Şimdi Ara

Buzlukta beyazlamış rakı 1 hafta dayanır mı (hiç açılmamış)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
39.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün rakı aldım buzluğa koydum fakat sonra çeşitli nedenlerden dolayı bugün içemeyeceğim ve 1 hafta sonraya erteledim. Fakat buzluktan çıkardığımda şişe içindeki rakı buzlukta beklemekten beyazlamıştı. Şimdi bu rakı buzdolabının alt bölmesinde 1 hafta dayanır mı acaba açmadan? Bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzlukta Beyazlamış Rakı: 1 Hafta Dayanır mı?

Rakı, %45 alkol oranıyla donma sıcaklığının yüksek olduğu bir içkidir. Bu nedenle, buzluğa konduğunda donmaz, ancak beyazlayabilir. Beyazlama, rakının içindeki suyun donması ve alkolün yüzeyde toplanması sonucu oluşur.

Beyazlamış rakı içmek güvenlidir ve lezzetini kaybetmez. Ancak, estetik olarak hoş görünmeyebilir. Beyazlamış rakıyı eski haline getirmek için oda sıcaklığına getirmeniz yeterlidir. 1 hafta boyunca buzdolabında ya da oda sıcaklığında bekletilen beyazlamış rakı tüketilebilir.

Buzlukta bekletilen rakının bozulma süresi, açılıp açılmadığına bağlıdır. Açılmamış rakı buzlukta 1 yıla kadar saklanabilir. Açılmış rakı ise buzdolabında 6 aya kadar saklanabilir.

Önemli Notlar:

• Rakıyı buzlukta saklarken cam şişe yerine plastik şişe kullanmak daha güvenlidir. Çünkü cam şişeler donduğunda patlayabilir.
    • Beyazlamış rakıyı mikrodalgada ısıtmaya çalışmayın. Çünkü bu, rakının bozulmasına neden olabilir.

Bu bilgiler doğrultusunda, açılmamış beyazlamış rakı 1 hafta boyunca buzdolabında veya oda sıcaklığında saklanabilir ve tüketilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mastikada beyazlar dolaba konunca... icebilirsin sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçki kötülüklerin anasıdır.Alkole,dumana hayır
  • Şu an içerim de amacım 1 hafta durur mu onu merak ediyorum, şidmi bakıyordum da beyazlayan rakı kristallenirmiş o da tadını bozarmış daha benden daha bilgili birisi var mı merak ettim

@Batman Beyond öğüt için teşekkür ederim dostum, gerçekten :)
  • kristal yapmıştır içerken keyif vermez
  • Bi taraftan araştırıyorum aynen öyleymiş, bekletmek yersiz o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +18

Bi taraftan araştırıyorum aynen öyleymiş, bekletmek yersiz o zaman.

tavsiyem ara sıra akşam yemeklerinde 1 duble 1 duble tüket .. Mezeyle keyif için içme yani keyif alamazsın
  • Hocam sosyal bir içici olarak cevap vereyim rakı buzlukta durabilir ama o kristalleşmeler daha sonra sen içerken fazla acı bir tat bırakıcak ağzında eğer o senin için sorun olmazsa rakıya bişey olmaz sen içemem diyorsan o şişeyi bana gönderebilirsin hiç farketmez
  • Bu mantıklı teşekkür ederim :)

@ByPich Nuvo mantıklı bir öneri vermese yarın kargodaydı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: +18

Bu mantıklı teşekkür ederim :)

@ByPich Nuvo mantıklı bir öneri vermese yarın kargodaydı :D

olsun hocam :) düşünmeniz yeter ama kristalleşen rakı acı olur sen onu bitir meze olarakta sarımsaklı cacık yeter fazlası zengin işine girer
  • +18 kullanıcısına yanıt
    At onu,akşam bi şişe daha doldururum

• içme
  • Googleda çıkıyor diye hortlatıyorum dışarıda bekletirseniz tekrar düzelir rakı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.