Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
427
Cevap
43
Favori
781.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sicaklarda 24 saat fisi ceksek yetmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Bizde Arçelik marka ufak derin dondurucu var modeli 2021 D tahminen 2006 model dondurucuda geçen sene normal ayar ile çalışıyor fakat soğutmuyordu sadece "Hızlı soğutma" düğmesine bastığımda çalışıyordu fakat bu seferde sürekli soğutuyor ve normal zamanda çalışınca ara sıra duruyordu acaba bunun sıkıntısı ne olabilir kendim yapabilirmiyim..
  • kangalli84 K kullanıcısına yanıt
    termostat sorunu olabilir sistemde sorun olsa hızlı soğutmadada soğutmaz.
  • ihdi İ kullanıcısına yanıt
    Motoru yanmış olabilir :(
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.. düğme ve ışıkların olduğu parçayı yerinden söktüğümde oradaki ısı ayar yeri üst kapağın altına doğru gidiyordu sanırım ordaki parçayı değiştirisem o şekilde çalışır o zaman..
  • Iyi akşamlar. Biz de her yaz buzdolabımızda aynı sorunu yaşıyoruz.içine birseyler koyduğumuzda sicaklik 10-11 dereceye yukseliyor.10-15 saat sonra 6 dereceye düşüyor.ayni şekilde buzluk kismina da su koyuyorum ve -13 dereceye yukseliyor. 5-6 saat sonra -18 e düşebiliyor. Sizce sorun ne olabilir.

• arkadaslar bende arcelik 5034 nf buzdolabı var bir sure once gayet guzel calısan buzdolabının ust bolmesi güzel soguturken alt bolmesi az sogutmaya basladı buzdolabınıun fisini cekip 2 gun boyunca bekletdim bu surede su toplama kabında su birikti sonra fisini takıp calıstırdım degisen bir sey olmadı dondurucu kısım nolmal calısıyor sogutucu bolum belirli belirsiz sogutuyor sogutucuya giden soguk havanın geldigi hava kanallarını el ile kontrol ettim dondurucu bolum gayet guzel soguk ufluyor sogutucu kısım az soguk ufluyor buzdolabı eskisine göre motor devreye girince ve motor devreden cıkınca calısma ve bekleme sureleri daha fazla kapı dugmeleri dikkatimi cekti eskiden buzdolabı motoru calısıyor olsun olmasın kapı dugmelerine basınca fanın devreye girdigine dair ses gelirdi simdi motor devredeyse kapı dugmesine basınca eskisi gibi motor ve fan calısma sesi geliyor motor devrede degilken kapı yı acıp dugmeye basınca motor ve fan calısma sesi gelmiyor kapı dugmelerinin saglam oldugunu biliyorum fan da sorun yok cevaplar icin tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasans -- 23 Temmuz 2014; 10:24:13 >

• Buzdolabının derin dondurucu kısmı özellikle geceleri ısı alarmı veriyor -18 dereceye ayarlıyken gerçekte -8 -9 derecelerde geziyor yalnız daha sonra farkettiğim asıl konu buzdolabının normal soğutma bölümü 4 dereceye ayarlı durumdayken 8 9 derecelerde seyrediyor ve içerdeki muhteviyat eskisi gibi çok soğuk değil buzdolabının kapıları kapalı içerdeki yük az, fanlar çalışıyor, kompresör devreye giriyor, geceleri buz kırma sesi ciddi ölçüde arttı, su kabıysa haftada bir tam olarak doluyor ve boşaltmak durumunda kalıyorum, buzdolabı kapısı 12 saat i hesaba katarsak ortalama her bir saatte 5sn kısa süreli olarak açılıyor diyebilirim. Voltaj 210v civarı. Daha önce gürültülü çalıştığı için termostatı değişmişti Marka model siemens kd46naw32n sizce sorun nerede olabilir?
  • Benimde arçelik buzdolabı üstü cok güzel sogutuyor buz tutmus ama altında hiç soguma belirtisi yok makinayı kapatıp komple buzları eritip bi denicem bakalım olacakmı.
    Arçelik NF Buzdolabım sesli çalışıyor ve soğutmuyor du servisi aradım servis motorun ve beyninin çalışmadığını söyledi ve buzdolabımın servise gitmesi
    gerektiğini belirtti masraf olarak 470 tl , çok olduğunu söyledim ama yine de onay verdim bu kadar fiyat çıkar
    @Beyaz Eşya Servisi mı cevap yazarsan sevinirim
  • Merhabalar.

