Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/1xk337/spoilers_all_so_about_that_guy_who_captured_a_lion/

Of çok mantıklı.

ne demek istiyor hocam bi çevirebilir misiniz?
  • Lanet olsun İngilizce bilmemek kadar aciz bir durum olamaz.

Jorah Kılıcı bulup onunla Tyrion ve Danny i öldürüyor. Açıklasın biri sevabına
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

Lanet olsun İngilizce bilmemek kadar aciz bir durum olamaz.

azor ahai de kılıcını önce bir aslanın kalbinde denedi ama kılıç kırıldı, en son karısının kalbinde denedi ve kılıç güçlendi. burada tyrion bir aslan dany de sevdiği insan. önce tyrion u öldürecek sonra dany yi. sonra da 1000. lord kumandan ve yeni azor ahai olarak akgezenleri püskürtecek.zaten babası eski lord kumandan jeor mormont da jorah ın siyahları giymesini istemişti. bence mantıklı bir teori. grr martin de zaten acı-tatlı bir son olacağını söylemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: stuka

quote:

azor ahai de kılıcını önce bir aslanın kalbinde denedi ama kılıç kırıldı, en son karısının kalbinde denedi ve kılıç güçlendi. burada tyrion bir aslan dany de sevdiği insan. önce tyrion u öldürecek sonra dany yi. sonra da 1000. lord kumandan ve yeni azor ahai olarak akgezenleri püskürtecek.zaten babası eski lord kumandan jeor mormont da jorah ın siyahları giymesini istemişti. bence mantıklı bir teori. grr martin de zaten acı-tatlı bir son olacağını söylemişti.

İyide ben mi yanlış biliyorum yoksa adamın mantığında mı bir sıkıntı var.
    Benim bildiğim; Azor Ahai zamanında dünyaya gelmiş biri dediğiniz gibi kılıcı yaptı insanları birleştirdi misyonunu kısmen tamamlayıp yok oldu geriye ise bir efsane kaldı. Efsaneye göre Azor Ahai ölen birisinin bedeninde tekrar dirilecek. Başka bir değişle ölen bir insan Azor Ahai olarak dirilecek. Zamanında adam kılıcı bir şekilde dövmüş gelip aynı seramoniyi neden uygulasın ki? Teknik olarak bakarsak direk sevdiğine saplar olur biter. Ayrıca adamın ölüp dirilmesi gerek. Bu nasıl olaacak?
    Lafın kısası Azor Ahai Jon'dan başkası değil. Eğer bunca olaydan sonra başkası çıkarsa Martin dayı sırf ters köşe yaptım ben diyebilmek için gereksiz olayların peşine gitti demektir. Bununda olacağını zannetmiyorum. Bence tutmaz o hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zUbE -- 11 Eylül 2014; 16:43:52 >

• Yalnız böyle bir şey olursak ortalık çok karışır
  • seriye başladığımda 10-15 güne rahatça bitiririm diyordum ama 5 kitap tam 42 günde bitti :)

gerçekten insan bitirince boşlukta oluyor, metrobüste varpurda evde her yerde elimdeydi (kindle da okudum),

kitabı bitirince neye başladınız? ben hanefi avcı nın haliçte yaşayan simonlar' ına başladım resmen dünyam değişti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stuka

quote:

İyide ben mi yanlış biliyorum yoksa adamın mantığında mı bir sıkıntı var.
    Benim bildiğim; Azor Ahai zamanında dünyaya gelmiş biri dediğiniz gibi kılıcı yaptı insanları birleştirdi misyonunu kısmen tamamlayıp yok oldu geriye ise bir efsane kaldı. Efsaneye göre Azor Ahai ölen birisinin bedeninde tekrar dirilecek. Başka bir değişle ölen bir insan Azor Ahai olarak dirilecek. Zamanında adam kılıcı bir şekilde dövmüş gelip aynı seramoniyi neden uygulasın ki? Teknik olarak bakarsak direk sevdiğine saplar olur biter. Ayrıca adamın ölüp dirilmesi gerek. Bu nasıl olaacak?
    Lafın kısası Azor Ahai Jon'dan başkası değil. Eğer bunca olaydan sonra başkası çıkarsa Martin dayı sırf ters köşe yaptım ben diyebilmek için gereksiz olayların peşine gitti demektir. Bununda olacağını zannetmiyorum. Bence tutmaz o hikaye.

neticede bu fantastik bir roman,bizim dünyamızdaki normal bir öykü akışında olduğu gibi devam etmeyebilir. jorah çok önde olan bir karakter değil, azor ahai olması biraz uzak bir ihtimal ama teori mantıklı.romanda ters bizi köseye bırakan cok olaylar gördük.çıksa da okusak artık ulan grrr martin!...

• Hay ben bu interneti bulanın

önce kuzeylilerin davasını gördüm. Dedim neyse en azından doğuda noluyor bilmiyoruz. Şimdi de adamlar AA ı bulmuşlar ve bu da teknik olarak mantıklı ve GRRM tarzı.Neyse en azından dorne ve iron islands kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler size bir sorum olcak. Sizce ilk olarak serinin kitaplarını mı okumalıyım yoksa dizisini mi izlemeliyim. Hem kitapları okuyan ve dizi serisini de izleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VNTSG

Beyler size bir sorum olcak. Sizce ilk olarak serinin kitaplarını mı okumalıyım yoksa dizisini mi izlemeliyim. Hem kitapları okuyan ve dizi serisini de izleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Önce diziyi izlersen, kitabın heyecanı kaçmış oluyor biraz. Yine de diziden çok daha iyi olmasına rağmen biraz sıkıyor olayları bildiğin için. Önce kitabı okursan diziden aldığın zevk fazla kaçmıyor, kitabı sadece okuyup aklında canlandırırsın ama dizide görsellik var, bildiğin hikayeyi canlı olarak izlemek öbür türlü olacağından daha zevkli. Önce kitapları okumanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Light

quote:

Orijinalden alıntı: VNTSG

Beyler size bir sorum olcak. Sizce ilk olarak serinin kitaplarını mı okumalıyım yoksa dizisini mi izlemeliyim. Hem kitapları okuyan ve dizi serisini de izleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Önce diziyi izlersen, kitabın heyecanı kaçmış oluyor biraz. Yine de diziden çok daha iyi olmasına rağmen biraz sıkıyor olayları bildiğin için. Önce kitabı okursan diziden aldığın zevk fazla kaçmıyor, kitabı sadece okuyup aklında canlandırırsın ama dizide görsellik var, bildiğin hikayeyi canlı olarak izlemek öbür türlü olacağından daha zevkli. Önce kitapları okumanı öneririm.

O zaman en iyisi kitaplardan başlamak. Teşekkürler hocam yardımın için.

• Kargaların Ziyafeti ilk kitabı bitirdim. Gerçekten kötüydü. 2.Kitap nasıl fark var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

Kargaların Ziyafeti ilk kitabı bitirdim. Gerçekten kötüydü. 2.Kitap nasıl fark var mı?

2. kısım da aynı, zaten orjinali tek parça kitabın, farklılık yok yani. Ayrıca bir şey ekleyeyim, 4. ve 5. kitap aynı zaman aralığında geçiyor. Martin ilk olarak tek kitap halinde yazmayı düşünmüş ama fazla olacağını görünce bazı karakterleri bu kitaba bazılarını da 5. kitaba bırakmış. Genelde de sıkıcı karakterler var 4. kitapta Gerçi ben okurken keyif aldım, sadece diğer kitaplarda alışkın olduğumuz hareketlilik yoktu. Forumda önceki sayfalarda bölüm bölüm okuma sırası vardı, 4 ve 5 karışık olarak, o şekilde de okuyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

seriye başladığımda 10-15 güne rahatça bitiririm diyordum ama 5 kitap tam 42 günde bitti :)

gerçekten insan bitirince boşlukta oluyor, metrobüste varpurda evde her yerde elimdeydi (kindle da okudum),

kitabı bitirince neye başladınız? ben hanefi avcı nın haliçte yaşayan simonlar' ına başladım resmen dünyam değişti

dostum Kralkatili Güncesini öneririm
  • ekimde taht oyunlarının yenı kitabı çıkıyomuş tabi kış rüzgaları olmasa gerek fatih aegon zamanını felan anlatıyomuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

ekimde taht oyunlarının yenı kitabı çıkıyomuş tabi kış rüzgaları olmasa gerek fatih aegon zamanını felan anlatıyomuş

World of Ice and Fire diye ansiklopedi o kitap. Genel olarak geçmişi anlatan tarih kitabı gibi birşey olacak. İçerisinde resimler filan da olacak. Koleksiyonluk bir kitap ama çok önemli ayrıntılar olacak içinde, Valyria İmparatorluğu ve Kıyamet hakkında yazılar olacağı söyleniyordu. Martin iki bölümünü blog'undan yayınladı, biri Fatih Aegon'un nasıl Westeros'a savaş ilan ettiği, diğeri de Rhoynar-Valyria savaşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

ekimde taht oyunlarının yenı kitabı çıkıyomuş tabi kış rüzgaları olmasa gerek fatih aegon zamanını felan anlatıyomuş

World of Ice and Fire diye ansiklopedi o kitap. Genel olarak geçmişi anlatan tarih kitabı gibi birşey olacak. İçerisinde resimler filan da olacak. Koleksiyonluk bir kitap ama çok önemli ayrıntılar olacak içinde, Valyria İmparatorluğu ve Kıyamet hakkında yazılar olacağı söyleniyordu. Martin iki bölümünü blog'undan yayınladı, biri Fatih Aegon'un nasıl Westeros'a savaş ilan ettiği, diğeri de Rhoynar-Valyria savaşı.

pewki kış rüzgarları nezamana çıakr acaba

• quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarı ile yarısından fazlasını yazdı Martin. Tabi beşinci kitaptaki gibi bir delilik yapıp yazdığının yarısını silip tekrar yazmaya başlamazsa, en erken seneye Kasım gibi gelir diye düşünüyorum. Kitabı bitirmek için diziden elini eteğini çekti çünkü. Artık diziye karışmayacak. Ama hiç olmadı 2016 içinde çıkar kesin bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarı ile yarısından fazlasını yazdı Martin. Tabi beşinci kitaptaki gibi bir delilik yapıp yazdığının yarısını silip tekrar yazmaya başlamazsa, en erken seneye Kasım gibi gelir diye düşünüyorum. Kitabı bitirmek için diziden elini eteğini çekti çünkü. Artık diziye karışmayacak. Ama hiç olmadı 2016 içinde çıkar kesin bence.

Ölür o adam. Kitaplar güme gider demedi deme.

• quote:

quote:

quote:

quote:

5. kitapta yazdığının yarısını silmiş mi gerçekten? neden ki acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.