|
Büyümek İstemiyorum: Yapabileceklerin
Büyümek, bazıları için heyecan verici bir süreç olsa da, herkes için aynı değildir. Eğer büyümek istemiyorsan, yapabileceğin bazı şeyler vardır:
- Dürüst ol: Ailene ve arkadaşlarına büyümek istemediğini söyle. Onlar seni anlasalar da anlamasalar da kararına saygı duymalıdırlar.
- Kendi yolunu çiz: Büyümenin tek bir yolu yoktur. Toplumun beklentilerine uymak zorunda değilsin. Kendi hayatını kendi şartlarına göre yaşayabilirsin.
- Tutkularını takip et: Seni mutlu eden şeyleri yap. İster yaratıcı uğraşlar, ister sosyal aktiviteler olsun, tutkularını takip etmek seni tatmin edecek ve büyüme baskısından uzaklaştıracaktır.
- Kendini tanıyın: Neden büyümek istemediğini anlamaya çalış. Belki sorumluluklardan korkuyorsun, belki de özgürlüğünü kaybetmekten çekiniyorsun. Sebeplerini anlamak, başa çıkmana yardımcı olacaktır.
- Yardım iste: Büyümek istememek konusunda zorlanıyorsan bir terapist veya danışmanla konuşmaktan çekinme. Profesyonel destek, duygularını işlemene ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmene yardımcı olabilir.
Büyümek istemiyorum demek, başarısız olduğun anlamına gelmez. Bu sadece senin için doğru olanın bu olduğunu kabul etmek demektir. Toplumun beklentilerine uygun yaşamak zorunda değilsin. Kendi yolunu çiz ve seni mutlu eden şeyleri yap.