Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
427
Cevap
43
Favori
781.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bu arada cok gurultu yaptigi icinekranin altindaki hoparlörü iptal ettim sogutucunun alt tarafini da farkli bi termometre ile olctum -20 derece idi .
    lutfen yardimci olun bi yorum yapin
     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar. Benim bosch kdn40a03ne no-frost buzdolabı alt bölümü sogutmuyor onceden servis çağırdım gelen yetkili bu modellerde senede 1 defa 24 saat dinlendirmek gerekiyor dedi servis ücretini alıp gitti. Ben dolabı 48 saat dinlendirdim bi sure yapmadi sonra alt bolumdeki sogutma seviyesi yavas yavas azaldı bu esnada tayinim cikti baska bi yere geldim. Burada ilk zamanlar normaldi ancak son 3 aydır dolabın alarmi sürekli çalıyor alarmi kapatıp alt bolumun ve ust bölümün kapılarını sıkıca kapatinca düzeliyor servisi aradim geldiler rezistansi degistirmek gerek dediler tamam dedim degistirip giderken kendi kartlarini bıraktılar bi sure sonra yavas yavas tekrarlamaya basladi arızayı. Kendi biraktiklari numaradan aradım 2 defa gelicez siraya aldık diyorlar ama gelmiyorlar bende cagri merkezinden servis istedim hatta gelenler birsey anlamadı mümkünse baska bir servis yonlendirin dedim ama bolgeye onlar baktiklarindan yine ayni kisiler geldi birkac gun sonra gelip tekrar kontrol edeceklerini soylediler 3-5 gun sonra geldi bisey anlamadı bunu dukkana götürüp gozlicez dedi belki gazı yoktur dedi ben de dolabi vermedim ve bir daha da aramadim artik alarm vermiyor ama alarm tusu surekli yanık duruyor bir de dolap çalışırken ses yapıyor bugun açıp baktım pervane ve cevresi tamamen buzlanmis buzlari cozup tekrar calistircam size sorum günlük kullanim bölümünün kapağı bana tam kapanmıyor gibi geliyor bunu servis elemanlarina da soyledim ama normal dediler fitiller ozelligini kaybetmis olabilir mi? Dondurucu bolumunun kapagini her kapattigimda alt tarafin kapagi zipliyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakyr -- 28 Aralık 2014; 12:40:19 >

• chakyr C kullanıcısına yanıt
    İyi Bir Tespit Daha İyisi Dolabı Vermemiş Olmanız,
    Eğer Alt Kapak Yada Üst Kapak Tam Kapanmıyorsa Kapılardan Biri Aşşağıya Düştüyse, Buton Basmadığı İçin Dolabın Fanı Devreye Girmez Ve Dolap Bloklama Yapar,

Öncelikle Yapmanız Gereken Dolabın Kapağını Hafif Yukarı Kaldırarak Kapatmaya Çalışmak Yukarıya Kaldırdığınızda Kapak Daha Rahat Kapanıyorsa, Dolabın Kapılarını Söküp Alt Menteşelere Bir Kaçtane Pul Koyarak Kapıları Besleyin Ve Sonrasında Dolabı 48 Saat Kapıları Açık Şekilde Dinlendirin, Sonrasında Tekrar Çalıştırın Ve Kapıların Tam Kapanarak Butonlara Bastığından Emin Olun Eğer Kapının Kapandığında Bastırdığı Butonlar Tam Anlamıyla Devreye Girmesse Dolap Sorun Oluşturmaya Devam Eder, Hangi Şehirdesiniz Bilmiyorum Ama İst Avrupa Yakasındaysanız Güvenilir Bir Servis Yönlendirmeye Yardımcı Olmaya Çalışırım.
  • Size cozumu paylasayim
    alt buzluktaki kapagi soktum ve oeada bulunan fanin hava ufledigi kanala sac kurutma makinasiyla sicah hava tuttum
    srun cozuldu

• benim hitachi marka yeni model buzdolabım var antalyada oturuyorum ve evde klima ile ısınıyorum.Buzdolabım yaklaşık 1 haftadır sebzelikteki sebzeleri dondurmaya başladı sebebi ne okabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın yetkili;
    yaklaşık 5 yıldır kullandığımız ariston no frost buzdolabının alt bölmesi soğutmuyor..
    sorun nasıl başladı;yaklaşık 1,5 yıl önce alt kapak gece açık kalmış, dediğiniz gibi 2 gün içi boş beklettik, herşey normale döndü,
    6 ay sonra tekrar nüksetti alt soğutmamaya başladı, sonra yine 2 gün boş beklettik,
    yine normale döndü 3 ay yine normal çalıştı, geçen ay yine oldu bu sefer 3 gün beklettik malum kış ayı olunca 2 ay sonra yine soğutmamaya başladı, bizde bu sorum 4-5 kez oldu, ama 2-3 ayda bir oluyor,
    sizce sorun neden kaynaklanabilir, yenisini almakmı mantıklı??? yada daha ucuza halledilebilecek bir durum ise ne önerirsiniz, daha dolabı hiçbir teknik servis görmedi...
    avrupa yakasında hizmet veriyoruz demişsiniz, ben fatihte oturuyorum....sizle nasıl irtibata geçebilirim, yaklaşık tahmini rakam ne çıkar???
    ilginiz için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert1979 -- 1 Şubat 2015; 2:04:27 >

• drmert1979 D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Kapı açık Kalıyorsa Sık Sık Dolabınıza Şuanki Uyguladığınız Sistem Dışında Yapılacak Birşey Yok,
    Dolabınızın Sisteminde Bir Arza Yada Hata Varsa

Siz Dolabın Buzlarını Erittikten Ve Tekrar Çalıştırdıktan 1 Hafta En Fazla 10 Gün İçinde Tekrarlayacaktır Arza,
    Ama Cihaz 2 Ay 3 Ay Gibi Süreyle Çalışıyorsa Sorunsuz Muhtemelen Sistemde Bir Arza Yoktur Ve Kapı Açık Kaldığı İçin Bloklama Yapıyordur.
  • Hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim, buzdolabı 1 kez kapısı açık kaldıktan (akşamdan sabaha kadar) sonra bu sorunlar sürekli nüksetti(2-3 ayda 1), 1 hafta 10 günde bir bozulma bizde hiç olmadı, sonrasında kapı açık kalmamasına özellikle dikkat ettik, yani kapı açık kalmış olamaz zaten.Sizin öneriniz mantıklı 2-3 ay normal çalışıyor kapı iç lastikleride iyi ama değişim önerirmisiniz, servis öncesi başka ne önerirsiniz, ilginiz için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert1979 -- 2 Şubat 2015; 16:41:48 >
  • arkadaşlar bu buzdolabının modelini bilen varmı.15 senelik bir buzdolabı kapı contası değişmesi lazım ama modelini bilemiyoruz ölçüleri yeterli olurmu her arçelik buzdolabının kapı lastiği aynımıdır acil lazım yardım edenlere teşekkürler
     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhr34 -- 6 Şubat 2015; 14:18:36 >
  • Arcelik nf 5070

• zhr34 kullanıcısına yanıt
    arçelik 5060 modelle birebir aynı gövde ve kapılara sahip olan beko modeli ama şuan model tam aklımda değil.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    İyi günler,
    Buzdolabimizin nofrost üstkısmı normal çalışırken, alt kısmı soğutma yapmıyordu. 2-3 kez defroz yapıp dolabın buzlarını erittik. Fakat ayni sorun devam edince servis cagirdik. Sorun UST NOFROST KISMINDAKİ MANDALIN BUZDOLABI KAPAGINI HAFİF DELMESİNDEN KAYNAKLANIYORMUS. UST NOFROST İCİNDEKİ MANDAL KAPAGIN İCİNE GİRMESİNDEN SEBEP SİSTEM DOLAP KAPAGINI KAPANMADI OLARAK ALGILIYOR VE FAN DEVREYE GİRMİYOR. HALBUKİ SORUN COK BASİTMİS, ARCELİK BUZDOLABİNİN KAPAGİNA UFAK BİR CİVATA TAKİLDİ O KADAR. DOLAP AC/KAPA YAPILMASINDAN SEBEP MANDAL PLASTİGİ DELMİS, SORUN BUYMUS. Anlayamadığım husus nasil olurda kapak mandal yeri bu kadar basit bit plastikten olur. Hicmi testlerde bu sorun farkedilmez. Bunu sorun yaşayabilecek kişilere bilgi vermek amaçlı paylastim. Eğer kapakta ufak delik oluşmuşsa servis ücreti vermek istemiyorsanız ufak bir operasyonla sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepseasworld -- 1 Mart 2015; 7:16:39 >
  • VESTEL MARKA 12 SENELİK DOLABIM ÜST KISMI YANİ NO FROST KISMI SOĞUTMUYOR VE ETRAFINDA SICAKLIK MEVCUT. ALT KISIMDA BÖYLE BİR DURUM YOK SİZCE SORUN NEDİR TEŞEKKÜR EDERİM
  • alişahin35 A kullanıcısına yanıt
    ihtimal çok ama yanlar ısınıyorsa motor çalışıyor demektir bu bir bloklama arzası, yani rezistans fan, buton arzası olabilir bakmadan birşey söylemek akıllıca olmaz.
  • teşekkür ederim
  • Merhaba,ben arçelik buzdolabı kullanıyorum.Şu bir kaç gündür günlük kullandığım alt bölmede herşey donmaya başladı sanki buzluktaymış gibi,dolabın içinde termostat gibi birşey var 5 kademeden oluşan bir de ''max'' seviyesi var.Benim ki 1.seviyede olmasına rağmen yiyecekler donuyor.Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? Teşekkürler.
  • emeği geçenler tşk faydalı bir başlık mesajım bulunsun lazım olabilir
  • Chopin271 C kullanıcısına yanıt
    dolabınızın damper termostatı bozulmuş olabilir ama öncelikle dolabın fişini çekip 2 gün kapılar açık şekilde bekleteceksiniz bloklama çözülecek sonra aynı arzayı tekrar ederse o zaman servis gerekebilir.
  • merhaba bosh kgn57p01ne marka buzdolabı buzluk kısmı karlamış normal bölümde soğutmuyor ne yapmamı önerirs
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.