Yaz aylarında yaşadığımız ve bu yaz daha fazla olan alt kısımdaki derin dondurucunun sıcaklığının yükselme problemi konusunda fikir danışmak isterim. Dolap bosch marka olup soğutma konusunda üst kısmında bir sıkıntı yoktur.Alt kısımda ise yaz aylarında bu sıkıntı oluşmaktadır.

MERHABA,

BUZDOLABIM YAKLAŞIK BİR AYDIR SIKINTI ÇIKARIYOR. ÖNCE KAPI AÇIK KALMIŞ DİYE 2 GÜN KAPATTIK VE FİŞİ TAKTIĞIMIZDA ÇALIŞTI. SON BİR HAFTADIR ALT TARAF HİÇ SOĞUTMUYOR. ÜST TARAFTA -18 AYARLAMAMA RAĞMEN Bİ -4 Bİ 0 Bİ -9 SÜREKLİ DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR. AMA ALT TARAF HİÇ SOĞUTMUYOR.

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

BUZDOLABI MARKASI PROFİLO
    MODELİ BD9300 NFMG @Beyaz Eşya Servisi
  • Bendede aynı suorun var,derin dondurucu çalışıyor alt bölme soğutmuyor ve su damlatıyor.
    Dolabım Elektrolux ERD 5497NF 2003 yılında aldım 2008 de sebzeliği çıkarıp kurban etlerini doldurmuştum ve bu arızayı yapmıştı.Servis geldi
    1-Oluk Rezistansı
    2-Hava Kanal
    3-Termostat
    4-İşçilik yazmış ve 160 TL para almıştı.

Şimdi yine aynı arıza var bu sefer aşırı yükleme yok,kapı açık kalma durumu yok.Servis çağırdım bakalım ne çıkacak.
  • Benim indesit buzdolabımda yeteri kadar soğutamıyordu.

http://buzdolabinin-alti-sogutmuyor.blogspot.com.tr/2014/01/buzdolabnn-ustu-normal-alt-sogutmuyor.html

linkindeki açıklamalar doğrultusunda fan problemi olduğuna karar verdim.

Nofrost bölümdeki arka kapağı sökünce fanı görüceksiniz, fanın bağlı olduğu kapakta, iki vida söküldükten sonra çıkarılabiliyor.
    İndesit servisten iç motor dedikleri pervane motorunu 60TL. ye aldım ve montajını yaptım ( diğer servislerde fan motoru 20TL. ama pervane uymadı )
    Buzdolabını çalıştırdım. soğutma ayarları MIN MED MAX olarak derecelendirilmiş.
    ben yaz ayında MAX çalışsın iyi soğutsun diye düşünerek bu şekilde ayarladım fakat yanlış yapmışım MAX seviyede buzdolabı sürekli çalışıyor fakat bir türlü yeteri kadar soğutamıyor.
    Doğru ayar MIN ve MED arasıymış bu şekilde ayarladığımda problemlerim sona erdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: astrabestan

Bendede aynı suorun var,derin dondurucu çalışıyor alt bölme soğutmuyor ve su damlatıyor.
    Dolabım Elektrolux ERD 5497NF 2003 yılında aldım 2008 de sebzeliği çıkarıp kurban etlerini doldurmuştum ve bu arızayı yapmıştı.Servis geldi
    1-Oluk Rezistansı
    2-Hava Kanal
    3-Termostat
    4-İşçilik yazmış ve 160 TL para almıştı.

Şimdi yine aynı arıza var bu sefer aşırı yükleme yok,kapı açık kalma durumu yok.Servis çağırdım bakalım ne çıkacak.

Servis geldi derin dondurucu içindeki ilgili yerleri açtıktan sonra peteklerin olduğu kısımda buzlanma olduğunu gördük,buzlanma özellikle ara resinstans üzerinde yoğunlaşmıştı.
    Saç kurutma ile buzlar çözdürüldü işlem tamamlandı.
    Beyaz Eşya Servisi Rumuzlu arkadaşın ilk sayfada yazdığı bilgilerden çok şey öğrendim.Fakat 48 saat beklemek için dondurucudaki gıdaları saklayacak yerim yoktu.
    Ayrıca bu arkadaşın fikrini ve tavsiyesini almak isterim.
    Servis, dolabımda manuel Timer olduğunu bunu Elektrolux ve diğer firmaların artık kullanmadığını bunun yerine Digital Timer kullandıklarını ve kendilerine değişmeleri gerektiği talimatı verildiğini söyledi. fiyat 220 TL
    Değiştirmişken üzeri buzlanma yapan ara Resiztansıda değiştirelim yetersiz kalıyor dedi.Fiyat çıktı 350 TL civarına.
    Tabi kabul etmedim aynı şeyi (Bloklanmayı) yakın zamanda yaparsa o zaman değiştiririz dedim.
    70 TL servis+işçilik aldı ve gitti.

Yardımını istediğim konular şu:
    Ben elektronikçiyim tamircilikten geliyorum,Timer değişimini yapabilirim.
    Digital Timer standart m yoksa markaya göre değişiyor mu?nereden alabilirim?
    Ara resiztans değişiminide yapabilirmiyim? üstteki sorular bunun içinde geçerli.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılar.

• Bendeki Profilo BD 5772 PNFİ model buzdolabimin alt dondurucu bölümü bir iki gündür -18 derecesi uyari verip -7 veya -9 gösterip tekrar -18 gösteriyordu. Bugün üst bölme derecesi 4 göstermesine rağmen üst bölme sogutmuyor, gostergeden üst bölmeyi süper konumuna almama rağmen halen bir soğutma belirtisi göstermiş değil. Fakat alt bölmenin sogutmasinda bir sorun gözükmüyor.

• Hocam başlıktaki yardımların için teşekkür ederim.

Benim sorunum biraz daha farklı. 1998 Samsung üretimi ,Vestel FR 540 Buzdolabı kullanıyorum. Bu güne kadar problemsiz çalıştı. (Sadece 1 defa buzluk bölmesi fanı fazla ses nedeniyle değişti) Geçtiğimiz haftasonu bizim evde olmadığımız 3 günlük dönemde ,sigortalar attığı için buzdolabı devre dışı kalmış.Tatil dönüşü büyük bir şok tabi ki.Neyse tüm dolabı boşalttım temizledim ve hafif olan kokunun da gitmesi için 3 gün daha kapaklar açık çalıştırmadan bekledim.

İki gün önce buzdolabını çalıştırdım. Dondurucu bölmesi -8 dereceden aşağıya düşmüyor. Keza Alt bölge ise 18 derecenin altına düşmüyor. Dondurucu kısmını ölçmeden önce damper termostatın çalışmasını kontrol ettim. 5 derecelik bir buzlu suda, damperi kapatacak şekilde ayarladım. (Yaylı ve vidalı bir mekanizma). Fakat bu ayarda olmasına karşın termostatın olduğu hava kanal bölgesi dolap içi 5 dereceye gelmeden çok önce 5 dereceye geldiği için kanalı kapatıyor. Bu gün bu ayarı biraz daha arttıracağım.

Ama anladığım kadarıyla benim asıl problemim buzluğun -8 dereceden aşağıya düşmemesi.Bunun sebebi ne olabilir ? Olası duruma göre masrafı ne kadar tutar ?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

dolap tamir oldu,ama geçen sene gelen ses yine gelmeye başladı
    demin dolabı çektim arka motor kısmında plastik kapak var vidalı,sökmeye zamanım olmadı,bu ara sökerim
    motor kısmının ordan fan sesi olabilir,dolap çalışırken fır fır fır hafif bir gıcırtı gibi ses geliyor,tam motorun o kısmında
    umarım fandır ve yağlamaya yeri vardır sökmeden yağ sıkayım ona

merhaba hocam aynı model 5094 nofrost dolaptan bendede vardı sizdeki problem oldu, rezistan değiştirdikten sonramı düzeldi acaba dolabınız? teşekkürler...
  • merhaba
    Bizde general electric buzdolabı var yaklasık 15 senelik, buzluk kısmı karlanma yapmaya başladı, alt tarafıda çok az soğutur oldu buzluk kısmı neredeyse full dolu (sos posetleriyle) karlanmanın sebebi bu olabılır ama alt tarafın soğutmamasına da bu neden oluyomudur acaba. lütfen yardım edin. çözülebilecek bişeyse servise dünyanın parasını vermek istemiyorum şimdiden teşekkür ederim.
    saygılar.
  • Beko marka No frost dolabımı 15 gün boyunca en düşük sıcaklığa ayarlayıp evden çıktım. 15 gün sonra döndüğümde gördüm ki dolap soğutmuyor. Termostatı Max. Ayarlamama rağmen üst kısım çok az alt kısım ise hiç soğumuyor. 4 gün boyunca fişi çektim değişen bir şey olmadı. Fanlar çalışıyor gibi. Dolap kısa süreli olarak sesli çalışıp çalışıp duruyor. Kısacası Max. Seviyeye geçemiyor. Lütfen yardım. Sizce başa nasıl bir problem olabilir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.