidip sıranızı alın ve muayene olun(pc veya telefonla randevu alamazsınız çünkü uzman daldır).Sizden en fazla 2-3 tür kan alıp mr ve usg çektirirler.Alınan tüpler kandaki hormonların miktarının tespit edilmesini, mr ise beyindeki hipofiz bezinin çalışmasını hormon salgılamasını görmek için, usg ise yumurtalıklarınızın boyutunu öğrenmek için uygulanır.Yani anlayacağınız bütün hastalık ihtimallarinin tespit edilmesi ve probleminizin nelerden kaynaklandığını bulmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Yapılan kan tahlilleri sonucu 15 gün sonra(kandaki hormon miktarının çok az olmasından dolayı), mr ise yaklaşık 20 gün sonra, usg sonucu ise hemen çıkmaktadır.Son olarak doktor sonuçlara bakar ve hangi hormon eksikliği yada sorun neyse buna göre tedavi uygular(gerek hormon tedavi).Benden bu kadar saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yardımseveninsan

Öncelikle yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkürler.Ülkemizde hep sorun olan boy uzama, sakal bıyık çıkmaması, vücudun tıpkı çocuklar gibi zayıf olması, kimilerinde 19 yaşına gelipte hala ergeniğe girememe vs gibi sorunları olanlara tıbbice*:))* yardım etmek istiyorum.İlk önce bu genetik olablir, bir hastalık olablir, yetersiz beslenme olablir ve en önemlisi hormonal olabilir.Ben size hormonal olanıyla ilgili bilgi vereceğim.İlk önce devlet hastanesinin Endokrinoloji bölümüne sabah erkenden gidip sıranızı alın ve muayene olun(pc veya telefonla randevu alamazsınız çünkü uzman daldır).Sizden en fazla 2-3 tür kan alıp mr ve usg çektirirler.Alınan tüpler kandaki hormonların miktarının tespit edilmesini, mr ise beyindeki hipofiz bezinin çalışmasını hormon salgılamasını görmek için, usg ise yumurtalıklarınızın boyutunu öğrenmek için uygulanır.Yani anlayacağınız bütün hastalık ihtimallarinin tespit edilmesi ve probleminizin nelerden kaynaklandığını bulmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Yapılan kan tahlilleri sonucu 15 gün sonra(kandaki hormon miktarının çok az olmasından dolayı), mr ise yaklaşık 20 gün sonra, usg sonucu ise hemen çıkmaktadır.Son olarak doktor sonuçlara bakar ve hangi hormon eksikliği yada sorun neyse buna göre tedavi uygular(gerek hormon tedavi).Benden bu kadar saygılarımla.

Adamsın gardeş

• Bunlar öyle sıradan kişilerin kullanması gereken şeyler değil bi uzman veya doktor eşliğinde olmalı tabi bu süreçte istediğiniz yerinizi uzatma imkanınız yok diye biliyorum tabi genelde bacaklardan uzama oluyor zaten tabi bununlar beraber vücudunuzda ki her yer el ayak parmak gibi kısımlarda uzuyor.

Boyu kısa sağlıklı birine böyle bir şey tavsiye etmiyor genelde cüce dediğimiz normalden çok kısa kişilere büyüme hormonu eksik kişilere tedavide kullanılıyor öte yandan basketbolcular içinde kullanılıyor bi insansın 210-215 aralığında bir boya günümüzde genetik sayesinde ulaşması hayalden başka bir şey değil.
  • Buraya bir bak kardeş.

• En yakın markette bulabilirsiniz sadece ve sadece 9.99 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

quote:

Arkadaşlar büyüme hormonu takviyesi diye bir şey varmış boyu 10-15 cm yetişkinleri ise 5 cm uzatıyormuş. Hatta çoğu basketbolcu bu şeyi kullanmış örneğin Hidayet Türkoğlu nba ya gitmeden önce 2.03 cm di nba da 2.08 oldu.

Bende basketbol oynuyorum bu büyüme hormonu olayını bize hocamız söyledi yani doğru.

