2 gündür bütün forumu okudum neredeyse. buzdolabı alacağım, ancak hangi marka alacağım konusunda aklım bayağı karıştı.
forumlarda samsung ve sharp markaları övülmüş genelde. mağazalara gittiğimde bunların dışında lg, general electric ve electrolux markalarını da şiddetle tavsiye ettiler. ne alacağıma bir türlü karar veremedim.
general electric için incelediğim model ptx 570 ss, samsung için RT63EBPN . sharp için SJ PT69R, LG için GN602YVX, electrolux için ENB 43693 X. electrolux un bayi fiyati 2859TL idi ama darty de 1800 tl civarı bir fiyat verdiler. samsung için yaklaşık 2000 tl, LG için keza 2000 tl için fiyat verdiler. Sharp ı hiç bir mağazada bulamadım ama forumdan okuduğum kadarıyla 1800 tl civarı. general electric de yaklaşık 1750 tl ye geliyor.
mutfakta buzdolabı için kullanacağım alan maksimum 83 cm. sessiz olması ve az elektrik tüketmesi tercihim tabiki. Bana yardım edin lütfen. candoğan bey ve tuna bey özellikle sizlerden yardım bekliyorum :)
saygılar, Onur
Buzdolabı genişliğinizin yeterli olması çok iyi bir artı.
Araştırmacı biri olduğunuz için fazla detay vermeden, değerlendirmelerinize şu ürünleride katıp katalog değerleri, bütçeniz ve yakından gözlemlemenizle size göre kullanışlılıklarını karşılaştırmanızı öneririm;
Samsung RL-62ZBPN Electrolux ENB5298x
En sessiz modellerden ise White Westinghouse önde geliyor,
Tesekkur ederim Tuna bey. Belirttiginiz modelleri de inceleyecegim.
Saygilar Onur
Beyaz isterseniz Samsung RL-62ZBSW yide değerlendirin...
Kolay gelsin...
İnox dusunuyoruz cunku ankastre urunlerimiz inox.
Tesekkur ederim ilginiz icin.
Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. Ben de kayınvalideme hediye olarak buzdolabı almayı düşünüyorum. Bunun için çok araştırma yapıyorum. En çok Bosch, Profilo, Samsung, Hotpoint Ariston markalarını araştırdım. Mesela Profilo ve Hotpointi evinize sokmayın deniyor genelde. Bosch bayiine gittim bana nofrost buzdolabını peşin 900 e vereceğini söyledi. Onun da bir yerli üretimi bir de Kore yapımı olanı varmış Buzdolabının içinde yazıyormuş Kore üretimini öneriyorlar. Samsungların da fiyatları uygun. Yani anlayacağınız benim kafa çorba gibi oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: ayselkho
Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. Ben de kayınvalideme hediye olarak buzdolabı almayı düşünüyorum. Bunun için çok araştırma yapıyorum. En çok Bosch, Profilo, Samsung, Hotpoint Ariston markalarını araştırdım. Mesela Profilo ve Hotpointi evinize sokmayın deniyor genelde. Bosch bayiine gittim bana nofrost buzdolabını peşin 900 e vereceğini söyledi. Onun da bir yerli üretimi bir de Kore yapımı olanı varmış Buzdolabının içinde yazıyormuş Kore üretimini öneriyorlar. Samsungların da fiyatları uygun. Yani anlayacağınız benim kafa çorba gibi oldu.
O zaman ilgili başlıkları bol bol okuyun, hızlı karar vermeyin...
Bosch'un Kore'den ithal buzdolaplarını 1500TL civarından daha uygun fiyata almanız mümkün değil. 1000-1500TL arasına tavsiyem Samsung.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
quote:
Orijinalden alıntı: ayselkho
Bosch'un Kore'den ithal buzdolaplarını 1500TL civarından daha uygun fiyata almanız mümkün değil. 1000-1500TL arasına tavsiyem Samsung.
Sayın:candogan62;
Forumda bir kaç yerde beyaz eşya konusunda fikir almak isteyen arkadaşların ürünler konusunda sizin düşüncelerinizi önemsediğini gördüm.Sanırım bu alanda bilgi sahibisiniz.Bu bağlamda bende yeni araştırmaya başlayacağım ihtiyaçlarım için almayı düşündüğüm bazı beyaz eşya kalemleri hakkında fikrinizi sormak istiyorum mümkünse.
