Merhaba arkadaşlar, forumdaki tavsiyelerden sonra samsung yada sharp buzdalabı almaya karar vermiştik. Ancak ölçülerine baktığımızda bizim evin mutfağına uygun olmadığını (samsung'un 58 ve 62 modelleri 78 cm, sharp 80 cm en) gördük. (Nedense uzakdoğu ülkelerinde tasarlanan buzdalaplarının boyları kısa, enleri geniş - nufüsun ortalama boyları kısa olduğundan mıdır bilemiyorum) samsungun 53 modeli ise bizim için küçük gelmekte. bosch ve siemens almayı düşündük ama bu sitede yapılan yorumlar pekte iç açıcı sayılmaz. Whirlpool'un ise eşim tasarımını beğenmedi...
Sonuç olarak bana 185 x 70 x 70 (en en fazla 74 olabilir, boyda ve derinlikte sıkıntım yok), 1500-1600 YTL arasında iyi bir no-frost lazım. Ne gibi tavsiyede bulunursunuz..
aynı sorun bende de var ve hala çözebilmiş değilim. çok az zamanım kaldı. inşallah yardım eden birileri çıkar
sadece türkiye'de buzdolaplarının ölçüsü böyle yoksa avrupa'da ve amerika'da satılan dolapların hepsinde en ve derinlik daha fazla.hatta arçelik.beko,vestel,ariston gibi yerli üreticilerde yurt dışına ihraç ettikleri ürünlerde de boyutlar uzakdoğu veya amerikan markalarının ölçülerinde.yani sorun bizim mutfakların ölçülerinde.
şimdi o boyutlarda açıkçası buzdolabı kaliteli olarak aklıma gelmiyor.fiyat olarak bütçeniz iyi ama yerinizin öçüleri dar.
buzdolabının konumlandırılacağı yer için en önemli boyut enidir.sağdan ve soldan min.5 cm boşluk var.seçiminizi şöyle yapmalısınız en ölçüsü+10cm yoksa buzdolabı verimli çalışmaz.dışı fazla ısınır çok elektrik harcar.bahsettiğiniz ölçü ucu ucuna ise (75cm tahmin ediyorum) ideal olan ölçü 65 cm endir ki bu boyutta buzdolabı bulmanız zor.
aeg santo 65340 modeli var ama kullanış acısından verimini bilemiorum. 60 cm yer tutuyo
70cm sıkıntınız varsa ve Whirlpool'u da beğenmediyseniz Arçelik tavsiye edebilirim. Başka alternatif yok. Yok Arçelik de olmuyorsa ve Siemens vs istiyorsanız boşuna paranıza kıymayın ve Profilo alın derim, yarın birgün bozulursa en azından paranıza acımazsınız.
imkanınız varsa mutfakta ufak çaplı revizyona giderseniz sizin için iyi olur.yoksa buzdolabı için çok sıkıntı çekersiniz.kiracı iseniz aklınızda bulunsun ev tutarken dikkatli olun yoksa bizim gibi koridora koyarsınız koca dolabı.
Askında kesinlikle haklısınız, bizde ev yapılırken, evde insanlar nasıl yaşayacak düşünen yok. ev alırken sırf 3+1 olsun diye inanılmaz kötü evler gördüm. Sonuçta kullanışsız bir çok alan. İKEA'da görmüşsünüzdür küçücük alanları nasıl kullanışlı hale gitrdiklerini, her metrekaresi ince düşünülmüş..
Şimdi benim sorunuma geri dönersek, evi bir iki ay önce aldım. Mutfaktaki tüm eşyalar (buzdolabı hariç) ankastre olarak içindeydi. Mutfak yeni tadilat görmüş ve olabilecek en kullanışlı hale getirilmiş. Ancak dolabın yeri olarak ancak 185x70x70'lik (eni en fazla 74 cm'lik duvarla arasındaki 4'er cm.lik boşluk bırakarak) bir yer kalmakta. Bu durumda mutfakta yeni bir tadilat astarı yüzünden pahalıya gelecek. hatta imkansız.
halen kullandığım buzdolabı ariston ama 6 yılda 5'inci evini görünce alet biraz sapıtmaya başladı. yolda bırakacak gibi.
İnternet çıktı mertlik bozuldu eskiden olsa arçelik - bosch'a gidip bir tane alınırdı ama burada yazılanları okuyunca, ister istemez birkaç defa daha düşünüyor insan.
Birde şunu sormak istiyorum, malum yıl sonuna yaklaşıyoruz ve evlenme sezonu bitti, buzdolabı fiyatlarında düşüş yaşanırmı önümüzdeki aylarda yoksa çelik vs. gibi hammadde fiyatları artıp bu ürünlere de zam gelir mi?
electrolux un ERE39391W modeli var. 181x69x61 olculerinde. 375litre hacmi var. kaliteli bayagi. ama tek dolap yanina ufak donduruculardan almaniz lazim. n-frost. fiyati 1.999 ytl.
eğer dondurucu kısmını sık kullanmıyorsanız sadece buzdolabı ola bir ürün+ufak bir derin dondurucu alın.böylece kaliteli olan markalara yönelebilirsiniz. frigidaire frm4300 veya ww hrm4300 bunlar aynı dolap enleri 69cm.ankastre ürünlerdir.A+ enerji günlük 0.75kw elektrik tüketimi var.430 litre aslında normal buzdolabı hacminde hatta daha büyük çünkü dondurucu kısmı yok.5 raflı +sebzelik var.electrolux'e göre daha büyük ve kaliteli bir dolap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme