Şimdi Ara

Buzzing sorunu yüzünden mahkemelik olmak üzereyim. (Bilgilendirici içerik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorun bahsettiğim üzere ''buzzing'' diye adlandırılan, kabaca cızırtı sorunudur. Bu sorun özellikle açık renkli görüntüler ve beyaz renk hakim tonlarda artan, koyu tonlarda azalan şekildedir. Ben panasonic gt50 kullanıcısıyım ve cihazdan teknik özellikler, kalite vs. olarak memnunum ancak ciddi bir buzzing sorunu yaşıyorum. Durumu teknik servislere bildirdim 3 ayda 2. kez servis gördü ve ''düzelttik beyefendi'' diyip getirip kurdular ancak bir şeyin düzeldiği yok. Durumu İstanbul Merkez'e bildirdiğimde ise teknik servis bize her şeyin normal olduğunu söylüyor, o halde biz bir şey yapamıyoruz diyorlar. Teknik servisin de ''abi bu normal plazma sonuçta diyip 1 hafta alıkoyduktan sonra, vidalarını sıktık düzeldi'' gibi dahiyane çözümü de para etmedi ve cihaz servisten geldikten sonra daha da sesli çalışmaya başladı. (ya da bana öyle geliyor ki ciddi bir sinirsel yıkım yarattı bu ses bende. Öyle ki her türlü cihazdan gelen ince sesi duyar oldum. Hassasiyet sorunu büyüttü, sorun büyüdükçe hassasiyet arttı.) Dün (son teslimden 2 gün sonra) cihazın sorununun sürdüğünü ve kontrol etmelerini tekrar istedim bu arada da istanbul merkezle bağlantıya girerek önceki servisi istemediğimi belirttim. Neticesinde dün servis sahibinin geleceğini ve yerinde inceleme yapacağı servişçe bana bildirildi. İşi gücü bıraktım evde bekledim( başka birisi benim yaşadığım sorunu anlatamaz ya da normal denince ne diyeceğini bilmez) akşama doğru servis aradı işte gelemeyebiliriz filan derken tamam dedim yarına kalsın 1 gün ölsün sorun değil. Bugün yine saat 15.00'e kadar bekledim kesin haber vereceğiz diyen servis haber vermedi, aradığımda da bir dövmedikleri kaldı. E yani müsait olunca gelecekler filan tarzı bir üslup beni zıvanadan çıkardı. Ne değişim öneriyorlar ne de cihazı düzeltebiliyorlar. Buraya kadarki kısmı kişisel sorunum doğrultusunda bir bilgilendirme yazısıdır. Bundan sonraki süreçte ben tüketici hakları mahkemesine taşımayı düşünüyorum bu durumu. Bu kısım bu sorundan müzdarip binlerce kişiyi ilgilendireceğinden geniş kapsam arz etmektedir. Sorunu olan arkadaşlarla ortak bir hukuki süreç işletilirse emsal karar alınabilir ve bu karar sonrası firmalar artık insanları aptal yerine koymayı bırakabilirler. Yurtdışında emsal kararlar var ve insanlar iade ya da değişim alıyorlar. Konuya vakıf kimseler varsa lütfen tüketicileri bilinçlendirmek ve hak aramak adına paylaşımlarda bulunurlarsa sevinirim.

Not: Bu servis anlayışı ve bu distribütörle bu işin çözüleceğini sanmadığımdan hukuki yollara başvurma niyetindeyim, tek çıkar yol bu gibi duruyor ne yazık ki.
    Not2: Mevzu panasonic özelinde değil tüm ''buzzing'' sorunu yaşatan firmalar genelindedir.

• smoke2efreet S kullanıcısına yanıt
    büyük geçmiş olsun , en kötüsü de bir ürünü alana kadar sıkıntı , aldıktan sonra ayrı bir sıkıntı . bizim ülkemizde hemen hemen her şey böyle .
  • hocam gecmis olsun
    plazma tv lerde buzzing sesi her zaman vardır diye biliyorum
    ben tv mi yeni actığımda ilk ayarları yaparken acil yemeğe oturdum geldim baktım tv ekran koruyucu moda gecmiş bembeyaz ekran ortada viera yazılı :)
    arka taraftan hdmi girişine takıyım dedim bahsettiğiniz ses geldi yalnız odada sessizlik hakimdi ve arka tarafa iyice yanaşmıştım normal ekrana gelince ses kesildi
    bi dahada karşılaşmadım evet dediğinz gibi beyaz ve yakın tonlarda ses artıyor fakat tv yi sürekli sesli seyrettiğim icin hic ses kulağıma gelmedi
    bahsettiğiniz gibi sizde psikolojik olarak bi sorun oluşmuş bi de böyle arada ses kısanlardansanız sizi rahatsız ediyordur
    hakkınızda hayırlısı diyorum.
    aklıma gelmişken gt50 serilerinde fanda yoktu galiba biraz fazla ses cıkartması belki bundan olabilir
    bilirsinizki plazmalar biraz fazla ısındığından serin ortamları sever veya fan takılması gerekir gt50 modelini biraz daha inceltmek adına fanları cıkartıp soğutucu sistem yapılmış ama o da fayda etmiyor:(

• Plazmaların neredeyse hepsinde az veya çok buzzing sesi vardır. Bencede artık plazma devri bitti. 2-3 yıla kadar oledler yaygınlaşırsa , led lcd lerde çöpü boylayacak : ))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Plazmada bu ses olduğunu biliyorum ancak bu normal üstü bir ses. Muadili olan VT50'yi evdeki koşullarda çalıştırdık, cihazdan çok ince bir ses geliyor ki benimkiyle kıyaslanamaz. Bunun da standardı 1.5-2 metreyi geçmemek şartıyla ses gelebilir şeklinde tanımlanmış. Son bir kontrol için firma yetkilisi gönderecekler 1 haftadır bekliyoruz. Değişim verirlerse en azından daha iyi olabilir ümidi taşıyorum. Sonuçta bu firmaların da müşteri memnuniyetini biraz olsun umursaması gerekiyor. Sonucu burada paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.