Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferrotello

'Aeron gittiğinde, Kargagöz'ün gülümseyen yüzü Euron'a döndü.' Kargagöz ile Euron Greyjoy aynı kişi değil mi, zaten seriyi okuyup anlamakta zorlanıyoruz, bir de böyle çeviri hataları okurken insanın kafasını daha da allak bullak ediyor.

Evet o :))
    Kitap ve sayfasını belirtebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

'Aeron gittiğinde, Kargagöz'ün gülümseyen yüzü Euron'a döndü.' Kargagöz ile Euron Greyjoy aynı kişi değil mi, zaten seriyi okuyup anlamakta zorlanıyoruz, bir de böyle çeviri hataları okurken insanın kafasını daha da allak bullak ediyor.

Kargaların Ziyafeti Kısım I, sayfa 327.
  • quote:

quote:

quote:

Benimki de öyle İşin kötü tarafı sabahtan beri ''Kargagöz ile Euron Greyjoy aynı kişi değil mi'' sözünü arıyorum. Geç anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

quote:

quote:

Benimki de öyle İşin kötü tarafı sabahtan beri ''Kargagöz ile Euron Greyjoy aynı kişi değil mi'' sözünü arıyorum. Geç anladım.

• Ne dizi ne de kitap gelmedi ha baya soğudum.
    Karakterlerin yarısını unutmuş olacağım muhtemelen devam ederken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 23 Ocak 2015; 22:27:38 >
  • Şu Arya'nın Bravoos'a geldikten sonra ki povlarını okurken kafayı yiyecek gibi oluyorum, 20-25 sayfa neyse okuyorum akılda ne bir cümle kalıyor ne de bir şey anlıyorum, hiçbir olay örgüsü yok, her povunda bir sürü karakter çıkıyor, resmen eziyet bildiğin okuması.
  • dizi bölümünde bi göz gezdirdim yeni sezonda diziden yine spoiler yiyeceğiz gibi.
    kitap da çıkmazsa artık önce dizi sonra sonra değişik olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janejonce

dizi bölümünde bi göz gezdirdim yeni sezonda diziden yine spoiler yiyeceğiz gibi.
    kitap da çıkmazsa artık önce dizi sonra sonra değişik olabilir.

Aynen ya. Öyle olursa çok sinirlenirim. Bir kitabı yazamadı gitti.
  • Henüz okumadım, tüm seriyi kaça alabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HBB47

Henüz okumadım, tüm seriyi kaça alabilirim ?

En ucuz şuraya rastladım ben;http://www.hizlial.com/taht-oyunlari-serisi-9-kitap-takim-game-of-thrones-george-r-r-martin/10365088
  • Teşekkürler
  • Oliver_ kullanıcısına yanıt
    yapıcak bişey yok yeni sezonda 6. kitapta olması gereken şeyler var gibi görünüyor.

hatta fragmanda Varys ile Imp'in bir diyaloğunda Varys açıkça Daenerys'ten yana olduğunu söylüyor oysa 5. kitabın sonunda onun Aegon'dan yana olduğunu görmüştük.Illyrio'nun da Dany'den yana olduğunu düşünürsek.Dizide böyle olunca, Aegon'un Targeryan olma iddiası boş çıkabilir gibi geldi bana. Aegon, Blackfyre ise Dorne da yanında olmayacaktır. Ve belki yine bir isyan olacak hikayenin sonunda..
  • quote:

yapıcak bişey yok yeni sezonda 6. kitapta olması gereken şeyler var gibi görünüyor.

hatta fragmanda Varys ile Imp'in bir diyaloğunda Varys açıkça Daenerys'ten yana olduğunu söylüyor oysa 5. kitabın sonunda onun Aegon'dan yana olduğunu görmüştük.Illyrio'nun da Dany'den yana olduğunu düşünürsek.Dizide böyle olunca, Aegon'un Targeryan olma iddiası boş çıkabilir gibi geldi bana. Aegon, Blackfyre ise Dorne da yanında olmayacaktır. Ve belki yine bir isyan olacak hikayenin sonunda..

Aegon'un Blackfyre olduğunu düşünmüyorum.Jon Connington sayesinde.Ayrıca Varys iki taraflı oynuyor olabilir bilemiyorum ama iki Targaryen'dan birini seçecek olursa Dorne düşünmeden Aegon'u seçecektir.

