Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

Spoilerlar havada uçuşsun diye değil de tartışma ortamı çıksın bi beyin fırtınası yapalım diye dedim Malum kitapları okuyanlar çok az ve kitaplar üzerine konuşabileceğimiz bir ortam yok malesef

Liero sen beşinci kitaba başladın mı bu arada?

Peki sana bir soru o vakit,

Bundan sonrasını 5. kitabı bitirmeyen arkadaşlar açmasa iyi olur. Pek spoiler gibi olmasa da tavsiye etmiyorum okumanızı.

When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt.

In ancient books of Asshai it is written that there will come a day after a long summer when the stars bleed and the cold breath of darkness falls heavy on the world. In this dread hour a warrior shall draw from the fire a burning sword. And that sword shall be Lightbringer, the Red Sword of Heroes, and he who clasps it shall be Azor Ahai come again, and the darkness shall flee before him.

Azor Ahai reborn kimdir tahmin ediniz bakalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

quote:

Spoilerlar havada uçuşsun diye değil de tartışma ortamı çıksın bi beyin fırtınası yapalım diye dedim Malum kitapları okuyanlar çok az ve kitaplar üzerine konuşabileceğimiz bir ortam yok malesef

Peki sana bir soru o vakit,

Bundan sonrasını 5. kitabı bitirmeyen arkadaşlar açmasa iyi olur. Pek spoiler gibi olmasa da tavsiye etmiyorum okumanızı.

When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt.

In ancient books of Asshai it is written that there will come a day after a long summer when the stars bleed and the cold breath of darkness falls heavy on the world. In this dread hour a warrior shall draw from the fire a burning sword. And that sword shall be Lightbringer, the Red Sword of Heroes, and he who clasps it shall be Azor Ahai come again, and the darkness shall flee before him.

Azor Ahai reborn kimdir tahmin ediniz bakalım?

Valla ben Jon diyorum. Çünkü eski kehanette hatırladığım kadarıyla Azor Ahai yeniden doğacak demiyor. Bir kahraman Azor Ahai olarak yeniden doğacak diyor. Bu da Jon olmasını kuvvetlendiriyor. Mel ne zaman ateşe baksa Stannis yerine Jon'u görüyordu. Jon istemsizce Ghost'un içine girdiği sıralarda elinde yanan bir kılıç tuttuğu rüyalar görüyordu. Üstelik son bölümde yarasına baktığına yarasının tüttüğünü gördü.

Stannis'in ve Dany'nin olacağını sanmıyorum. Lightbringer eski yazıtlardaki gibi sıcak değil Stannis'teki. Ki Stannis AA olamaz bence karakter olarak. Dany'yi zaten geç. Onun kuvvetli bir inancı yok. Victarion ise bana olmaz gibi geliyor. Kısaca Jon herzaman ön plandaydı ve bu role uygun bir şekilde karakteri gelişti. Jondur diyorum

• quote:

Valla ben X diyorum....

Evet, bu konuda aynı fikirdeyiz.

Bundan sonrası 5. kitabın en sonunda yaşanan bazı hadiselere atıfta bulunacak. Dolayısıyla 5. kitaptan ağır spoiler içerecek, lütfen açmayın.

Kehanetin ilki şöyle diyor;

Bununla ilgili söylenen şu; "his wounds smoke while Bowen Marsh cries, providing the prophecised salt, and Ser Patrek's bloody, star laden heraldry is in the air above." Senin bahsettiğin diğer olaylar da hep Jon'u işaret ediyor (yanan kılıçla ilgili rüyaları, Melisandre'nin alevlerde sürekli Jon'u görmesi vs.)

Ayrıce bir de Rheagar ne diyordu "...his is the song of ice and fire". Serinin adı zaten ateşin ve buzun şarkısı. Ben Jon'un Lyanna (buz) ve Rheagar'ın (ateş) çocuğu olduğuna da emin gibiyim. Hatta muhtemelen Rheagar bir sebepten Aegon'un vaat edilen prens olmadığını anladı. Azor Ahai yeniden doğsun diye zaten aşık olduğu Lyanna'yı kaçırdı ve neticede Jon çıktı.

Bence Lyanna birinci kitapta "tower of joy" bölümünde Ned'e "söz ver Ned, bana söz ver" derken oğlunu koruması için söz verdiriyordu. Zira baba Targaryen anne Stark olunca Jon doğrudan tahtın varislerinden biri haline geliyordu. Robert'de tüm Targaryen sülalesini yok etmeye kararlı olduğundan Lyanna oğlunun da öldürülmesinden korkuyordu.

• 3. kitapın Türkçe çevirisi Nisan'damı çıkacak ?
  • quote:

henüz başlamadım. başlasam mı başlamasam mı kararsızım martin amca 6. kitabı yazmaya başlamış mı, ne kadarını bitirmiş bilgin var mı? şimdi 5. kitabı bitiririm ardından 5 yıl beklemek var. biraz tadını çıkarayım diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: liero

quote:

henüz başlamadım. başlasam mı başlamasam mı kararsızım martin amca 6. kitabı yazmaya başlamış mı, ne kadarını bitirmiş bilgin var mı? şimdi 5. kitabı bitiririm ardından 5 yıl beklemek var. biraz tadını çıkarayım diyorum

100 sayfa kadar yazılmış sanırım.
  • 2. kitabın 1. kısmını okuyorum sindire sindire, direk bitsin istemiyorum, bu nasıl bir acıdır şuan okumamak için kendimi zortutuorum bak sinirim bozuldu
  • Gittim aldım kitabı fekat 1. kitap ellerinde yokmuş bende 2. kitabı aldım 1. ve 2. kısmı. Kitap gelene kadar ne yapacagım benn.... Zor tutuyorum kendimi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemre_gumus