Ben bu büyüme hormonunu nerden bulabilirim ve fiyatı ne kadardır bilgili arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

bak dostum ben eczacılık okuyorum bu konularda bilgim var senin yaşın küçük sanırım yani şu sıralar senin vücudunda salgılanan STH (somatostatin hormon) veya diğer bilinen adıyla GH (Growth hormon) hormonlarıdır bu. büyüme hormonu vücudundaki herşeyi geliştirir kaslarını geliştirir kemik boylarını yani boyunu uzatır ama doğal olan ergenlik yaşlarında salgılanan bu hormon haliyle 20li yaşlarda yavaşlar ve bu yaşlardan sonra sadece uzun kemiklerde (kol ve bacak) salgılanmaya başlar yanılmıyorsam 25-30 gibi de artık durma evresine girer basketbolcular da 20li yaşlardan sonra bu hormonu yapay olarak alarak uzama yaparlar gelişim yaparlar hatta bi de steroid hormonlar dediğimiz erkeklik hormonu (testosteron) alıp sağlam kaslar yaparlar ama bu böyle kağıt üzerinde iyimiş falan diye geçiştirilecek bi olay değil. sen NBA'de oynamıyosun sana böyle büyüme hormonu falan gerekmez dışarıdan yapay olarak alınan hormonlar her zaman dengeyi bozar. (bazen bozuk olan dengeyi düzene sokar, bkz. kadınlarda adet düzensizliğinde kullanılan ilaçlar) arkadaşların da yukarıda belirttiği gibi kemiklerinde eğrilikler olabilir güçsüz bi şekilde uzatabilir vücudunu homojen olarak uzatamayabilir hiç bi hormon doğalın yerine geçmez bu yüzden böyle şeylere bulaşırsan hayatın alt üst olur. NBA'dekiler de kullanıyor evet ama orda her oyuncuya her an bakan ilgilenen bir sürü sağlık personeli var onlarınki artık destekli olduğu için bişi olmuyor. sen tek başına veya böyle hocamız söyledi deyip tek bi hocayla bu işi yapamazsın muhakkak senin bu kullanımını takip edecek bir doktor olması gerekiyor ki sen zaten bi doktora büyüme hormonu desen sopayla kovalar seni

Hocam sakal çıktıktan sonra boy uzamaz mevzusu doğru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

quote:

Hocam sakal çıktıktan sonra boy uzamaz mevzusu doğru mu ?

Mesajini simdi gordum foruma pek girmiyorum, oyle bisi dogru degil tabiki :) ben 6.sinifta sakali cikmaya baslayan insanlar gordum :) boy uzamasi %80-90 genetik yapiyla alakalidir geri kalan %10'luk kisim beslenmene ve yaptigin spora gore degiskenlik arz eder.

• boy kaç yaşına kadar uzuyor? daha doğrusu şöyle sorayım: Hangi yaş aralıklarında ne kadar uzaması bekleniyor. Konuyla ilgili bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

not: erkek çocuk

• quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

boy kaç yaşına kadar uzuyor? daha doğrusu şöyle sorayım: Hangi yaş aralıklarında ne kadar uzaması bekleniyor. Konuyla ilgili bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

Bazısında 17-18 yaşında durur bazısında ise yirmili yaşlara kadar devam eder. Genetiğe bağlı. Ortalama 20-22 sanırım çünkü ergenlik de o zamanlarda bitiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

boy kaç yaşına kadar uzuyor? daha doğrusu şöyle sorayım: Hangi yaş aralıklarında ne kadar uzaması bekleniyor. Konuyla ilgili bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

18 li yaşlarda biter genelde uzama nadir olarak 19-20 civarında görülebilir. Ne kadar uzayacağında genetik çok büyük rol oynar. Çocuğun ergenlik döneminde yeterli kalsiyum alması gerekli bu çok önemli. Kemikler epifiz plaklarından uzar epifiz plakları kapandıktan sonra uzama olmaz.
  • teşekkür ederim cevaplar için yanlız benim merak ettiğim asıl konuyu sanırım anlatamadım. Suç bende kusura bakmayın.

Sorum şu: 0 yaş ile 18 yaş arası uzayacak diyelim. Her yaşta aynı hızda uzama gerçekleşiyor mu? Aynı uzama hızı her yaş için aynı değilse bu konuda beklenen nedir? 0 yaş-12 yaşa arası her sene 7cm ? , 12-15 yaş? , 15-20 yaş gibi gibi.
  • m.t.y. kullanıcısına yanıt
    Onun hakkında tam bilgim yok ancak ergenliğin sonlarına doğru yavaşlar her sene aynı değildir uzama. Dış etkenlerde önemli.
  • Bill Russell 82 yaşında boyu halen 2.07

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67679AAA5 -- 21 Temmuz 2016; 17:47:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.