Şimdi Ara

Buzdolabı parasını ödemek ama eve getirtmemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Abilerim yaşım 23,sizlere birşey danışmak istiyorum,ben bir buzdolabı almak istiyorum,taksitler ile ödemek ama eve getirtmek istemiyorum,yani evleneceğim zaman evime getirecegim ya da başka bir buzdolabı istersem aradaki farkı ödeyip onu alacagım,yani daha evlilik olayı yokken taksit taksit ödemek istiyorum.

İşte bu şekilde yapmak için sizce nerelerden almalıyım.(ne marka,)sattıgı ürünün arkasından koşan bir firma olarak darty yi önerdiler ama sizin fikirleriniz nedir.sizce böyle yapmak doğru birşey olur mu,1 seneye yakın taksit ödeyecegimiz için problem çıkarmamalı.ne gibi önlemler almalıyım?

valla çok karşık oldu ama,öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.

• bu gün aldıgın bir model bir sene sonra fiyat olarak bugünki fiyattan az olur.bence yatırım amaclı altın al az da olsa bu şekilde birikim yap.geçen yıl phılıps lcd almıştım 999 tl ye o zaman bir üst modeli 1300 tl idi aradan bir yıl geçti o 1300 tl olan 999 tl oldu.
  • halicc'ye beyaz eşya konusunda katılıyorum. örnek vermek gerekirse Aralık 2009'da aileme 900 TL'ye aldığım TV (internet fiyatı 1003 TL idi) şimdiki internet fiyatı 843 TL. Yine aynı şekilde Ocak'ta birlikte 2000 TL'ye aldığım bulaşık ve kurutma makinasının bugünkü bayi fiyatı yaklaşık 1700 TL. Şahsen bende seneye evlenecek bir kişi olarak bayaz eşya konusunda beklemeyi düşünüyorum. Yalnız bu sürede almayı düşündüğüm modelleri belirleyip teknoloji marketlerin kampanyalarını takip edeceğim. Belki tek ürünlük kampanyalara denk gelirim.

Diğer taraftan mobilya konusunda ise bir iki ay içinde almayı tercih edeceğim. Ziya mobilyada teknolojinin gelişeceği nokta kısıtlı. Sadece yeni tasarımlar çıkacaktır. şimdi zaten bir markada beyendiğimiz modeller var. Gelecek senede beyenilerimizin çok değişmeyeceğini tahmin ediyoruz.

ibo000 umarım herşey istediğin gibi olur.

Ve herkese hayırlı bayramlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihcet -- 17 Kasım 2010; 0:00:46 >

• evet yenisi çıkacagı için fiyatı düşecektir.ama anlaşacagımız yer ile de alakası olabilir mi?mesela darty de bi ürün seçtin ödemeye başladın 2000 liralık dolap aldın taksitele parayı ödedin,ve 2 sene sonra evine getirtmeye karar verdin,doğal olarak yenisi çıktıgı için fiyatı düşecektir ama anlaşmana baglı olarak o günkü fatura fiyatından hesep görülüyormuş,bakalım araştıralım.

önerileriniz için sağolun,
  • Sayın Ibo000
    Böyle bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum. Bir sene sonra zaten taksitleri bitmiş olacak. Ben daha malımı almadım malımı alayım, hem benim malın fiyatı düşmüş bana para iadesi yapmanız gerekiyor gibilerinden bir durumda satıcı olumlu bakmayacaktır.
    5 sene önce doğtaş mobilyadan oturma takımı almştık. Şubat ayında anlaşmayı yaptık, mart ve nisanda parası ödendi. temmuz ayında teslimat yapıldı. Yazlık için aldığımızdan dolayı dedik ürünü belirleyelm yazın getirirsiniz. Temmuzda fiyatı düştü mü bilmiyorum ama düşmüş olaydı öyle bir şey talep edemezdik sanırım.
    her ay taksit ödemek istiyorsan en mantıklı yatırım bankaların fonlarından almak veya altın biriktirmek. Amacın sadece kenara para koymak ise ( getirisi önemli değil ise) risksiz olan likit fonlardan alabilrsin. Kredi kartından bile çeker banka anlaşma yaparsan :) taksit ödüyormuşsun gibi düşünebilirsin :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.