Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
427
Cevap
43
Favori
781.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

hiç uğraşma 400 tl çok daha yeni model nofrost 2. el bir bosch yada arçelik al o dolaba masraf etmeye değmez.

kardeş buralarda mısın?benim buzdolabı da beko ve urfada olduğumdan spotçudan aldım ve maalesef sanırım kazıklandım.
    üst taraf buz gibi fakat alt taraf buzdolabı devamlı çalışmasına rağmen soğutmuyor.
    dondurucuya kaynar su koy 5 saat kapat dedi tamirci
    yaptım düzeldi şahane oldu fakat bir süre sonra eski haline döndü.
    şimdi de aradım rezistansı patlamış ondandır diyor.
    bulundugum yer şehre 40km servis gelir mi bilmiyorum.
    dolabın bu kaynar su işleminden sonra çalışıp sonra eski haline dönmesi sence rezistans patlaması ihtimalini güçlendirir mi;?
    48 saat bekletin demişsin sorun değil ben 5 gün bekleteyim de sonunda çalıştırsam yine aynı tas aynı hamam olsa rezistans diyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

hiç uğraşma 400 tl çok daha yeni model nofrost 2. el bir bosch yada arçelik al o dolaba masraf etmeye değmez.

kardeş buralarda mısın?benim buzdolabı da beko ve urfada olduğumdan spotçudan aldım ve maalesef sanırım kazıklandım.
    üst taraf buz gibi fakat alt taraf buzdolabı devamlı çalışmasına rağmen soğutmuyor.
    dondurucuya kaynar su koy 5 saat kapat dedi tamirci
    yaptım düzeldi şahane oldu fakat bir süre sonra eski haline döndü.
    şimdi de aradım rezistansı patlamış ondandır diyor.
    bulundugum yer şehre 40km servis gelir mi bilmiyorum.
    dolabın bu kaynar su işleminden sonra çalışıp sonra eski haline dönmesi sence rezistans patlaması ihtimalini güçlendirir mi;?
    48 saat bekletin demişsin sorun değil ben 5 gün bekleteyim de sonunda çalıştırsam yine aynı tas aynı hamam olsa rezistans diyebilir miyiz?

Dolabı fişinicçek donduruxuyu ve alt kısmı açık tut 2 gün net

Sonra dışı tak 1 -1.5 ay çiçek gibi gidiyor yine aynı arıza veriyor genelde

Rezistans arızası veya ısıtıcı arizasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.5 ay gitsin canimi yesin
    yarin yapacagim kismetse.diger arkadaslarin yorumlarını da alirsam iyi olur
  • Dolabimin alti buzluk o sogutuyor normal tarafi sogutmuyor daha once bir kac defa su geldi alttan onemsemedim simdi normal bolumu sogutmuyor buzlukta sorun yok markasi vestel ne yapmaliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat

Vestel BZP xl 3302 buzdolabım var. Altı soğutmamaya başlamıştı geçen hafta. Fişini çekip 36 saat beklettim. Ama herhangi bir su akıntısı olmadı. Fişi taktım çalıştırdım. Düzeldi. Fakat eskisi kadar çok soğutmuyor. Sanki gitti gidecek gibi bir his alıyorum.

üst kısımda bir sıkıntı yok. dolap kapanınca fan çalışıyor. 1- alt kısım ile üst kısmın fanları ayrımıdır? 2- rezistans problemimidir?

Muhtemelen ya rezistans ya ısıtıcı dedikleri arızalı

• ILKERATLIILKER I kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşündüm. Yarın kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum. 53 TL fiyat çektiler vestelin ara bölme rezistansına
  • Ah ama ah bilsem ben .müdahale edecem ama bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat

Bende öyle düşündüm. Yarın kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum. 53 TL fiyat çektiler vestelin ara bölme rezistansına

Yaparken hangisi rezistans olduğunu foto çekip atar misin ona hem.algılayıcı diyorlar hem rezsitans diyorlar algilamiyor buz tutunca onun için alt bolum hep onun icin sogitmuyor üst sogutuyormus

• arçelik nofrost buzdolanbımdan ses gelmeye başladı sürekli degil arada lakır lakır yapıyor arkasını çevirdim dinledim motordan veya fandan gelmiyor motorun hemen üstünde başka bir fan daha var ondan geliyor galiba Hava sirkilasyon Fanı bu fan nasıl sökülür kendim söküp değiştirmek veya yaglamak istiyorum
    ama bu fan görünmüyor buzdolabın iç kısmındanmı sökülüyor bu fan
    ses gelen kısım morun hemen 15cm üstünden ses geliyor
  • Gece gece alarm verdi benim dolabım da 4 sene oldu, bosch,alt kısım -16 derece olması gerekirken alarm verdiği anda sıcaklığı ölçtüm 3.5 derece çıktı.... servis çağırmıştım daha önceki alarmında, ama sorunu bulamamıştı. Kafasına göre takılıyor dolap. Nalet olsun dolaba... servis teşhisi koyamadı çünkü alarmdan sonra düğmeye basınca normal çalışmaya devam ediyor. sizce ne yapayım? 4 senelik dolabı çöpe mi atayım???

Sorun bloklanma diye düşünüyorum, ancak daha yeni 24 saat fişten çekip bekletmiştim dolabı... ama tekrar alarm verdi, yani motordan ses gelmiyor duruyor, sıcak olması gerekirken motor oda sıcaklığı oluyor. Bloklanma sorunu varsa nasıl aşarım, veya başka ne sorun olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Gece gece alarm verdi benim dolabım da 4 sene oldu, bosch,alt kısım -16 derece olması gerekirken alarm verdiği anda sıcaklığı ölçtüm 3.5 derece çıktı.... servis çağırmıştım daha önceki alarmında, ama sorunu bulamamıştı. Kafasına göre takılıyor dolap. Nalet olsun dolaba... servis teşhisi koyamadı çünkü alarmdan sonra düğmeye basınca normal çalışmaya devam ediyor. sizce ne yapayım? 4 senelik dolabı çöpe mi atayım???

Sorun bloklanma diye düşünüyorum, ancak daha yeni 24 saat fişten çekip bekletmiştim dolabı... ama tekrar alarm verdi, yani motordan ses gelmiyor duruyor, sıcak olması gerekirken motor oda sıcaklığı oluyor. Bloklanma sorunu varsa nasıl aşarım, veya başka ne sorun olabilir?

Benim de beko nf9550 alt taraf hep bloklama yapıyordu sogutmuyordu fişini çekip 2 gün dinlendirip 1 ay idare ediyorduk sonra yine başlıyordu buzdolapcim sagolasin tam 3 aydır abi su caddededyim geleceğim abi obur mahalle deyim geleceğimgecen ay geldi iısıtıcı veya sensor dedi ikisini de değiştirir iz dedi 1 aydır parca gelecek eBay dan veya aliexpresten akşam gelmişti şimdiye dun nihayet her gün3 defa aaramam sonucunda 3 aylık aradan sonra gelmiş isiticiyi sokmuş eşime bak yenge bunlar yanık kablolar yanmışondan ddemişbirebir aaynısını takmış3-4 saat dinlensin biraz daha buzlanma var erisin sonra çalıştırın demiş6 saat ddinlendirdikten sonra çalıştırdık borcun 120 TL dedi ve evden çıkıpgitti ben yYoktum zaten mesai saatinde idi. Neyse artik 3-4 maaşta ben ekerim hele bir ay cçalışsında deneyelim demi

• Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    Merhabalar noftrost buz dolabımın üst kısmı soğutmuyor içindeki düğmeye bastığımda fan sesini duyuyorum alt kısmında sıkıntı yok ama üst kısmı nofrost bölümü soğutmuyor markası hotpoint ariston Aclass neyapabilirim.
    buz çözülünce evaparatörün hemen altında çıktı.
     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?
  • hocam benim buzdolabı enteresan bi arıza veriyor forumu okudum ama benimkine benzer birşey bulamadım.dolap bir hafta çalışıyor sonra buzluğun arka kısmından fan sürtmesi gibi bir ses geliyor ama baya gürültülü şekilde.bu ses geldiği andan itibaren dolabın altı da üstü de hiç soğutmuyor.bu arızayı bayadır yapıyor. bir hafta çalıştırıyorum bozuluyor fişini çekip iki gün bekliyor tekrar çalıştırıyorum mecburen.sorun ne olabilir yapabileceğim birşey var mıdır
  • Alıp taktin mi parçayı
    Bizim.dolapci düz100 yap dedim abi valla parca 100 e geliyor ,20 tTL el emeği alıyorum dedi makina NF 9550 gerçi 3 ay da ben para vermiycem o beni bekletti

Parça 50₺ idi. Bir yere kadar söktüm. Gerisi gelmedi. Meğer altında yapıştırıcı varmış. Boş yere 50₺ de işçilik vermiş olduk

• Buzdolabımın deep-freeze'i çalışıyordu, ama verimsiz. Alt bölüm hiç soğutmuyordu. Dediğinizi aynen yaptım ( aynen değil tabii, 48 saat beklemek biraz uzun geldi ve zaten Haziran'daydık.), buzdolabının deep-freeze'inin arkasında buzlanmış olan bölgeyi dolabı fişten çekip saç kurutma makinesi ile ısıttım ve tüm buzlarını çözdüm ( 15 dakika ). Sonra boş olarak çalıştırdım. İçine oda sıcaklığında 26 derece gösteren iki derece de koydum. Buzdolabı 1 saatte kendine geldi ( Buzdolabı 18 yıllık bir Westinghouse ve hiç arıza yapmamıştı )... ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

arçelik nofrost buzdolanbımdan ses gelmeye başladı sürekli degil arada lakır lakır yapıyor arkasını çevirdim dinledim motordan veya fandan gelmiyor motorun hemen üstünde başka bir fan daha var ondan geliyor galiba Hava sirkilasyon Fanı bu fan nasıl sökülür kendim söküp değiştirmek veya yaglamak istiyorum
    ama bu fan görünmüyor buzdolabın iç kısmındanmı sökülüyor bu fan
    ses gelen kısım morun hemen 15cm üstünden ses geliyor

buzdolabımın ses yapan parçasını buldum ne işe yaradıgını bilmiyorum fana benziyor ama fanı yok içerde kapalı olarak çalışıyor yagladım ses kesildi

bu buzdolabının içindeki nedir ne işe yarar buzdolabı arçelik nofrost

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

• O timer

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

O timer

buzdolabından anlamam ilkkez açtım karşılaştım yagladım ses kesildi ne işe yarıyor bu cihaz
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.