Şimdi Ara

buzdolabı ile ilgili teknik soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün buzdolabının arkasındaki kapağı söktüm ve orayı temizledim. Radyatör hiç gözükmüyodu pamuk gibi pislik dolmuş temizledim.

Fanı da söktüm elle bile zor dönüyodu, temizledim WD-40 ile yağladım taktım.
    Buzdolabını çalıştırıyorum hiç durmadan çalışıyor.

Kapağı sökerek inceledim biraz, Sürekli çalışan fanmış. Belki daha önceden de sürekli çalışıyodu ama yağsız ve kirli olduğundan farkedilmiyordu. Motor sürekli çalışmıyor ama fan hep çalışıyor.

Bu normal mi ?
    Buzdolabı Regal RDP 455

• Merhaba;
    Temizlediğiniz bölüm fan/kondanser takımı denilen yer. arabanızdaki radyatör sistemini ve fan müşürünün hiç açmadığını veya kapatmadığını düşünün. eğer elinizle bile zor dönüyordu ise zaten muhtemelen o fan daha önce dönmüyordur. sürekli çalışma konusunda ise hata var.
    Teknik olarak kompresör devreye girdiğinde gaz akışı başlayacağından dolayı, sistemde ısınınan gazı alt kondanserde soğutmak için kondanser fanı devreye girer ve kompresör durduğunda gaz akışı da durduğundan dolayı kondanser fanı durur. olması gereken bu dur.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler.
    gece hiç durmadı dolap. Yani uyudum ben. Sabah kalktım hala çalışıyordu.
    Öğlen sonunda durmuştu.

Dışarı çıktım geldim şimdi yine çalışıyor.

Derecesi de 2 de. 0-5 arasında dereceleri var.
    Normalde ne kadar üsre çalışması gerekli ?
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    ortam sıcaklığına, besin yüklemesi yapıp yapmadığınıza, ürünün defrost yapıp yağmadığına göre değişir her şey. halihazırda çalışan bir dolap olduğuna göre sürenin saat ile ifade edilmesi gerekir.
    artık hiç durmuyor sürekli çalışıyor.

yiyeceklerin konulduğu arka kısmı ince buz tabası olmuş.
    nabsam bilmiyom. Dolabı öne doğru felan yatırmıştık temizlerken ondan mı oldu?
    Bi de ben radyatörün vidalarını söküp biraz çekiştirmiştim termostatın yeri felan mı oynadı anlamadım ki.
    Yasadiginiz sorun ile one yatirmanizin baglantisi yok. Sizin anlattiginizdan ortaya cikan, urun termostata gecmiyor olarak anlasiliyor. Bu noktadan sonrasi yazili bilgiyi aşabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet sürekli çalışıyor.
    dolap içi sıcaklığının kaç olması gerekiyor ?
    aklıma bir fikir geldi;

elimde bundan var. Bunun çıkışını direk dolabın elektrik girişine taksam dolap full otomatik olur.
    Burdan istenilen dereceyi ayarlarım. İstenien sıcaklaığa ulaşınca dolap kapanır. 5 derece offset veririm 5 derece ısınınca tekrar çalışır.

Peki motor sürekli elektrik almalı mı ? yani ayrıyetten başka yerden tetikleniyorsa ordan tetikletirim. Sonuçta bu sıcaklık kontrol cihazında röle var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 31 Mayıs 2016; 20:46:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sensörler ne olacak?

Soğutma bölümü +4 derece, dondurucu bölüm -24 derece dolaylarıdır ancak -18 kullanan var -20 kullanan var o kullanıcıya kalmıştır. ortalama -20 kabul edin siz. ancak soğutucu bölüm %90 +4 kullanılır.
    Sizin termostat çalışmıyordur ama neyden veya hangi müdahalenizden dolayı bilemem tabi ki.
    ben sadece en arkadaki kağaı söktüm ve orayı temizledim. Orda kompresör motoru, fan ve radyatör vardı. radyatör çok pisti onu temizledim. Yerinden çıkarmaya çalıştım bozrulardan çıkaramadım çekiştirdim felan biraz yamulttum öyle temizledim. Acaba onla mı alakası var ?

Şu an 4.3 derecede dolabın içi. Tam kağaın kapanan yerindn içeriye elektronik ısı kontrolcüsünün sensörünü soktum da.
    en son ihtimak ısı kontrolcüsüne bağlıcam tamamen elektroniği
  • aynı şşeyi bende yaşıyorum hem de bire bir ama çözüm bulunamamış sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.