İlk olarak şöyle söyleyeyim.Her ne alacak olursam olayım mutlaka en ince ayrıntısına kadar her şeyini didik didik eder tabiri caizse ürünü satandan daha fazla şey biliyor olmadan asla satın almam hiç bir ihtiyacımı;öte yandan kullanım ve deneyimlerimin bende bıraktığı etkilerden de dolayı haklı olarak marka bağımlılığım da yok değil;ama tabiki mantıklı olmayan seçimlerde asla markadan yana hareket etmem.Konu beyaz eşya olunca geçmişten bu güne kadar olan zaman için bazı samimi fikir ve duygularımı paylaşmak istiyorum buradaki arkadaşlara.Belki benim gibi düşünenler vardır,ya da yoktur,hiç önemli değil...
Beyaz eşyaların şu dönemdeki durumları;fiyat,marka,çeşitlilik,özellik konusunda pek bilgi sahibi değilim şu an,siz bana yapacağınız değerli önerilerinizi;fikirlerimi ve kullanıdığım ürünleri dikkate almadan yapabilirseniz fayda açısından daha çok yardımcı olursunuz.Önce kullandığım ürünlerle ilgili fikirlerimi sonra da ihtiyacım olan şeyleri belirtmek istiyorum.Şimdiden teşekkürler yardımınız için...
Şu sıralar yeni ev açıyor olmam dolayısıyla tüm ihtiyaçlarımı tamamladım ve sıra beyaz eşyalara karar vermeye geldi.Yukarıda bahsettiğim alışkanlığıma sıkılmazsanız şu samimi fikirlerimden dolayı değindim;ben yirmi altı yaşındayım ve doğduğum günden beri evimizde kullanılan tüm beyaz eşyalar hep Arçelik oldu,annem evlendiğinde alınan otuz beş yıllık tüm Arçelik ler hala tıkır tıkır çalışır durumdalar;ilk paramı kazandığım zamandı;dört beş sene önce evdeki tüm beyaz eşyaların fişini çekip anneciğime hepsini topyekün yine Arçelik ile yeniledim.Tabi körü körüne değil,yine araştırarak,karşılaştırarak,verimlemelerini değerlendirerek;ki bu konuda çok titizim,tesadüf hepsi de Arçelik oldu.Hem biriken güven,hem bu kadar sene bir markanın anneciğimi hiç üzmediğine şahit olmam hem de aynı güvenin karşılığını hala kalite olarak geri yansıtabiliyor olması seçimime etki eden unsurlardı.Gerçi belki beş sene önce piyasada bugüne nazaren bu denli çeşitlilik ve karşılaştırılabilecek ürün yoktu,şimdiki şartlarda belki seçimlerim farklı olabilirdi ama yine de ben ülkemizin markasını küçümseyemediğim için gururluyum da biraz.Küçüklükten beri tübitakın bilim ve teknik dergisini alırım hep,yıllar önce derginin arka kapaklarına sadece fix Arçelik reklam verirdi,fırın,ütü,çamaşır makinesi v.s,zaman sonra derginin içinde tübitakla beraber bizim mühendislerimizin geliştirdiği cihazlarla ilgili makaleleri ağzımın suları akarak keyifle okudum durdum hep.Gün geldi o sayfalarda:''Dünyanın en az elektrik harcayan buzdolabını yaptık,üstelik ülkemize sıcak bakmayan o kuruluşlardan aldık en iyi tasarım ödülümüzü'' dediler,bize ödül verecek bir kuruluş yok ama dünyanın en çevreci ödülünü de biz tüketicilerimiz için kendimize vermek istiyoruz dediler.İlk dijital tuşlu makineleri,ilk ses çıkarmadan elbise yıkayan cihazı,üzerinde annemin okuyabileceği türkçe yazıları,henüz ortalıkta verimlilik sınıfları yokken kendine a plus diyen cihazları;her bir parçasını kendileri üretmeseler de yine de paralarını aldıkları insanlara bir nebze de olsa saygı göstermeye çalışmaları,gecenin ikisinde becerilemeyen bir şey için telefonun başında bekleyen çalışanları,çağırdıktan sonra randevu vermek yerine her defasında yarım saat sonra zilime basan servisi ve daha bir çok şey için:''teşekkür ederim Arçelik,geçmişte bana olan saygından dolayı teşekkür ederim.''Geçmişimi senle geçirdiğim için çok mutluyum,umarım geleceğimde de bana eşlik edebilecek kadar iyi olabilmeyi başarabilirsin.Japon insanı bir Sony ile nasıl gurur duyuyorsa ben de kendi markamla o denli gurur duyuyorum.