Gittim aldım kitabı fekat 1. kitap ellerinde yokmuş bende 2. kitabı aldım 1. ve 2. kısmı. Kitap gelene kadar ne yapacagım benn.... Zor tutuyorum kendimi :))

Hocam diziyi izlediysen kitapla aralarında mühim bir fark yok, olay örgüsü aynı sadece bazen işleyişte farklılıklar oluyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

quote:

Gittim aldım kitabı fekat 1. kitap ellerinde yokmuş bende 2. kitabı aldım 1. ve 2. kısmı. Kitap gelene kadar ne yapacagım benn.... Zor tutuyorum kendimi :))

Hocam diziyi izlediysen kitapla aralarında mühim bir fark yok, olay örgüsü aynı sadece bazen işleyişte farklılıklar oluyor o kadar.

İzledim ama kitabınıda mutlaka okumalıyım yoksa birşeyleri eksik hissederim.. :D
  • quote:

quote:

quote:

İzledim ama kitabınıda mutlaka okumalıyım yoksa birşeyleri eksik hissederim.. :D

Bence sırf dizi yetmez kitabıda okuman lazım .Dizi her olayı işliyor ama george amcanın yazdıkları ortama ayrı bi hava katıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

quote:

Orijinalden alıntı: liero

quote:

100 sayfa kadar yazılmış sanırım.

Evet bir kaç bölümü yazmış. O bölümlerden de ara ara okumuştu bir toplantıda. Baya heyecanlı şeyler var içinde Ben okudum pişman değilim. Dördüncü kitaptan sonra yeni bir Storm of Swords gibi geldi bi çoşma bir heyecan getirdi bana

Fabrice;

Ayrıca Dany'e görünen gizemli kadın (adını unuttum maskeli olan) ona mummers dragon'a dikkat et demişti. Şimdi beşinci kitapta Aegon ortaya çıkınca ve onu koruyup kollayan da Spider olunca insanın aklına mummers dragon olarak Aegon geliyor. Belki o çocuk Aegon bile değil. Spider'ın iş çevirmesi. Çünkü bir şekilde Targeryenları başta istiyor ancak kuklası olarak da kullanmak istiyor. Başta Viserys'i düşündü tutmadı. Dany'yi düşündü o da farklı kararlar verdi. Son çare olarak Aegon'u kullanıyor bence.

Bu doğruysa Rhaegar nasıl kendisinin AA olmadığını anladı ise oğlunun da olmadığını anlamış olabilir. Dany'nin HoU de gördüğü bir tane daha lazım. Ejderhanın üç kafası olmalı sözü de Lyanna-Rhaegar olayını açıklayıcı gibi. Ben de Jon'un Lyanna'nın olduğunu düşünenlerdenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 29 Kasım 2011; 22:49:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eXelanc3

quote:

quote:

quote:

Bence sırf dizi yetmez kitabıda okuman lazım .Dizi her olayı işliyor ama george amcanın yazdıkları ortama ayrı bi hava katıyor

Aynen bende öyle düşünüyorum. Kitapçım geleceğini söyledi 1 haftaya kadar gelmezse eğer internetten sipariş ederim.. Nisana kadar beklenmez yoksa sindire sindire okumak gerek..

• Bu aralar favori kitabım yeni kitapları da geldi. Çok iyi oldu. İngilizce okumak zorunda değilim en azından.
  • bir sorum olacaktı.

2 kitabı türkçe olarak okudum. ingilizcem gayet iyi. 3 kitaba İngilizce devam edeceğim. ancak sağolsun sibel alaş yer isimlerini, lakapları falan Türkçe'leştirdiği için İngilizce devam ederken bu isimleri tekrar anlamaya çalışmak zor geliyor. winterfell neydi kışyarı, trident ne ola ki, ha üç başlı mızrak falan diye uğraşmak istemiyorum. böyle hazır bir tablo olan kimse var mıdır? Türkçe çevirideki isimlerin orjinal karşılıklarını içeren yani.
  • 2.kitap 2.kısım ortalarındayım Ama İçmekten fırsat bulup kitabı bitiremedim Şimdi şu spoiler butonlarına basasım geliyor kaşıntı bastı benı ufak ufak kaçayım en iyisi :)
  • 1. kitap yeni kapağıyla satışa çıkmış bugün aldım Ankarada oturanlar için söyleyim evrenselde 23 lira 22.5a zor bela aldım
  • 2. kitap deli dolu bitti. 3. kitabı almak zorunda kalıyorsun

D&R'ı ziyaret etme vakti geldi
  • gelde sinir olma ya ben 54 lira verip orjinallerini almışım sınıfta arkadaş hepsini 15 liraya korsan almış korsan kitap alıpta okuyanlara çok sinir oluyorum ya biz kerizmiyiz aslında korsancılar olmasa birçok kişi orjinal alır sonra okuyup 2. elcilere satar oralardan ucuz alınabilir ama millet kolayına kaçıyor korsan alıyor bide pişkin pişkin benle dalga geçiyor enayi o kadar para verilir mi diye bide dindarım diye geçiniyor yaptığı emek hırsızlığının farkında değil bu devirde hacıdan hocadan korkacan arkadaş
  • 2.Kitabı bitirenler baksın sadece

laaa bran ve kardeşini nasıl kesti öldürdü bu theon hiçi! valla çok ayar oldum birde kafalarını kazığa geçirtmiş hiç!! çok sinirliyim!!
    Ayrıca bu jon'un karga kumandanı kurt rüyasını çözdü ne olduğunu ama bu üstat luvin midir her ne karın ağrısıysa öyle bişey yok felan dedim bran a :))
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.