Şimdi Ara

Buzzer nasıl test edilir? Nasıl öttürülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Elimde eski devre kartlarından çıkma buzzerlar var. Pille elektrik verince çıt çıt ediyorlar sadece. Farklı sayıda pillerle denedim sadece daha güçlü çıt çıt ediyor o kadar.

İnternette çeşitli bloglarda buzzerların uygulanan voltaja göre farklı tonlarda ses çıkardığı söyleniyor. Paylaşılan bir çok buzzer devresinde buzzer doğrudan DC voltaj ile çalıştırılmakta. Özel bir sürücü devresi kullanmıyorlar.

Sorun nerede?🤔🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Kasım 2020; 22:49:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı buzzer ler içinde devreli dir. Cihaza veya pcb ye takınca çalışır. Devreli olmayanlara da devre hazırlamak gerekir.

İnternette araştırırsanız bir çok buzzer devresi bulabilirsiniz.

https://www.direnc.net/12v-devreli-buzzer-22mmcap

• bazı multimetrelerde kare dalga çıkışı vardır. elinde multimetre varsa ve kademelerinden birisi kare dalga sembolüne sahipse, onu kullanabilirsin.

• Arduino varsa öttürülebiliyor. Pwm olana bağlayınca sesi azaltılıp artırılabiliyor. Pwm olamayana bağlayınca aç kapa işlevi görüyor. Bu mantıkla 5v verince öttürülmesi lazım ama denemedim

• https://www.homemade-circuits.com/how-to-make-simple-piezo-buzzer-circuit//

https://www.homemade-circuits.com/simplest-piezo-driver-circuit-explained//

bunların ayrıca 3v, 5v ve 12v ayrımı olabilir. Eskiden 1tl olan kapı pencere alarmını kullanırdım yerinizde olsam, hatta el altında tetris - el atarisi varsa yine test amaçlı kullanılabilir :).

• Aktif - pasif buzzer vardir. Birisi gerilim uygulayinca oter , digeri sadece piezo'dur devre kurmak gerekir.

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Herkes öyle diyor, direkt DC voltajı verince öter diyor. Benimkiler direkt DC verince ötmüyor. 😟 Sorun burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Kasım 2020; 19:13:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Pwm ile dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multimetrenin buzzer'ı çok az ses çıkarıyordu. İçini açtım. Doğrudan PCB üzerine lehimlenmi? buzzer'ı kapağın iç kısmına yapıştırırsam ses artar diye düşündüm.

Buzzer olarak koydukları şey ince metal levha. Ortasında seramik gibi bir şey var. Sökerken yanlışlıkla esnettim seramik gibi kısım çıt diye kırıldı.

Elimde silindir şeklinde minik bir buzzer vardı. Düz DC verince öten cinsten. Bunu kablo ile eski buzzer'ın yerine bağladım. Multimetreye zararı olur mu?

Araştırdığım kadarıyla seramikli buzzer'lar AC ile çalışıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Eylül 2023; 10:41:48 >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt

Bozuk paraya benzeyen bu ince disk tipleri ses algılamada da kullanılabiliyor. ıslık çalınca öten anahtarlıklar vardı eskiden.

• 3. Alternatif Test Yöntemi (Dijital Multimetre Kullanarak):

Eğer bir dijital multimetre (DMM) cihazınız varsa, buzzer'ın devre içi veya devre dışı olup olmadığını kontrol etmek için direnç modunda ölçüm yapabilirsiniz.

• DMM'yi direnç moduna getirin.
    • Buzzer'ın terminallerine multimetre probu uçlarını temas ettirin.
    • Eğer DMM bir direnç değeri gösteriyorsa, buzzer çalışıyor demektir. Eğer hiçbir değer göstermiyorsa veya sürekli bir "açık devre" gösteriyorsa buzzer bozuk olabilir.

Mermak Cnc Sitesinden Alıntıdır.

Buzzer nasıl test edilir? Nasıl öttürülür?www.cnc-marketi.com
    Buzzer nasıl test edilir? - Mermak Cnc Marketi
    https://www.cnc-marketi.com/sayfa/buzzer-nasil-test-edilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.