• böyle giderse dizi kitaplari geçicek,Martin'li veya Martinsiz diziyi bitirmeleri gerekiyor

• Varys ikili oynayabilecek kadar zeki bir adam.Kimi zaman Imp'in dostu olduğunu düşünsem de çoğunlukla çıkar uğruna dostluk ettiğini düşünüyorum ona ve bu oyunda yine bir çıkarı olabilir ama Varys'in eski kitaplardan birinde bir sözü vardı ''ben diyara hizmet ederim'' bu da onun hesaplarını ikili oynamaktan öteye götürür.
    Aegon'un Blackfyre olduğundan neredeyse eminim. Jon Connington Targeryan dostuydu fakat Targeryan Blackfyre kavgası zaten çok aile içi bir kavga, birileri taraf değiştirebilir veya Connington da kandırılmış olabilir. Aegon gerçekten Targeryan ise Dorne onun yanında olabilir belki ama Prens Doran güç arayışında çünkü intikam almak istiyor bu durum onu Dany'e de götürebilir.

• quote:

Varys ikili oynayabilecek kadar zeki bir adam.Kimi zaman Imp'in dostu olduğunu düşünsem de çoğunlukla çıkar uğruna dostluk ettiğini düşünüyorum ona ve bu oyunda yine bir çıkarı olabilir ama Varys'in eski kitaplardan birinde bir sözü vardı ''ben diyara hizmet ederim'' bu da onun hesaplarını ikili oynamaktan öteye götürür.
    Aegon'un Blackfyre olduğundan neredeyse eminim. Jon Connington Targeryan dostuydu fakat Targeryan Blackfyre kavgası zaten çok aile içi bir kavga, birileri taraf değiştirebilir veya Connington da kandırılmış olabilir. Aegon gerçekten Targeryan ise Dorne onun yanında olabilir belki ama Prens Doran güç arayışında çünkü intikam almak istiyor bu durum onu Dany'e de götürebilir.

Bahsettiğiniz Aegon Targaryen değil Blackfyre. Dorne'un Aegon'un yanında olacağını sanmıyorum.

Varys'in diyara hizmet ettiğini sanmıyorum. Adamın kafasında 40 tilki dolaşıyor. Blackfyre destekçisiydi diye hatırlıyorum sanki. Epey oldu okuyalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

quote:

Aegon'un Blackfyre olduğunu düşünmüyorum.Jon Connington sayesinde.Ayrıca Varys iki taraflı oynuyor olabilir bilemiyorum ama iki Targaryen'dan birini seçecek olursa Dorne düşünmeden Aegon'u seçecektir.

Aegon bence kesinlikle blackfyre.Yoksa Altın Mürettebat yanında olmazdı.Eğer Targaryenleri destekleyecek olsalar Visersy'i kovmazlardı.
    Connington Ilyro tarafından kandırıldı bence.Grrm de hiç bir rolü olmayacaksa Blackfyre işine bu kadar önem vermez.

• Bu seriyi daha önce doğru duzgun duymadım sayılır ama sanırım çok hoş baslamayı dusunuyorum sağolun arkadaslar

• daikataNa~ D kullanıcısına yanıt
    bence mesajını spoiler içine almalısın.
    ben de aynı şeyi düşünüyorum Aegon konusunda zaten. Mesajımda da açıkça yazmıştım.
    Varys diyara hizmet ediyorum derken bence yalan söylemiyordu. Eskiden Blackfyre'ı desteklemiş olabilir ama şimdi durum farklı belki de çünkü Daenerys iyi bir yönetici..
  • by-ko kullanıcısına yanıt

Connington çok büyük ihtimalle kandırılmış olabilir. Aegon ile yine bir Blackfyre isyanı olabilir ama isyan ne derece etkili olur onu bilmiyoruz çok büyük etkisi yoksa diziye hiç koymayabilirler de. Dizi senaristlerinin çok başka tasavvurları da olabilir belki 6. sezon Aegon'u diziye dahil ederler ama bunu 5. sezon fragmanında gördüğümüz gibi GRRM gibi yapmayacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.