Gelelim ihtiyaçlarıma:fiyatlarla ilgilenmememle birlikte mutlaka etiketinin özelliklerini taşıyabilmeli alacağım ürünler.Ankastre tercihim ama performans ve şıklık birlikte önemli olduğundan zorunluluk değil,yerleri eşyalara göre ayarlanacak hepsinin.Bosch markasıyla ilgili bir kaç olumsuz duyumsamam ve yaşadığım bir kötü deneyimim hariç-garantili elektrik süpürgesi sapı yüzünden Bosh genel merkeziyle bir ay yazıştım-insanlar genelde markadan memnun ve ürünlerden de kaliteli olarak bahsediyorlar,ama bunların ne kadarı bir sorun yaşamış olup da yine aynı şekilde düşünebilirler bilmiyorum,tasarım olarak Bosh lar beğenimde ilk sıralarda değiller,buradaki arkadaşların yönlendirmeleri çok önemli bu yüzden.Özelikliklerini hiç değerlendirmedim ama tasarım olarak Samsung ve Siemens ürünlerini genelde beğeniyorum,kalitelerinden hiç şüphem yok ama bu ikisinin beyaz eşya alanındaki konumu şu an ne durumdadır bunu bilmek de önemli.Sharp dan da haklı olarak kaliteli diye bahsediliyor.Vestel in buzdolabı grubu hariç diğer hiç bir ürününe sıcak bakmıyorum.Arçelik i Beko ya tercih ederim.Profilo,Elektrolux,Regal,Ariston,İndesit,Altus ile kesinlikle ilgilenmiyorum.Hepsi aynı marka değil,hepsi kaliteli cihazlar olsun istiyorum,ömrümün sonuna kadar götürebilmeli beni,o da biz o kadar yaşarsak :)
Bayilerde ürünleri araştıracak vaktim olmadığı için bizzat inceleyemedim ama sadece buzdolaplarından ağağıdaki beş cihazı beğendim,buzluğu altta olan dolapları kullananların yorumlarını ayrıca merak ediyorum,hem bunlar hem de önereceğiniz diğer beyaz eşyalar için yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ve sayın candogan62.
Buzdolapları: 1-Vestel Maestro 590 FCE
2-Bosch KDN49P73NE
3-Bosch KGN57P71NE
4-Arçelik 5088 NF
5-Arçelik 5086 VNFY PLUS(Aynısını kullanıyorum,tekrar tercih edebilirim,çok güzel bir dolap)
Evet doğrudur, kore üretimi olan soloda 4 dolap ankastrede 4 dolap var onların içindede en ucuzu 1699 tl. ilgilenirseniz,
Buzdolabı genişliğinizin yeterli olması çok iyi bir artı.
Araştırmacı biri olduğunuz için fazla detay vermeden, değerlendirmelerinize şu ürünleride katıp katalog değerleri, bütçeniz ve yakından gözlemlemenizle size göre kullanışlılıklarını karşılaştırmanızı öneririm;
Samsung RL-62ZBPN Electrolux ENB5298x
En sessiz modellerden ise White Westinghouse önde geliyor,
Merhaba Tuna. Eklemek isterim: Elektrolux ENB5298X yerine artık ENB52810X üretilmektedir. Aynı dolap,için biraz daha ergonomik hale getirilmiş.
Samsung RL-62ZBPN benim edindiğim dolap,gürültü seviyesi 40dB oldukça başarılı. Eelektrolux 34 dB oda çok başarılı ama Samsung'a göre çok pahalı.
Ben çok fazla araştırmış biri olarak Samsung RL-62ZBPN modelini öneriyorum. Elektrolux ten daha geniş.
ben samsung srl-evs yi 1 yıla yakındır kullanıyorum..inoks olanı,gerçekten çok memnunum,en büyük artısı sesi az ve su sebili var dolabı açmadan su içebiliyosun ayrıca acayip gösterişli....tavsiye ederim...diğer beyaz eşyalarımın hepsi beko,,sakın yanaşma,2 sene sonra çöpe atarsın
quote:
Orijinalden alıntı: M A R E Ş A L ... Merhaba Tuna. Eklemek isterim: Elektrolux ENB5298X yerine artık ENB52810X üretilmektedir. Aynı dolap,için biraz daha ergonomik hale getirilmiş.
Samsung RL-62ZBPN benim edindiğim dolap,gürültü seviyesi 40dB oldukça başarılı. Eelektrolux 34 dB oda çok başarılı ama Samsung'a göre çok pahalı.
Ben çok fazla araştırmış biri olarak Samsung RL-62ZBPN modelini öneriyorum. Elektrolux ten daha geniş.
Bilgi için sağolun Electrolux yeni versiyon ile fiyat ve iç aksam karşılaştırmasını candogan62 ye ileteyim bende merak ettim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme