iyi forumlar. Üniversiteden bi arkadaşa 2 haftadır araba bakıyoruz hiçbirşeyden anlamadığı için benden rica etti bende şehir içindeki hertürlü arabaya yardımcı olurum şehir dışına çıkamam dedim neyse bulunduğumuz ildeki arkadaşın seçtiği bütün ilanlara baktım adamı arıyorum şase podyede işlem var mı yok diyor fitilleri bi indiriyorum heryer çektirilmiş başka ilana gidiyoruz motorda masraf var mı diyorum yok diyor kaputu bi açıyorum motor allaha emanet. Arkadaşlar bu kısmı niye yazıyorum allah aşkına milletin sözüne güvenmeyin şehir dışından gelsem bu adamları büyük ihtimalle orada boğardım dikkat edin en sonunda ben clio2 bakalım dedim bir tane clio 2 bulduk 140.000tl Değilensiz araç 1 yıldır adamda ilk sahibinden almış 20 yıl ilk sahibinde kalmış 5 yıl önce rahmetli olmuş rahmetli olunca araba bakımsız kalmış bu aldığımız şahısda aracı aldıktan sonra 32.000tl karşılığında motoru yaptırmış motorun neyini yaptırdın dedim a dan z ye herşeyini yaptırdım dedi daha sonra araca bindik motor ustasına götürdüm silindir kapak contası heni değişmiş dedi komple motorun yenilendiğini anlayabilirmisin dediğimde onu anlayamam dedi şamandrada sorun var ama dedi. Birde araba yağ akıtıyor motoru toplarken yağ akıtıyor kartelde yanlış conta kullanmışlar vs dedi. Daha sonra oradan motoru yapan ustaya gittik adam diyoki 5 yıl garantisi benim dedi karteldeki kaçağı ve şamandrayı ücretsiz hallederim ben bu arabanın herşeyini garantili sözüyle değiştirdim vs dedi adama güvendik expere götürdük experdede satıcının dediği gibi değişensiz çıktı sigortacımı aradım adamın dedikleri doğru 20 yıl tek el kullanmış dedi arabadada rahmetli adamın ehliyeti çıktı neyse aracın satışını aldık motoru yapan ustaya götürdük adam dediği gibi halledecem dedi ve aracı aldı akşama hallolur dedi. Dün akşam arkadaşı aramış kaçak kartelden değil başka yerden demiş hatta 2 yerden akıyormuş bir gün daha kalıcakmış araç. bende içimden şunu geçirdim 0 herşeyi yapılan bir motor bu şekilde olur mu şimdi adamın günahını almak istemiyorum söyledikleri herşeyi sorgulattım doğru çıktı acaba motorun için açmadan rektefiye olup olmadığını anlama şansımız var mı ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 11 Ekim 2022; 8:46:48 > |
Motorun 0 yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır
-
-
Up -
Motorun için açmadan anlayamazsın...
geçtiğimiz hafta bir arkadaşımın aracına motor yaptık... 316i...140binde...
motorun başına gelmeyen kalmamış...sürekli hararet yapıyordu... motoru açtığımızda daha önce rektefiye gördüğünü anladık
2.rektefiyesi olacaktı,
tölerans aralıkları kontrol edildi... sağlam bir şekilde teslim ettik ama 50-60bin tl arası faturası var...
benzeri bir araca dizel ünite 2.2 tdci'a yaptık mesela
4.rektefiyesi... ! düşün Yarım motor ki bazen sandık motor alıyorsun
ekonomimiz yeni araç alımını zorlaştırdığı için son 2 yılda 400-500bin km'de araçlar geliyor ve normalleşti bu durum...
mesela araç 400km sonra şanzıman yağı kaçırdı...
yani motor açılıp müdahale edildi ise... by-pass edilmiş kalp gibi... araçta he rşey ile karşılaşabilirsin...
bende örnek çok...
usta'nın dediği doğru olabilir...
bambaşka bir şey sebep olabiliyor...
aracı topluyorsun ediyorsun...
bir bakıyorsun kalorifer tesisatı tıkalı yaptığın iş çöp oluyor...
dön başa...
bir sürü ihtimal var...
özetle kapatılmış, toplatılmış motor anlamak için içini açıp başından ne geçmiş bakmak lazım, bakmadan anlaşılmaz...
temiz sorunsuz diye aldığın BMW'ye 2.rektefiye yaptık araç ayrıca stage1 yazılımlı çıktı...wastegate geri veriyordu sürekli gibi...
tonla hikaye...
-
Teşekkür ederim hocam bugün arkadaşın yanına gittim yağı oringlerden kaçıyormuş değiştirdiler birde turbodan ses geliyodu normal diyip durdular zorla söktürdüm turbo salyangoz borusu çatlak çıktı bumu normal dedim kaynak yapcaktı değişim istedik sıkıntı çıkarmadan yaptılar şuanlık bi sıkıntı yok gibi. Ustayıda zorladım satıcı hakkında, bize satan adamın al satçı olduğunu itiraf etti ama vallahi adam kendi arabası gibi yaptırıyo vs dedi bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 11 Ekim 2022; 19:34:50 > -
blok çatlatmış olmasın? 1.4 lerde hastalık bu. kaynakta tutmuyor blok değiştiriyorlar.
şahsi fikrim ben yapılmamış aracı almayı tercih ederim. parçaları yan sanayi takacak, fatura vs yok. sıvı conta ile motoru boyayacak.
ben antifrizi bile fabrikanın doldurduğu markayı koyacak kadar ruh hastasıyım maalesef.
-
Araç 1.5 dci
hocam emin olun benden ruh hastası değilsinizdir antifirizi su ile karıştırırken btk kimyada iyonize edilmiş su alıp karıştırdım. Ama bu fiyat bandında böyle şeylere bakmak mümkün değil ağır kazası olmayan mekaniği masrafsız araç bulma peşindeydik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 12 Ekim 2022; 19:57:18 > -
kaputu bi açıyorum motor allaha emanet . vay anasını be analar neler doğuruyor . adam kaputu açıp motorun içini görüyor .o an piston sekman gömlek ne var o biçim seriliyor . ee kanka başka?
-
o araç daha ne sorunlar çıkartır...
-
yok hocam aynıymışız. antifirizi karıştırırken ters ozmoz cihazından çıkan 10 tds saf su kullandım.
-
- Motorda üfleme var.
- motor beşik gibi sallanıyor büyük ihtimalle motor kulakları kopuk
- yedek su deposu partikülle dolmuş mesela buradan motorun içininde pas içinde anlayabilirsin vs vs
yani konuşmak için konuşma kardeş hadi git ötede oyna
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
kaputu bi açıyorum motor allaha emanet . vay anasını be analar neler doğuruyor . adam kaputu açıp motorun içini görüyor .o an piston sekman gömlek ne var o biçim seriliyor . ee kanka başka? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X